perjantai 5. toukokuuta 2017

Hyvä perintätapa yritysten välillä

On erittäin harvinaista, että muistutuksista veloitetaan 40€ kulu. Varsin yleinen muistutuskulu yritysten välillä on 5-20€ toimenpiteistä riippuen. Mitä on hyvä perintätapa ? Perinnässä ei saa käyttää hyvän perintätavan vastaista tai muutoin velallisen kannalta sopimatonta menettelyä.


Edellä a §:n momentin kohdassa tarkoitetusta maksumuistutuksesta velalliselta saa vaatia perintäkuluja vain, jos saatavasta on vähintään päivää ennen sen erääntymistä lähetetty velalliselle lasku tai muu erääntymisilmoitus ja erääntymisestä on ennen maksumuistutuksen lähettämistä kulunut vähintään päivää.

Viivästyskorko, perintäkulut,. Hyvä perintätapa velan perijän ohjeena - Minile. Sähköinen tiedonsiirto paranee kuljetusfirmojen ja yritysten välillä.


Perintätoimiin on syytä ryhtyä nopeasti, jos maksua ei suoriteta huomautuskirjeestä huolimatta. Yrittäjiltä voidaan periä kohtuulliset ja. Suomi uudisti perintälakiaan.


Tämä on herättänyt paljon keskustelua, mutta kuluttajan kannalta muutos on pääasiassa suotuisa.

Mutta mikä oikeastaan muuttui? Lue tämä, niin tiedät, miltä sinun oikeutesi velallisena nykyään näyttävät. Esimerkiksi käytäessä kauppaa, tällöin yleensä sovitaan kauppasopimus ja kauppasopimuksessa maksulle eräpäivä.


Yritysten välillä muodostuu siis monesti sopimusperusteisia velkoja. Kuitenkin, jos velkoja ja velallinen eivät ole mitään sopineet kauppahinnan eräpäivästä, sovelletaan lain mukaisia velan vanhentumissäännöksiä. Meitä kaikkia perintää tekeviä toimijoita ohjaa laki saatavien perinnästä ja hyvä perintätapa. Lain sanaa on välillä vaikea ymmärtää ja haluammekin tällä blogikirjoituksella avata selkokielisesti mitä perintälaki pitää sisällään.


Materiaali sisältää nimiä, yhteystietoja tai muita henkilökohtaisia tietoja. Julkisuuden henkilöistä, julkisissa viroissa toimivista ihmisistä sekä yritysten vastuuhenkilöistä saa keskustella työhön liittyen. Myös yksityiselämään liittyvistä asioista voi keskustella siltä osin, kuin niistä on julkisesti kerrottu.


Perintäpalveluista ei voi myöskään aiheutua velallisille kohtuuttomia kustannuksia. Tästä pitää huolen sekä hyvä perintätapa että perintälaki, jossa määritellään mm. Pääpiirteissään perintäpalvelut jakautuvat ns.


Perinnän pi-tää olla tehokasta niin, että muu kuin oikeudellinen perintä kestäisi kaikkineen enintään vuoden. Jos saatavien perinnästä huolimatta asiakaalta ei saada suoritusta avoimesta laskusta, tulee se kirjata luottotappioksi.

Pykälän momentti sisältää perintämenettelyä koskevan yleislausekkeen, jonka mukaan perinnässä ei saa käyttää hyvän perintätavan vastaista tai muutoin velallisen kannalta sopimatonta menettelyä. Kuka voi lähettää maksumuistutuksen? Mikä on maksumuistutus? Milloin maksumuistutuksen voi lähettää?


Voiko maksumuistutuksesta vaatia lisäkulua? Oikein järjestetty perintä palvelee yrityksen taloushallintoa ja auttaa myös rakentamaan myönteistä brändiä. Kokosimme tähän oppaan, joka auttaa ymmärtämään, miten perintä yrityksille tapahtuu. Maksuehto tarkoittaa kuinka monta päivää asiakkaalla on aikaa maksaa lasku. Yleensä kuluttaja-asiakkaiden kanssa käytetään kuluttaja-asiamiehen linjaamaa päivän maksuehtoa, mutta lain mukaisesti enintään päivää.


Yritysperinnässä tällaista määräystä ei ole, sillä yrityssaatavien perinnän nopeus voi olla velkojan etujen turvaamiseksi erittäin tärkeää. Uuden tek-nologian kehittyminen on luonut uusia taloudellisen toiminnan organisoinnin muotoja ja tämä johtaa usein rajojen hämärtymiseen yrityksissä. Yksityisoikeudellinen Tratta on yritysten välillä suoritettavassa perinnässä käytettävä julkisuusuhkainen maksukehotus. Tratalla velallista kehotetaan maksamaan uhalla, että kehotuksen noudattamatta jättäminen julkaistaan tai merkitään luottotietorekisteriin.


Kuluttajasaatavan perimiseksi ei saa käyttää trattaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit