keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Kuolinpesän kulujen maksaminen

Laissa ei ole kuitenkaan säädetty tarkoin sitä, miten kulut tulisi jakaa. Sopiminen on suhteellisen vapaata. Mikäli sopimukseen ei päästä, voidaan jokaisen katsoa vastaavan omista kuluista.


Tietyt kulut voidaan kuitenkin aina korvata kuolinpesän varoista, kuten velkojen maksaminen. Kuolinpesän osakkaat voivat sopia keskenään kuinka kuolinpesän kulut maksetaan. Jos kuolinpesä on varaton, sopiminen kannattaa tehdä etukäteen, koska muuten jokainen vastaa omista kuluista.


Hautauskulut nousevat usein tuhansiin euroihin. Riitojen välttämiseksi kulujen maksamisesta kannattaa sopia hyvissä ajoin. Maksut maksetaan kuolinpesän rahoista, ei niitä kenenkään tarvitse. Perukirja on kuolinpesän perusasiakirja.


Siitä selviää paljonko pesässä on varallisuutta, sen pohjalta suoritetaan perinnönjako ja maksetaan. Laskujen maksaminen on osa kuolinpesän. Tähän artikkeliin on kerätty tietoa kuolinpesän osakkaiden itsensä.


Tarkoitukseni ei todellakaan ole veettuilla, vaan kysyä neuvoa, miten kuolinpesän kuluja voi maksaa, kun tulot ovat nuorella eläkeläisellä niin pienet? Ei kenenkään osakkaan tarvitse maksaa mitään pesän kuluja. Jos pesässä ei ole irtorahaa kulujen perittämiseksi niin silloin tulee myydä jotakin ja äkkiä.


Yleisesti ottaen kuolinpesän osakkaat yhdessä vastaavat kuolinpesän kuluista yhteishallinnon aikana. Melko usein tulee kuitenkin vastaan. Jakamattoman kuolinpesän kulut tuolee maksaa. Vastaus apua_tarvitseva Isäni kuoli alkuvuonna ja jätti jälkeensä mm. Näin olen itse asian.


Perinnönjaosta) sääntelee kuolinpesän varojen jakamista. Kuka maksaa asunnon vastikkeet ja lämmityskulut(sähkö) kun kuolinpesän tilillä ei varoja? Jos ei kuolinpesän rahat riitä, ei niitä laskuja tarvitse kenenkään omasta pussista maksaa.


Saa jos haluaa, mutta velat eivät periydy omaisten maksettavaksi. Hoidin oman veljeni purukirjoituksen ka kuolinpesän ja jäljelle ei jäänyt kuin velkoja iso kasa. Hautajaiset, arkun ja hautaselppeleenkin maksoi sossu. Osakkaiden tulee huolehtia kuolinpesän laskujen maksamisesta. Useimmat kuolinpesään kohdistuvat laskut voidaan suorittaa kuolinpesän tileiltä.


Mikäli kuolinpesälle osoitettua laskua ei voida jostain syystä maksaa, niin jo hyviin tapoihin kuuluu olla asiasta yhteydessä velkojaan ja sopia asiasta. Kuuluuko minun huolehtia kiinteistön kunnosta, sähkömaksuista, vakuutusmaksuista yksinäni, vai pitäisikö myös kuolinpesän osallistua näihin kuluihin? Kesäasunto on lautarakenteinen ja sähköt pitää tällöin pitää päällä ympärvuoden, jotta rakennus pysyy kunnossa. Samoin koen vakuutusten kanssa olevan.


Myyntivoitto eli luovutusvoitto lasketaan vähentämällä luovutushinnasta hankintameno ja voiton hankkimisesta aiheutuneet kulut tai vähentämällä hankintameno-olettama. Jos perunkirjoituksen mukaan velallisen kuolinpesän varat eivät muiden pesänselvitysvelkojen jälkeen riitä pesänselvittäjän palkkion ja kulujen suorittamiseen tai jos velallisen kuolinpesä on asetettu konkurssiin, velan vanhentuminen kuolinpesään nähden ei vaikuta muiden samasta velasta vastuussa olevien velallisten tai takaajien vastuuseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit