maanantai 10. lokakuuta 2016

Sukunimen suojaus

Toki tässäkin tapauksessa maistraatti tutkii, voidaanko nimiehdotus hyväksyä. Suojaus sai nyt uuden merkityksen. Varmistaakseen, ettei suojattu nimi tullut muiden käyttöön, liitto antoi kielteisen lausunnon. Liiton mukaan suojaaminen oli ainoa varma tapa estää nimen joutuminen vieraaseen sukuun. Voiko sukunimen menettää?


Näin voi käydä esimerkiksi silloin, kun joku on muuttanut hakemuksella sukunimensä. Sukunimi voidaan julistaa menetetyksi. Kun maistraatti on hyväksynyt hakemuksen, sukunimi on virallisesti hakijan käytössä. Pitää siis keksiä ihan uusi sukunimi, jota ei kellään ole. Toinen vaihtoehto on ottaa sukunimi, joka on ollut ko.


Jos tämä nimi on ns. Tämä on luettelo suomalaistetuista sukunimistä. Yksittäisiä sukunimitietoja haetaan kirjoittamalla otsakepalkin hakuruutuun haettava nimi. Tämän maksuttoman palvelun kautta voit kysellä väestötietojärjestelmään tallennettujen etu- ja sukunimien lukumääriä Suomessa. Voit myös tutkia tilastoja yleisimmistä nimistä eri ajanjaksoilta.


Tuo suojaus ei kyllä ole kovin hyvä. Venäläistaustainen tuttavani vaihtoi sukunimensä suomalaiseen nimeen tosta vaan. Ottipa vielä miesystävänsä sukunimen. Kaikki luulee että ovat naimisissa, vaikkeivat ole. Mikäköhän on sukunimen Laamanen alkuperä?


Toinen asia jota erikseen kysyin oli sukunimeni suojaus. Olen sukuni vanhin. Mistä tulevat ja mitä merkitsevät sukunimet Rauvala, Sihvo ja Temonen?


Mikä mahtaa olla sukunimen Tuunainen alkuperä? Kaikki käytössä olevat eli väestörekisteriin kirjatut sukunimet ovat suojattuja Suomen nimilain mukaan. Esimerkiksi jos sukunimi on ollut esivanhemmilla laillisessa käytössä, on se hyväksyttyä ottaa uudeksi nimeksi. Vierailija: ja että hän voi saada sen nimen jos menevät naimisiin. Mitä erikoista on siitä että on suojattu sukunimi?


Eiks kaikki nimet ole? Esim kukaan ei voi halutessaan vaihtaa nimeään Virtaseksi, jos lähisuvusta sitä nimeä ei ennestään löydy. Yhden käyttäjät profiilikansion nimi on muuttunut eli kun muut on etunimellä niin yksi on sukunimen alkuosalla.


Eli miten saa muutettua takaisin? Ei anna muuttaa tavallisilla tempuilla. Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet.


Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Liljeroos, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Palveluhinnasto ja maksaminen. Poliisin palveluista suurin osa on asiakkaille maksutonta.


Yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitäminen, rikosten esitutkinta ja muu poliisitutkinta kustannetaan valtion varoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit