perjantai 12. toukokuuta 2017

Takuueläke hakemus

Tuloraja ja vähimmäiseläke jäävät kuitenkin tätä pienemmäksi, jos henkilö on varhennetulla vanhuuseläkkeellä. Jos sinun on hankala hoitaa itse Kela-asioitasi, voit valtuuttaa toisen henkilön asioimaan puolestasi. Takuueläkkeessä on kuukauden takautuva hakuaika. Täysimääräinen takuueläke on ensi vuoden alusta lähtien 83euroa kuukaudessa. Korotuksen määrä on pienempi myös silloin, kun eläkettä ovat pienentäneet muut eläketulot.


Helpoimmalla selviät kun teet eläkehakemuksesi verkossa. Verkkopalvelussamme voit hakea eläkettä aikaisintaan kuukautta ennen eläkkeen alkamista. Jos vanhuuseläkkeesi jää alle Kelan tulorajojen, voit saada siihen täydennystä kansaneläkkeestä. Tee silti vain yksi hakemus ja lähetä se meille.


Hakemus Henkilötiedot ja verovuosi Sosiaaliturva Muut tiedot Erittely tuloista Lisätietojen antaja. Merkitse tähän rastilla, haetko lähdeverokorttia vai verokorttia. Täytä laatikkoon, mistä päivästä lähtien haet korttia. Ilmoita päivämäärä muodossa ppkkvvvv. Verokorttia voivat hakea yleisesti verovelvolliset.


Työnhakuvalmennuksessa opit hakemaan työtä tavoitteellisesti ja itsenäisesti. Valmennuksessa opit. Kokonaiseläkkeeseen vaikuttavat työeläke, kansaneläke ja takuueläke sekä eläkkeen verotus.


Pelkkää työeläkettä saavalla nettoeläke nousi noin 3-prosenttia. Ohjeet löytyvät päätöksestä. Täytä hakemus huolellisesti ja varmista, että kaikki tarvittavat liitteet ovat mukana. Vanhuuseläkkeen (työeläke sekä kansaneläke ja takuueläke ) aikana voi työskennellä vapaasti: palkkatulo ei vaikuta eläkkeeseen.


Jos takuueläkkeeseen oikeutettu kuolee, ennen kuin hakemus on ratkaistu, takuueläke maksetaan leskelle, pesänselvittäjälle tai kuolinpesän osakkaiden valtuutuksella muulle kuolinpesän edustajalle enintään sen kuukauden loppuun, jona hakija kuoli. Sen sijaan esimerkiksi työkyvyttömyyseläkkeeseen liittyy työskentelyn rajoituksia. Ota aina etukäteen yhteyttä eläkkeenmaksajaan ja selvitä, miten työskentely vaikuttaa eläkkeeseesi.


Hakijan työterveyshuollon pitää muun muassa selvittää se, onko hakijan työ ollut riittävän kuluttavaa lain vaatimalla tavalla vuoden työuran aikana. Viimeisen työn sisällöstä saadaan hyvin tietoa, mutta sitä edeltävien töiden sisällöstä kertoo lähinnä hakijan oma hakemus ja työterveyslääkärin lausunto. Tehtävä itse hakemus.


Hakemuksen voi täyttää Oma asiointi -palvelussa tai TE-palveluiden sivuilta löytyvällä tulostettavalla lomakkeella. Tarkista omasta TE-toimistostasi, onko sinun käytävä myös paikan päällä. Starttiraha on harkinnanvarainen tuki, joten myönteisissä ja kielteisissä päätöksissä voi olla vaihtelua. Sosiaali- ja terveysministeriö vastaa asumistukia koskevan lainsäädännön yleisestä suunnittelusta, ohjauksesta ja valvonnasta. Alla olevat ohjeet ja lomakkeet koskevat kaikkia Hyvinvoinnin ja terveyden kärkihankkeita ja niiden osahankkeita.


Leskeneläke auttaa taloudellisessa selviytymisessä, kun suru ja menetys osuvat kohdalle. Automaattisesti leskeneläkettä ei saa, joten säädökset kannattaa tuntea. Työeläkkeet maksetaan etukäteen jokaisen kuukauden ensimmäisenä päivänä, jolloin pankit ovat auki. Jos kuukauden ensimmäinen päivä on lauantai tai pyhäpäivä, eläke on nostettavissa vasta seuraavana arkipäivänä.


Eläkkeen maksupäivät. Keva on Suomen suurin työeläkevakuuttaja. Kun julkisen alan työntekijät päättävät työuransa, me huolehdimme siitä, että heillä on ansaittu eläke odottamassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit