Tarkista viittaus - ja lähdeluettelokäytäntö oman alasi tieteellisen kirjoittamisen ohjeista. Onko viittauskäytäntösi yksiselitteinen ja yhdenmukainen läpi koko tekstin? Referointi , Sitaatti ja Lähdeluettelo. Jokainen tekstikappale on itsenäinen, eli viite ei siis ulotu kappalerajan yli. Jos väliin siis tulee kappaleraja, viite tulee toistaa.
Huomaa, että myöskään. REFERAATIN LAJIT: 1. Viittaus saman tekijän samana vuonna julkaisemiin teoksiin. Saman tekijän samana vuonna julkaisemiin teoksiin viitataan käyttäen pienaakkosia (a, b, c jne.). Tämä viittauskäytäntö (ns. heikko viittaus , ks. myös esimerkki 2) on sallittu kasvatustieteellisissä tutkielmissa. Esimerkki viitteestä tekstissä: Jos viittaus koskee suppeata asiakokonaisuutta tai yhtä virkettä, lähdeviittaus sijoitetaan virkkeen sisään.
Jonkin lähteen referointi tai viittaus muihin teksteihin 7. Vastakohta-asettelu 9. Kärkevä väite aloituksia. Kielitoimiston ohjepankki. Lainaus pitää merkitä selvästi, esim. Mikäli lainattuja ajatuksia esitetään vain yhdessä virkkeessä, viittaus merkitään virkkeen sisään (ilman pistettä): Tutkijoiden mielipiteet asiasta vaihtelevat, mutta yleinen suuntaus on se, että oppiminen tulisi aloittaa alle 10-vuotiaana. Plagiointi tarkoittaa toisen ajatusten tai johtopäätösten käyttämistä omissa nimissään ilman, että lähdettä on mainittu, oli kyseessä sitten referointi tai suora.
Tässä ohjeessa käytetty viittaus - ja dokumentaatiotekniikka noudattaa niitä yleisiä sääntöjä, joita juridiikan kirjoittamiselle asetetaan. Lähdeviitteiden merkintään on monia vaihtoehtoisia. Nimi-vuosijärjestelmän mukaisesti tekstiviite merkitään tekstiin seuraavasti: 1. Tavallisin lainaamisen muoto on tiivistävä referointi : kirjoittaja tiivistää käyttämästään lähteestään ydinasian ja ilmaisee sen omin sanoin.
Kirjoittaja voi myös selostaa lähteen tietoa omin sanoin yleensä samassa järjestyksessä ilman tiivistämistavoitetta (parafraasi). Tässä tutkimuksessa olen Mäntysen tavoin (emt. 145). HUMAK Ylempi amk-tutkinto. Contextual translation of dgt into English.
Kaarisillan yhtenäiskoulu kirjoittaminen, lainaaminen, referointi , tutkielma Kun kirjoitat esimerkiksi aineistopohjaista esseetä, sinun pitää käyttää apuna lähteitä eli pohjatekstejä. Kriittinen eli kommentoiva referaatti. Jokainen lähde, johon tekstissä on viitattu, mainitaan myös lähdeluettelossa.
Jokaisesta lähdeluettelossa mainitusta lähteestä tulee olla viittaus tekstissä. Merkitse lähteet yhtenäisesti koko tekstin läpi. Esimerkkejä löydät sivun alareunassa eri välilehdiltä.
Niiden esittäminen kuuluu todisteluvaihee-seen. Asiaesittelyyn kuuluu ainoastaan viittaus riidanalaisiin kanneperusteisiin ja niiden näyttämisessä käytettäviin todistuskeinoihin sekä loppulausuntoihin niiden resonointi suullisesti. Jos sen sijaan kirjoittaa kokonaisen kappaleen, joka on lainaus määrätystä teoksesta, viittaus tehdään toisin. Silloin se tulee kappaleen loppuun pisteen jälkeen.
Hyvä tapa on itse muokata alkuperäistä kuviota tai taulukkoa raporttiin ja lisätä otsikkoon viittaus alkuperäiseen lähteeseen. Minulla itsellänikin on lapsia, joten ymmärrän hyvin teidän tilanteenne. Olemme yhteisellä asialla. Kolme pistettä osoittaa, että lause on jäänyt kesken, ilmauksesta puuttuu jotain tai luettelo jatkuu.
Välimerkkinä kolmea pistettä. SUORA ESITYS, LAINAUS Kun jokin ilmaus on lainattu jonkun toisen puheesta. Tämä oli suora lainaus Internetixin sivuilta, joten se olisi kuulunut laittaa kokonaisuudessaan lainausmerkkien.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.