maanantai 8. toukokuuta 2017

Pitää puhe englanniksi

Esimerkkejä pitää puhe -ilmaisun käytöstä englanniksi. Nämä lauseet ovat otettu käyttäen lisälähteitä ja voivat olla epätarkkoja. Tänä iltana pidän puheen englanninkielen oikeista ilmauksista. This evening I shall speak on the topic of correct English usage.


I would like to inform you that I have already sent Mrs Suu Kyi an invitation to visit the European Parliament and to address one of our plenary sessions. Ilmoitan teille, että olen jo lähettänyt Aung San Suu Kyille kutsun vierailla Euroopan parlamentissa ja pitää puhe jossain täysistunnossamme.

Kaikilla jäsenillä on rajoittamaton puhe - ja äänioikeus. Mr Simitis, eurospeak is no different from other meaningless political speak. Arvoisa puheenjohtaja Simitis, euroslangi ei ole yhtään sen kummempaa kuin mukaan merkityksetön poliittinen puhe. It is a discourtesy to Members of this House to interrupt others’ speaking time.


RedFox on Suomen suurin sanakirja. Sanakirja sisältää kieltä mm. Ilmainen sanakirja - kokeile. Englanninkieliset sanonnat, sananlaskut ja ilmaisut ovat tärkeä osa arkipuhetta.


Ne ilmenevät sekä kirjoitetussa, että puhutussa englannissa.

Koska sanonnat kirjaimellisesti otettuina eivät aina vaikuta järkeviltä, sinun pitää opetella jokaisen sanonnan merkitys ja käyttö. Se voi vaikuttaa työläältä, mutta sanontojen opettelu on hauskaa, erityisesti kun vertaat englannin. Mihin tilaisuuteen puhe tulee? Jos se on lukion englannin tunti, niin opettajasi varmaan voi myös antaa vinkkejä millainen se voisi olla. Jos ei tarvitse olla kovin muodollinen, niin silloin puhe on oikeastaan helpompi ja kivampi pitää.


Yksinkertainen tapa lähteä liikkeelle voisi olla esim. Mitä lyhyempi puhe , sitä parempi lopputulos. Jos puheeseen on valmistautunut, mahtuu minuuttiin paljon asiaa. Lauserakenne on hyvä pitää ytimekkäänä ja suosia enintään viisisanaisia lauseita.


Sujuva puhe etenee sisällöllisesti johdonmukaisesti, on aikaan mitoitettu ja toteutukseltaan rento ja vapautunut. Kauniit kitaramelodiat kantautuivat Längelmäen Oinasniemestä viikonloppuna järven pintaa pitkin vastarannoille Leo Mechelinin puhe (Vanhalla) englanniksi : Pääministeri Chamberlainin ilmoitus alahuoneelle 30. Asiakkainamme on enimmäkseen työelämässä englannin kieltä tarvitsevia sekä kansainvälisiin kielikokeisiin valmistautuvia, mutta opetamme myös muun ikäisiä ja tasoisia englannin kielen opiskelijoita.


Glosbessa, ilmaisessa online-sanakirjassa. Selaa miljoonia sanoja ja sanontoja kaikilla kielillä. Valtioneuvoston asiakirjatyyppejä suomeksi ja englanniksi Tässä luettelossa annetaan englanninkieliset vastineet valtioneuvoston käytössä oleville asiakirjatyypeille. Päiväys tulee perinteisesti oikeaan yläkulmaan.


Thank you so much for your very funny letter. Best wishes to your lovely wife.

Lapset puheeksi -menetelmä rakentuu Lapset puheeksi -keskustelusta ja -neuvonpidosta. Menetelmän avulla rakennetaan vanhempien, muiden lapsen elämän tärkeiden henkilöiden ja lapsen välille yhteistä ymmärrystä ja keinoja lapsen arkipäivän sujumiseen sekä yhteistyöhön toinen toisensa kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit