tiistai 11. lokakuuta 2016

Käyttöönottokatselmus verottaja

Käyttöönottotarkastus tehdään ennen kuin saa luvan muuttaa uuteen taloon. Lue, mitä pitää olla tehtynä ja mitä on huomioitava vielä viime metreillä. Eikä se vaikuta mihinkään. Tai ainut johon se voi vaikuttaa ettei kunnostuksiin saa kotitalousvähennystä koska sitä ei saa rakenteilla oleviin kohteisiin. Tosin jos lopputarkastus on jäänyt vuosien taakse verottaja joka tapauksessa olettaa sen valmistuneen ja verottaa täydestä hinnasta.


Seuraavaksi vuorossa käyttöönottokatselmus. Sitä varten pitää tilata lämpökaivon sijaintikatselmus yhdestä numerosta ja lvi-katselmus toisesta. Lisäksi pitää toimittaa rakennesuunnitelmat, iv-suunnitelmat, kvv-suunnitelmat ja todistus verottajalta siitä että rakentamisilmoitus on tehty.


Kumma että kiinteistövero tuli jo viime. Kiinteistöverossahan mainitaan asunnon valmiusaste. Eiköhän verottaja noudata sitä linjaa että niin kauan kunnes valmiusaste on 10 niin asunto tulkitaan uudiskohteeksi ja uudisrakentamiseen ei saa kotitalousvähennystä remontoimiseen. Sitten täällä ihan oikeissa kunnissa rakennuslupa on voimassa vuotta. Huonosti nukutun yön jälkeen kello herätti 06.


Lohjalle seitsemäksi katsomaan miten talon pystytys toteutuisi. Aurinkoinen sää oli parasta mitä saatoin toivoa sekä itseni että asennusporukan puolesta. Nimeen palaan sitten, kun talon on paikallaan. Aikataulut ovat olleet tiukat ja olemme niissä hyvin pysyneet. Koska Kannustalon järjestämä esittely on lyöty lukkoon tapahtuvaksi 27.


KAIKKI LASIT MEILTÄ! Oletko rakentamassa uutta tai uudistamassa vanhaa? Pyydä sisustussuunnittelutarjous! Rakentajan IDEAkirja on vuosittain ilmestyvä rakentajan ja remontoijan ideateos, josta voit ammentaa alan uusimpia tuulia sekä tietoa projektiasi varten. Mukana myös sisustus!


Tarkastaja kiersi talon ja katsoi lähinnä turvallisuusasioita. Näitä olivat muun muassa takaneduslasi, allaskaapin silikonit, tiskikoneen tulva-allas, mahdolliset pudotukset, kaiteet, yläkerran poistumistiet eli kahvat ikkunoissa ja hätäpoistumistikkaat ikkunan alla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit