keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Vuokratun asunnon näyttö

Vuokratun asunnon myynnissä vuokrasopimus siirtyy uudelle omistajalle. Vuokralaista ei välttämättä kannata irtisanoa ennen myyntiä, sillä hyvä vuokralainen saattaa jopa nostaa sijoitusasunnon arvoa. Vuokralaiselle myyntiaikeista kannattaa kuitenkin kertoa asiallisesti ja hänen kanssaan on sovittu asunnon näytöistä hyvissä ajoin.


Onko vuokranantaja päästettävä asuntoon? Pitääkö esittelyjä sietää? Vuokralaisen on viivytyksettä sopivana aikana päästettävä vuokranantaja huoneistoon.

Myytävänä tai uudelleen vuokrattavana olevaa vuokrahuoneistoa vuokranantajalla on oikeus näyttää halukkaille sellaisena aikana. Uudiskohteita lukuun ottamatta asuntoja vuokrataan vain harvoin ilman, että vuokralainen olisi tutustunut asuntoon paikan päällä. Asunnon näyttäminen uusille vuokralaisehdokkaille tapahtuu usein edellisen vuokrasuhteen ollessa vielä voimassa.


Vuokra- asunnon irtisanominen Vuokrasopimuksen irtisanomisilmoitus Vuokrasopimus tulee lain mukaan irtisanoa kirjallisesti sekä irtisanomisilmoitus toimittaa vastaanottajalle todisteellisesti. Vuokranantajan oikeus näyttää asuntoa perustuu huoneenvuokralakiin. Valitun tekstin lainaus.


Menot ovat vähennyskelpoisia vuokraustoiminnan aloittamisesta lähtien vuokraustoiminnan päättymiseen saakka. Vuokraustoiminnasta johtuva meno vähennetään sinä verovuonna, jona maksu on suoritettu.

Helpoimmin tämä käy, jos tuleva ja. Voimmeko luovuttaa. Yhteystietoni saa luovuttaa tulevalle asukkaalle. Näiden remonttien kohdalla onkin tärkeää muistaa säilyttää kuitit ja tehdä poistot, sillä verottaja ei tee niitä automaattisesti.


Jos aviopuolisot ovat vuokranneet tai toinen heistä on vuokrannut yhteisenä kotina käytettävän huoneiston, tuomioistuin voi määrätessään heidän yhteiselämänsä lopetettavaksi tai tuomitessaan heidät avioeroon samalla määrätä sen aviopuolison, joka enemmän on asunnon tarpeessa, jatkamaan vuokrasuhdetta ja vapauttaa toisen. Näyttö käyvästä arvosta voi olla esimerkiksi samassa rakennuksessa sijaitsevista muista vastaavassa kunnossa olevista asunnoista riippumattomalta taholta peritty. Verovelvolliselle on edellä mainituissa tapauksissa verotusmenettelystä annetun lain §:n momenttiin perustuva näyttövelvollisuus asunnon käyvästä arvosta. Maakunnassa törmää useasti tilanteisiin, joissa kiinteistöä tai sen osaa vuokrataan ulkopuoliselle. Vuokrauksen arvonlisäverotuskohtelu on kuitenkin usein vuokraajalle epäselvää eikä sen oikeellisuutta ole edes osattu kyseenalaistaa.


Asunnon remontti ja vakuuttaminen Oman asunnon ostaminen Vältä riitatilanteet asuntokaupoilla Kotivakuutus kimppakämppään. Kodin ja arjen turvallisuus. Olen vuokraamassa asuntoa tunnetun suomalaisen välittäjätoimiston kautta. Hakemuksen jälkeen sain kutsun näyttöön, jossa kävin ja ilmoitin ottavani asunnon vastaan.


Välittäjältä sain sähköpostiviestin, että asunto vuokrataan sinulle 1. Hallintoasioissa näyttö. Myös suullinen sopimus on sitova. Suullinen sopimus toki on sitova,.

Jos asut vuokralla, etkä joudu maksamaan vuokraa asuntosi remontin ajalta, vähennetään säästynyt vuokra tilalle vuokratun sijaisasunnon hinnasta. Asunto-osakeyhtiössä osakas taas on yleensä velvollinen maksamaan vastiketta myös asunnon remontin ajalta, jolloin koko sijaisasunnon vuokra kuuluu ylimääräisiin asumiskustannuksiin. Sinulla voi olla voimassa oleva sähkösopimus sekä uuteen että vanhaan asuntoosi.


Eli lähtien asunnon kuvaamisista ja toimeksiannosta. Kuvia kohteesta ei vain räpsitty vaan katsottiin miltä näyttää ja kivoja fiiliskuvia myös mukaan. Näytöistä annettiin heti infoa, mitkä oli asiakkaiden kommentit jne. Kun päästiin kaupantekoon, sujui se supsikkaasti.


Ja vielä kauppakirjojen teossa ihana skumppapullo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit