keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Mitä vuokranantaja voi vaatia

Vuokranantaja voi myös vaatia palkkatodistusta tai esimerkiksi todistusta ansiosidonnaisen työttömyyskorvauksen määrästä todisteeksi tulotasosta. Kuukausituloja selvittämällä vuokranantaja usein saa myös tiedon siitä, käykö vuokralainen töissä, opiskeleeko tämä vai onko hän esimerkiksi eläkkeellä tai työtön. Vastaus aapuva Olen vuokraamassa taloa,jonka vuokraisäntä on tehokkaasti ilmoittanut,että hän haluaa pitää oikeuden viettää yötä huoneistossa silloin tällöin. Aikaisempien vuokralaisten mukaan tyyppi on saattanut tulla omilla avaimilla sisään ja.


Vuokranantajan on yleisesti ottaen pidettävä huolta siitä, että asunnossa on toimivat jääkaapit, pakastimet, liedet ja mahdolliset muut kiintokalusteet, jotka kuuluivat huoneistoon sitä vuokrattaessa.

Jos joku laitteista rikkoutuu, vuokranantaja on velvollinen korjaamaan sen tai hankkimaan uuden. Voi olla, että vuokranantaja on iäkkäämpi huonojalkainen ihminen, joka sen takia pyytää, että vuokralainen käy itse katsomassa. Kun vuokralainen sitten kantaakin tavaransa sisään, niin ehkä vuokranantaja soittaa poliisin, ja poliisi menee paikan päälle, mutta jos vuokralainen siellä avaa oven ja sanoo, että olen täällä vuokralaisena kotonani, niin ei poliisi tee mitään.


Vahinkotilanteessa vuokranantaja ei voi myöskään velvoittaa vuokralaista käyttämään vakuutustaan vahinkojen kattamiseksi. Kattaa myös vuokranantajan omistaman irtaimiston asunnossa. Vakuutus korvaa esim. Vuokralaista ei voi vaatia käyttämään omaa kotivakuutustaan niiden vahingoittuessa.


Vuokranantaja voi vaatia tekemään palveluksia osana vuokraa – HS antaa neuvot yhdeksään ongelmatilanteeseen Vuokralaisen kannattaa pitää kiinni oikeuksistaan.

Vuokranantaja ei kuitenkaan saa esimerkiksi soittaa vuokraehdokkaan työnantajalle varmistusmielessä - työntekijän yksityisasiat eivät kuulu työnantajalle. Vastaava todistus voidaan vaatia myös eläkkeestä tai ansiosidonnaisesta työttömyyskorvauksesta. Vuokralaisella on oikeus asua kotonaan, kuten hän haluaa eikä vuokranantaja voi edellyttää viikkosiivousta, jos siitä ei ole erikseen sovittu. Asunto ei kuitenkaan saa kulua pinttyvän lian vuoksi normaalia enempää.


Sopimuksen osapuolet voivat sopia, kumman vastuulla huoneiston kunnossapito vuokrasuhteen aikana on. Jos asunnossa on erityistä hoitoa vaatia kodinkoneita tms. Ellei muuta ole sovittu, vuokranantaja on vastuussa siitä, että huoneisto on sellaisessa kunnossa, kuin vuokralainen voi kohtuudella vaatia.


Selvitä etukäteen, miten sellaisissa tapauksissa toimitaan. Elokuusta elokuuhun opiskelijoille vuoden määräaikaisella sopimuksella vuokraava vuokranantaja voi olla ymmärtäväinen, jos kampaajaopinnot on pakko keskeyttää allergian vuoksi tai hän saattaa vaatia vuokranmaksua sopimuksen loppuun asti. Totuus nimittäin on se, että hyvin usein velka vain kasvaa.


Mitä enemmän aikaa kuluu, sitä enemmän vuokranantaja voi menettää rahaa. Kun vuokralainen jättää maksamatta vuokran tässä kuussa, voi olla hyvin todennäköistä, että se jää maksamatta myös ensi kuussa ja kierre on valmis. Ja tämä kierre maksaa rahaa. Rahamääräisen vakuuden palauttaminen on vaadittaessa maksettava velka.


Vuokralainen tai muu vakuudenantaja voi vaatia vakuutta takaisin heti, kun palauttamisen edellytykset ovat täyttyneet, ja vuokranantaja on puolestaan oikeutettu suorittamaan sen heti, kun oikeus vakuuden pitämiseen on päättynyt. Tuossa voi olla mahdollista että vuokranantaja ei ole maksanut ennakoita riittävästi tai sitten teillä on sitä vettä kulunut enmmän.

Tietämättä tarkemmin - paha ottaa kantaa. Jääkaapin oven kahva kuuluu , normi kulumiseen , sitä teidän ei tarvitse maksaa. Jollei siitä pysty sanomaan että se olisi TAHALLAAn rikottu.


Välitysliike saa periä vuokra-asunnon välittämisestä palkkion vain siltä, joka on tehnyt sen kanssa toimeksiantosopimuksen. Toimeksiantosopimus on tehtävä kirjallisesti tai sähköisesti niin, ettei sitä voi jälkikäteen muuttaa. Välitysliikkeen palkkion maksaja voi olla joko vuokra-asunnon etsijä tai vuokranantaja tai kumpikin.


Jos vuokranantaja kehotuksesta huoli-matta kieltäytyy tekemästä välttämättömiä korjauksia, voi vuokralainen teet-tää tarvittavat korjaukset ja vaatia vuokranantajaa korvaamaan korjauksesta aiheutuneet kohtuulliset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit