keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Passi ruotsiin lentäessä

Suosittuja kohteita, yli miljoona hotellia maailmalla. Ota yhteyttä tänään! Pohjoismaiden ulkopuolelta pohjoismaihin tai pohjoismaiden ulkopuolelle matkustaessaan pohjoismaiden kansalaisella on kuitenkin oltava mukanaan passi tai matkustamiseen kelpaava henkilökortti. Ulkomaalaisten matkustusasiakirjat.


Jos matkustat esimerkiksi Suomesta toiseen Schengen-maahan, sinulla tulee olla tarvittavat matkustusasiakirjat sekä Suomeen että Schengen-kohdemaahasi. Päätös tarkoittaa, että tarkastuksia voidaan suorittaa sekä Ruotsiin saavuttaessa että lähdettäessä. Tarkastuksia voidaan suorittaa myös Ruotsin ja muiden Pohjoismaiden sekä EU-maiden välillä matkustettaessa. Ruotsin poliisi suosittelee pitämään aina mukana passia tai kansallista henkilökorttia.


Jotta lapsen ikää koskevat epäselvyydet vältetään, pidä matkalla aina mukana todistus lapsen iästä, esimerkiksi syntymätodistus tai passi. Vaaditut matkustajatiedot (APIS) Monet viranomaiset vaativat, että kaikki lentoyhtiöt keräävät matkustajiltaan vaaditut matkustajatiedot (APIS) ennen matkaa. Uskalsin tämän luettuani lähteä matkalle ilman voimassaolevaa passia. Itselläni passi on vanhentunut, ajokortti löytyy. Ajokorttihan riittää Ruotsiin mennessä kyllä, mutta en tiedä kelpaako se check-inissä?


Finavian sivulla lukee että lähtöselvityksessä henkilöllisyyden todentamiseksi passi tai henkilökortti. Osaako kukaan auttaa? Lars voi kuitenkin joutua hankaluuksiin, jos Espanjan viranomaiset haluavat tarkistaa hänen henkilöllisyytensä, sillä henkilöllisyyden todistamiseen kelpaa vain Ruotsin viranomaisten myöntämä virallinen henkilötodistus tai passi. Passi on kaikkien kätevin matkustusasiakirja, sillä se kelpaa henkilöllisyyden todistamiseen kaikissa maissa ja kaikille lentoyhtiöille. Tarkista, että passisi on voimassa koko matkan ajan.


Joissakin maissa passin tulee olla voimassa - kuukautta matkan päättymisen jälkeen. Miten voimme auttaa? Valitse kysymyksesi aihe, jotta voimme antaa parasta mahdollista asiakaspalvelua. Olin jättänyt passin kotiin, Enoon.


Lähtöön oli aikaa kaksi tuntia enkä voinut millään saada passia 5km päästä ajoissa paikalle. Voitte uskoa että oloni oli kaukana iloisesta ja reippaasta urheilijanuorukaisesta. Ei auttanut muuta kuin ottaa reppuselkään ja poistua kentältä muiden lentäessä kohti parempia. Passi oli valmiina (alaikäisen lapsen passia et voi myöskään hakea ilman lasten isän allekirjoittamaa suostumusta. tai sitten hänen pitää olla paikalla) isä kuitenkin sanoi että ei käy, ihan piruuttaan ei suostunut.


Tätini päätti kuitenkin ottaa riskin ja lähteä ja niinhän siinä kävi että lentokentällä ottivat kiinni. Olemme kertoneet muutaman kerran eräästä poikkeuksellisen vihaisesta pässistä, joka on hyökännyt metsätiellä muun muassa moottoripyöräilijöiden ja jopa kaivinkoneen kimppuun. Ollaan käyty lapsen kanssa ja ilman lasta Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa, Hollannissa ja Ranskassa, eikä noihin maihin lentäessä olla tarvittu minkäänlaisia papereita meille aikuisille, saatikka lapselle. Tai varmaan olisi oikeasti pitänyt olla varmuuden vuoksi, mutta ei ole ollut mukana ja lentolippu onkin ollut ainoa, mitä on kysytty. Lentäessä olen passia vilautellut ja kerran pysäytettiin auto Ranskan ja Sveitsin rajalle.


Tuolloin ollut passi edes mukana, mutta kiltisti ranskaksi selittämällä päästivät sveitsiläiset läpi melko helposti. Kaikki aiheeseen matkustaminen liittyvät kirjoitukset Yhdysvaltoihin ja Eurooppaan keskittyvässä matkablogissa. Seija hyvä, jo nyt tarkistetaan aina passi tai henkilötodistus sekä satamissa että lentokentillä.


Vain maarajoilla Ruotsiin ja Norjaa ei ole mitään tarkastusta. Eikä siellä ole mitää ihmeellisiä jonoja. Pitääkö väite paikkaansa, että lentäessä Ruotsiin on oltava jokin ns virallinen henkilöllisyystodistus (ts passi tai henkilökortti käytännössä). Passi jossa on väärä nimi, ei todellakaan kelpaa matkustusasiakirjaksi. Satamassa sinun tulee näyttää passisi kun haet liput.


Jos liput on eri nimellä, niin miten ajattelet käyvän? Jos joku muu hankkii liput, niin todennäköisesti passiasi ei edes kysytä ja jos kysytään niin kysyjä ei huomaa että passissa on vanha nimi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit