keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Haiti matkustustiedote

UM:n matkustustiedotteet ovat suosituksia. Vastaat matkapäätöksestäsi aina itse. Paikallisilla viranomaisilla on ensisijainen vastuu kaikkien maan alueella oleskelevien ihmisten turvallisuudesta ja hätätilanteissa etsintä- ja pelastustoimista. Jos olet omatoimimatkalla tai menossa riskialttiille alueelle, kannattaa tehdä matkustusilmoitus. Sen avulla ulkoministeriö voi saada sinuun yhteyden kriisin tai hätätilanteen sattuessa.


Haiti: matkustustiedote - Haiti. Siirry suoraan sisältöön. Mat­kus­ta­mi­nen ja pal­ve­lut. Yleinen turvallisuustilanne. Meksikon poliittinen tilanne on vakaa, mutta alueellisia levottomuuksia esiintyy ajoittain.


Laajalle levinneen järjestäytyneen rikollisuuden johdosta maan turvallisuustilanne on yleisesti ottaen heikko, mutta vaihtelee alueittain ja kaupungeittain. Taksi kiemurtelee pimeässä hitaasti eteenpäin vältellen kuoppia ja kaatosadetta pakoon juoksevia ihmisiä. Valtio sijaitsee Karibian merellä. Se on vanha Ranskan siirtomaa.


Siellä köyhyys näkyy lähes joka puolella maata. Osassa maata esiintyy keltakuumetta (ks. Keltakuume 13). Keltakuumerokotusta suositellaan kaikille kk täyttäneille matkailijoille, jotka matkustavat Corrientesin ja Misionesin provinsseihin, mukaan lukien Iguacun putoukset (ks. vihreä alue kartassa Keltakuumeen tartuntavaaran alueet 14).


Sitä suositellaan harkittavaksi myös, jos 9kk täyttänyt matkailija viettää yli. Yli puolet sen asukkaista elää alle dollarilla päivässä ja prosenttia alle kahdella dollarilla. Kansalla ei ole varaa edes peruselintarvikkeisiin, ja miljoonat ovatkin jättäneet maan paremman elämän toivossa. Suomen matkustustiedote suositteli silloin (ja suosittelee edelleen) välttämään koko Sabahin maakuntaa, mutta brittien isommilla resursseilla on mahdollista antaa tarkempiakin ohjeita, jotka tässä tapauksessa rajaavat Sabahista vaan pienen koilliskulman pois. Brittien tarkempaa karttaa käytimme myös Algerian matkamme suunnittelussa.


Dominikaaninen tasavalta itsenäistyi haitilaisten vallasta 27. Suomen kansalaisille tai myöntävät suomalaisille viisumin kohdemaahan saapuessaan. Ensimmäiseksi presidentiksi nousi Pedro Santana.


Karibian Meren Risteily Liberty Of The Seas - Kaikki tarpeellinen tieto kohteesta. Ulkoministeriön matkustustiedotteiden RSS-syöte Twitterissä. Tämä ei ole UM:n ylläpitämä tili, vaan yksityisen kansalaisen, ihan hyödyn vuoksi vaan.


Olemme maailman johtavin viisumipalveluiden tarjoaja, verrattomalla tehokkuudella anoaksemme liikematka- ja muita matkustusviisumeita yritys- ja yksityisasiakkaillemme maailmanlaajuisesti, nopeasti, käytännöllisesti ja turvallisesti. Guinea has the second highest prevalence of female genital mutilation in the world. Japani: matkustustiedote. Noudata tavanomaista varovaisuutta.


Tee matkustusilmoitus. Nicaragua jakautuu kolmeen selkeään maantieteelliseen alueeseen: läntisen osan alankoihin, keski- ja pohjoisosien vuoristoihin ja idän Moskiittorannikkoon. Vuoret eivät ole yhtä korkeita kuin monissa muissa alueen maissa.


Egypti ei ole ainoa maa, jossa matkailija voi nyt joutua vaaraan ja loma keskeytyä evakuointiin. Vaarallisten matkakohteiden listalla on useita kymmeniä maita. Katso mitkä matkat kannattaa nyt perua.


Näissä maissa turvallisuustilanne on vaihteleva, joten matkustamista kannattaa harkita tarkoin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit