keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Työttömyyskorvaus päivät kuukaudessa

Tarkastelujaksoa pidentävät ajat, mm. Päivärahan määrä riippuu työttömyyttä edeltäneistä palkkatuloistasi. Voit itse arvioida päivärahasi suuruuden WebKassan päivärahalaskurin avulla. Etuuden määrä lasketaan aina vasta hakemuksen käsittelyn yhteydessä ja hakemuksen liitteenä toimitettujen palkkaselvitysten. OmavastuuaikaKun jäät ensimmäistä kertaa työttömäksi tai lomautetuksi, maksetaan työttömyyspäivärahaa viittä työtöntä päivää vastaavan omavastuuajan jälkeen.


Omavastuuajan tulee täyttyä kahdeksan peräkkäisen kalenteriviikon aikana.

Sitä korotetaan, jos huollettavanasi on alle 18-vuotiaita lapsia. Mitä ovat peruspäiväraha, ansiosidonnainen päiväraha ja työmarkkinatuki? Työttömyysetuutta maksetaan päivältä viikossa. Korotettua ansio-osaa voidaan maksaa myös palveluiden väliseltä ajalta, mikäli väli on enintään seitsemän (7) kalenteripäivää. Työssäoloehdon uudelleen täyttyminen nollaa maksetut päivät 2päivän kertymästä.


Korotettu ansio-osa on päiväpalkan ja perusosan erotuksesta. Poikkeava sovittelujakso tulee siis kysymykseen, kun sovittelujaksoon sisältyy aikoja, jolta ei ole oikeutta työttömyysetuuteen (esim. omavastuuaika, karenssi). Heti työttömyyden alkaessa ilmoittaudu työnhakijaksi TE-toimiston verkkopalvelussa.


Kahden viikon kuluttua täytä päivärahahakemus oman työttömyyskassasi verkkopalvelussa.

Jos olet työttömäksi jäädessäsi jo ollut työelämässä ja täytät palkansaajan tai yrittäjän työssäoloehdon, voit saada Kelalta peruspäivärahaa. Myös työskentely jossakin toisessa EU-maassa tai Eta-maassa tai Sveitsissä voidaan hyväksyä. Jos et saa ansiopäivärahaa tai peruspäivärahaa, Kela voi maksaa sinulle työmarkkinatukea. Laskennassa käytetyt arvot. Voinko saada ansiopäivärahaa?


Jotta voisit saada ansiopäivärahaa, sinun on oltava työttömyyskassan jäsen vähintään viikkoa ja täytettävä jäsenyyden aikana palkansaajan työssäoloehto. Tutkimme jäsenyys- ja työssäoloehdon täyttymisen ansiopäivärahahakemuksesi käsittelyn yhteydessä. Näiden lisäksi sinun on täytettävä työvoimapoliittiset edellytykset.


Sairasloma on sairaslomaa eikä työttömänä olemista. Siksi jos ei ole työkunnossa pitääkin hakea sairaslomaa eikä möllötellä vaan työttömänä. Työntekijän päiväpalkka on euroa. Esimerkkikuukaudessa työpäiviä kertyy 1 joten palkka yhteensä on 4euroa.


Veropäivinä otetaan huomioon kuitenkin kaikki kuukauden päivät , joten ennakonpidätys toimitetaan käyttäen kuukausikohtaista tulorajaa 8euroa. Ennakonpidätyksen määrä on x 4euroa = euroa. Olet muuten oikeassa.


Luullakseni tuo on niitä juttuja, jotka ovat muuttuneet ja kertomani juttu koskee enää soviteltua päivärahaa. Jos sinulle on aikaisemmin kerrottu samoin kuin minä kerroin, niin kenties muutos on tapahtunut 1. Työmarkkinatuki on suomalaiseen sosiaaliturvaan kuuluva Kelan myöntämä ja valtion sekä kuntien rahoittama työttömyysturvan muoto, jota voi saada pääasiassa 17–64-vuotias työkykyinen, työmarkkinoiden käytettävissä oleva ja Suomessa asuva taloudellisen tuen tarpeessa oleva työtön työnhakija.

Tällöin ainoastaan maksetut päivät nollataan. Työssäoloehtoon kelpaa vain sellainen työ, josta maksetaan työehtosopimuksen mukainen palkka. Tämä pv työttömyyskorvaus tulee siis kertaa vuodessa, ei kerran kuussa kuten monet luulevat.


Toki lapun voi palauttaa esim. Kun palkka kuukaudessa on suurempi kuin 90-kertainen perusosa, ansio-osa on tämän rajan ylittävältä päiväpalkan osalta 3prosenttia. Ansiopäiväraha lapsikorotuksineen on tällöin enintään yhtä suuri kuin ansiopäivärahan perusteena oleva päiväpalkka, kuitenkin vähintään mahdollisella lapsikorotuksella korotetun perusosan suuruinen. Työttömänä töiden välissä, mistä työttömyysturva koostuu Keikkatyöläiselle hiljaiset jaksot, jolloin työtä on joko hyvin vähän tai ei lainkaan, ovat tuttuja.


Puhelin ei soi, eikä sähköposti laula, vaikka miten kekseliäästi markkinoisi itseään. Jos olet työtön, sinulla on oikeus saada työttömyyspäivärahaa, jos täytät työssäoloehdon ja ns. Selaimesi evästeet on estetty.


Sinun on sallittava evästeet, jos haluat käyttää tätä sivustoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit