keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Oleskelulupa käsittelyaika 2019

Päätöksen tiedoksiantoon kuluvaa aikaa ja oleskelulupakortin toimitusaikaa ei lasketa mukaan odotettavissa olevaan käsittelyaikaan. Asian käsittely viivästyi eikä tiedusteluun vastattu asianmukaisesti. Apulaisoikeuskansleri kiinnitti Maahanmuuttoviraston vakavaa huomiota perhesideperusteisille oleskeluluville säädetyn yhdeksän kuukauden enimmäiskäsittelyajan noudattamiseen ja käsittelyjonossa olevien asioiden tehokkaaseen seurantaan. Poliisi on määritellyt odotettavissa olevat valtakunnalliset käsittelyajat keskeisissä asiaryhmissä. Odotettavissa oleva käsittelyaika.


Määritelty käsittelyaika koskee tavanomaista tilannetta, jolloin hakemus on täydellinen kaikkine liitteineen ja hakija on lain mukaan sopiva saamaan hakemansa luvan. Katso myös: Kaakkois-Suomen TE-toimiston postin ja päätösten käsittelyajat. Työlupa eli työntekijän oleskelulupa. Jos hakemus pannaan vireille sähköisesti, käsittelyaika lasketaan siitä, kun hakija asioi henkilökohtaisesti. Jos olet jo Suomessa ja saat Maahanmuuttovirastolta kielteisen oleskelulupapäätöksen, sinun.


EU:n viisumisääntöjen mukaani Schengen-viisumin myöntämisen edellytyksenä on muun muassa se, että henkilö poistuu Schengen-alueelta ennen viisumin voimassaolon päättymistä. Siksi viisumia ei voida myöntää henkilölle, joka tulisi Suomeen hakemaan oleskelulupaa tai odottamaan päästöstä vireillä olevassa oleskelulupa -asiassa. Hakemuksen käsittelyvaiheet.


Virastosta voi hakea useita erilaisia lupia, joiden käsittelyn yksityiskohdissa on eroja. Tällä sivulla kuvataan se, miten pääpiirteissään hakemusten käsittely etenee. Asiointipalvelun etusivusta on nyt käytössä kokeiluversio vanhan rinnalla.


Uudelta etusivulta voit helposti tarkistaa, puuttuuko hakemuksestasi vielä jotain. Voit myös valtuuttaa toisen henkilön noutamaan valmiin henkilökorttisi mutta häneen sovelletaan tiukempia tunnistussääntöjä: hänellä on aina oltava voimassa oleva passi tai voimassa oleva henkilökortti. Tänä vuonna ulkomaisille it-ammattilaisille ja muille erityisalojen osaajille tarkoitetuttujen erityisasiantuntijoiden oleskelulupien käsittelyaika on revennyt Maahanmuuttovirastossa (Migri) keskimäärin päivään ensimmäisten lupien kohdalla. Viime vuonna käsittelyaika oli vain puolet tästä.


Viisumi ja oleskelulupa Suomeen. Jos haluat oleskella Suomessa yli päivää, tarvitset oleskeluluvan. Jos olet EU-valtion, Islannin, Liechtensteinin, Norjan tai Sveitsin kansalainen, rekisteröi oleskeluoikeutesi Maahanmuuttovirastossa. Matkatoimiston tai edustajan kautta viisumia anoessa, käsittelyaika on päivää. Yli alkoholijuomien anniskelu on luvanvarainen elinkeino.


Ennen anniskelun aloittamista on haettava ja saatava anniskelulupa. Jos vuositulorajasi ylittyy, tarvitset aina uuden verokortin. Katso ohjeet uuden verokortin hakemiseen OmaVerossa. Anna maatalouden veroilmoitus viimeistään 2. Voit tehdä veroilmoituksen OmaVerossa jo nyt. Muista myös ilmoittaa ja maksaa arvonlisävero viimeistään 2. Jos aviopuolisollasi on oleskelulupa Suomeen ja hän asuu Suomessa, voit saada oleskeluluvan Suomeen perhesiteen perusteella.


Myös puoliso, joka on samaa sukupuolta, voi saada oleskeluluvan. Jos avopuolisollasi on oleskelulupa Suomeen ja hän asuu Suomessa, voit saada oleskeluluvan Suomeen perhesiteen perusteella. Ulkomaan kansalaisen avopuoliso. Kantelija katsoo, että hänen lupa-asiansa kä-sittely on viivästynyt kohtuuttomasti, eikä hänelle ole annettu asian käsittelyn aikataulusta tie-toja. Samaan aikaan haettavaksi tuli kasvuyrittäjille suunnattu startup- oleskelulupa.


Se on kiinnostanut erityisesti teknologia-alan osaajia. Suomen kansalainen tarvitsee viisumin matkustaessaan maitse tai lentäen Venäjälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit