tiistai 30. toukokuuta 2017

Vuokrasopimuksen purku haastemies

Suomen Oikeudellinen Perintä. Haastemies toimittaa purkuilmoituksen vuokralaiselle. Mikäli vuokrasopimuksessa on useampia vuokralaisia, on purkuilmoitus annettava tiedoksi jokaiselle vuokralaiselle erikseen. Poikkeuksena ovat aviopuolisot, joiden yhdessä tai toisen heistä vuokraamaa yhteisenä kotina käytettävää huoneistoa koskeva purkuilmoitus saadaan lain mukaan toimittaa jommallekummalle puolisoista.


Tiedän että voin purkaa vuokrasopimuksen kahden kuukauden maksamattomien vuokrien takia. Onko niin että jos eräpäivä on esim. Nyt ovi onneksi avataan ja vuokralainen ottaa tiedoksiannon vastaan. Olisiko tämä viimein tässä? Oikeuden asiakirjojen lisäksi haastemiehet antavat tiedoksi myös yksityisten henkilöiden ja yritysten pyynnöstä erilaisia asiakirjoja kuten testamentteja, lakiosavaatimuksia, vuokrasopimuksen purku - ja irtisanomisilmoituksia, varoituksia ja maksukehotuksia ym.


Vuokrasuhde voidaan yleensä päättää kolmella tavalla. Sopimus joko irtisanotaan, puretaan tai tehdään yhteinen sopimus vuokrasopimuksen päättämisestä. Sopimuksen irtisanominen ja purkaminen on erotettava toisistaan. Lähtökohtaisesti vain toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus voidaan irtisanoa.


Määräaikainen vuokrasopimus sen sijaan sitoo sopimuksessa mainitun määräajan. Valtakunnallisesti esiintyy suurtakin vaihtelua, vaihteluväli on parista päivästä jopa kahteen kuukauteen, riippuen resursseista ja etenkin siitä, kuinka vaikeasti tavoiteltava henkilö on. Jos siis haluaa, että irtisanomisilmoitus toimitetaan nopeasti, haastemies ei tähän välttämättä pysty. Purku astuu voimaan heti ilman irtisanomisaikaa eikä siitä tarvitse varoittaa etukäteen. Tehokas irtisanominen edellyttää kirjallista muotoa.


Irtisanomisilmoituksesta käy tuomioistuimen lähettämä haaste vuokrasuhteen päättämis- ja häätöasiassa. Vuokrasopimuksen purkuvaihe voi siis jäädä välistä. Vuokranantajan on aina ilmoitettava myös irtisanomisen peruste. Peruste on kuitenkin vuokranantajalle ilmoitettava, jos irtisanominen lain.


Ja mitä purkamisilmoitukseen tai haastehakemukseen pitää laittaa, jotta se on juridisesti pätevä? Ja pitääkö purkamisilmoituksessa antaa vuokralaiselle esim. Itse en näkisi että itsetoimitettu vuokrasopimuksen purku olisi kovinkaan tarpeellinen koska vuokralaisen ei ole pakko lähteä kun vasta käräjäoikeuden määräyksestä.


Käräjäoikeus lähettää haasteen vastaajalle postitse tai sen tuo haastemies. Jos vastaaja vastustaa kannetta, käsittelyä jatketaan suullisessa valmistelussa. Tämä tapahtuu valmisteluistunnossa, johon riidan osapuolet kutsutaan. Jos vuokralainen irtisanoo vuokrasopimuksen irtisanomisaika on kk.


Muuten se on tehoton. Niin eli tuo ei ole vielä mikään vuokrasopimuksen purkuilmoitus. Jos asumisneuvoja on teille sanonut että asia hoituu kun maksatte, niin sitten asia luultavasti hoituu. Kaupungilla ollaan yleensä joustavampia kuin yksityinen vuokranantaja olisi.


Luottotietoihin ei kannata suhtautua liian mustavalkoisesti. On hyvä merkki, jos kommunikaatio ja asioista sopiminen toimii henkilön kanssa jo ennen vuokrasopimuksen solmimista. Joskus henkilö, jolla on merkintä luottotiedoissa voi olla hyvä ja tunnollinen vuokralainen.


Valtakirjat Avoin asianajovaltakirja Valtakirja kuolinpesän pankkiasioita varten Valtakirja asunto-osakkeen myymiseen Perintä Maksumuistutus Maksukehotus Haastehakemus riidaton laskusaatava Haastehakemus huoneenvuokrasaatava ja häätö. Vuokralaiselta voi pyytää myös edellisen vuokranantajan suosituksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit