keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Oleskelulupa käsittelyaika 2018

Päätöksen tiedoksiantoon kuluvaa aikaa ja oleskelulupakortin toimitusaikaa ei lasketa mukaan odotettavissa olevaan käsittelyaikaan. Jos tulet Suomeen EU-maiden ulkopuolelta yli päiväksi, sinun on haettava oleskelulupaa. Työntekoa varten saatat tarvita oleskeluluvan myös silloin, kun oleskelet Suomessa alle päivää. Perhesiteen perusteella haettavien oleskelulupien hakemusmäärät ovat nousussa.


Hakemuksen käsittelyaika on tavallisesti korkeintaan yhdeksän kuukautta, mutta käsittely voi poikkeuksellisista syistä kestää pidempäänkin. Poliisi on määritellyt odotettavissa olevat valtakunnalliset käsittelyajat keskeisissä asiaryhmissä. Odotettavissa oleva käsittelyaika. Määritelty käsittelyaika koskee tavanomaista tilannetta, jolloin hakemus on täydellinen kaikkine liitteineen ja hakija on lain mukaan sopiva saamaan hakemansa luvan. Ei ole ensimmäinen oleskelulupa , mutta ensimmäinen lupa perhesiteen perusteella.


Maahanmuuttoviraston sivuilla lukee, että lain mukaan kuukautta olisi enimmäisaika. Oikeastiko pitää niin kauan odotella? Vanha oleskelulupa umpeutui juuri (hakemus laitettu vireille kuukautta aikaisemmin).


Jos ulkomaalainen on tuomittu ehdolliseen vankeuteen, pysyvä oleskelulupa voidaan myöntää, jos siitä, kun rangaistuksen koeaika on kulunut loppuun, on kulunut yli kaksi vuotta. Muissa tapauksissa pysyvä oleskelulupa voidaan myöntää, kun rikoksen tekopäivästä on hakemuksen ratkaisuhetkellä kulunut yli kaksi vuotta. EU:n viisumisääntöjen mukaani Schengen-viisumin myöntämisen edellytyksenä on muun muassa se, että henkilö poistuu Schengen-alueelta ennen viisumin voimassaolon päättymistä. Siksi viisumia ei voida myöntää henkilölle, joka tulisi Suomeen hakemaan oleskelulupaa tai odottamaan päästöstä vireillä olevassa oleskelulupa -asiassa.


Osoitteesta tilastot. Päihdekuntoutuslaitokset. Näillä sivuilla on tietoa päihdekuntoutuslaitoksille tarkoitettua tietoa kuntoutusrahan maksamisesta päihdekuntoutuksen ajalta.


Asiointipalvelun etusivusta on nyt käytössä kokeiluversio vanhan rinnalla. Uudelta etusivulta voit helposti tarkistaa, puuttuuko hakemuksestasi vielä jotain. Samaan aikaan haettavaksi tuli kasvuyrittäjille suunnattu startup- oleskelulupa.


Se on kiinnostanut erityisesti teknologia-alan osaajia. Sen jälkeen alkaa käsittely, joka voi kestää vielä kuukausia. Käsittelyaika on laittoman pitkä. Ulkomaalaislain § mukan päätös työlupahakemukseen on tehtävä neljässä kuukaudessa.


Yhdessä asumisesta tulee esittää todisteena esimerkiksi vuokrasopimus. Puolisoilla on yhteisessä huollossa lapsi, jolloin. Matkatoimiston tai edustajan kautta viisumia anoessa, käsittelyaika on päivää. Viisumi ja oleskelulupa Suomeen. Tämän jälkeen palkattiin lisää työntekijöitä, ja käsittelyaika lyheni loppuvuodesta kahteen.


Jos haluat oleskella Suomessa yli päivää, tarvitset oleskeluluvan. Yli alkoholijuomien anniskelu on luvanvarainen elinkeino. Ennen anniskelun aloittamista on haettava ja saatava anniskelulupa.


Anna maatalouden veroilmoitus viimeistään 2. Voit tehdä veroilmoituksen OmaVerossa jo nyt. Muista myös ilmoittaa ja maksaa arvonlisävero viimeistään 2.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit