perjantai 5. toukokuuta 2017

Perunkirjoitus uskottu mies

Uskottu mies perunkirjoituksessa. Jokaisessa perunkirjoituksessa on oltava kaksi uskottua miestä. Laki ei aseta uskottujen miesten henkilöllisyydelle erityisiä vaatimuksia. Hyvin usein uskottujen miesten tehtäväksi jää kuolinpesään kuuluvan omaisuuden, eli varojen ja velkojen hinnan arviointi.


Vastuu jatkuu myös perunkirjoituksen jälkeen aina perintöverotuksen toimittamiseen saakka. Jos uskottu mies siis saa tietoonsa perunkirjoituksen jälkeen jotain sellaista, jonka perusteella perukirjassa olevat tiedot ovat olleet puutteellisia tai virheellisiä, tulee asiasta ilmoittaa verottajalle. Jokaiseen perunkirjoitukseen tarvitaan kaksi uskottua miestä. Perunkirjoitus täytyy hoitaa kuukauden kuluessa kuolemasta. Tällainen vaatimus voidaan esittää myös oikeudelle tai kihlakunnanoikeuden tuomiopiirissä tuomarille.


Milloin perilliselle on määrätty uskottu mies valvomaan hänen oikeuttaan perintöön, on perillisellä lupa tehdä ilmoitus myös uskotulle miehelle, jonka tulee viivytyksettä antaa siitä tieto oikeudelle tai tuomarille. Voiko uskottu mies , sukulainen vanhukselle joka on dementoitinut käydä muutamassa olemassa olevaa testamenttia jossa perillisiä on useampia veljen lapsia… Onko perinnönjakokirjan lomakkeita kirjakaupassa myytävänä? Vaikka laki ei nimenomaisesti edellytä, että uskotut miehet olisivat esteettömiä esimerkiksi suhteessa kuolinpesän osakkaisiin, on oikeuskirjallisuudessa perunkirjoituksen tehtäviin nähden puollettu sitä, että uskottujen miesten tulisi yleensä olla kunkin toimituksen olosuhteet huomioon ottaen esteettömiä. Aineiston kasaaminen Pesän ilmoittaja käy uskottujen miesten kanssa läpi, mitä asiakirja-aineistoa sekä muita.


Jokaisen Suomessa kuolleen henkilön kuoleman jälkeen on tehtävä perunkirjoitus. Se on osakasluettelo eli siitä ilmenevät kaikki perilliset ja testamentinsaajat. Toiseksi se on yhteenveto vainajan varoista ja veloista. Perukirjalla on kolme tehtävää. Suomessa asuvana kuolleen henkilön jälkeen on toimitettava perunkirjoitus kolmen kuukauden kuluessa kuolinpäivästä.


Tällä perusteella on jopa kyseenalaistettu se, onko perunkirjoituskulujen vähennyskelpoisuus perintöverotuksessa tarpeellinen ratkaisu lainsäätäjältä. Kuolinpesä maksaa uskotulle miehelle palkkion päämiehen kuoleman jälkeen suoritetuista tehtävistä. Laissa on määrätty perimysjärjestys. Tähän voidaan tehdä poikkeuksia henkilön eläessä testamentilla tai ennakkoperinnöillä tai lahjoituksin. Toimitusvelvollisuus on sillä kuolinpesän osakkaalla, jonka hoidossa vainajan jäämistö on ja kuka parhaiten tuntee kuolinpesän tilan.


Ennen perunkirjoituksen toimittamista tulee pidättyä kaikista kuolinpesää koskevista realisoinneista ym. Katso perunkirjoitukseen liittyviä asiakirjamalleja. Mikä on perunkirjoitus ? Lain mukaan vainajan varoista ja veloista on laadittava perukirja kolmen kuukau-den kuluessa kuolemasta. Pienissä kuolinpesissä uskottu mies voi toimia myös pesän ilmoittajana.


Eli vähimmillään perunkirjoitus voidaan toimittaa kahden henkilön toimesta. Kaksi ulkopuolista uskottua miestä arvioi pesän rahallisen arvon ja vastaa että kaikki tiedot (testamentit, ennakkoperinnöt ja avioehdot) tulevat merkityksi perukirjaan. Valitset vain sopivan formaatin ja avaat asiakirjamallin suoraan päätteellesi muokattavaksi.


Palvelun käyttö on ilmaista. Lataa ilmainen perukirja malli sinulle sopivassa muodossa. Tiedosto latautuu koneellesi heti ilman mitään lomakkeiden täyttelyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit