perjantai 12. toukokuuta 2017

Mitä kutsunnoissa tapahtuu

Seurasimme, mitä kutsunnoissa nykyisin tapahtuu. Kutsunnoista saa myöhästyä, mutta niistä ei saa jäädä pois ilmoittamatta. Mitä siellä haluan tehdä? Apua näiden kysymysten miettimiseen löytyy liitteen sivuilta.


Asevelvollisen usein kysymät kysymykset kutsuntoihin, varusmiespalvelukseen ja reserviläisyyteen liittyen. Aluetoimistot neuvovat asevelvollisuuteen liittyvissä kysymyksissä. Lue aiheen Kutsunnat keskusteluja.


Katso, mitä muut ajattelevat, ja osallistu keskusteluun. Suomi- tuhansia aiheita. Vapautuksen saa vuosittain noin joka kymmenes asevelvollinen. Yleisin terveydellinen este palveluksen suorittamiselle on mielenterveysongelma.


Kutsunnoissa päätetään varusmiespalveluksen aloittamisaika ja -paikka. Vierailija: Esikoisellani on tänään kutsunnat. Ja mulla on olo kuin olisin lähettämässä lastani pois iäksi. En ole yölläkään nukkunut, kun päässä pyörii tuhat ajatusta.


En oikeasti tiedä ja mies ei kerro,nauttii ja naureskelee kun herm. Tuure Boelius on ollut kutsunnoissa. Hän kertoo, että ajatus tupakavereista ja kimppasuihkuista intissä on hänelle ”aika creepyä”.


Puolustusvoimien Taistelukameran varusmiehet kävivät tutustumassa kutsuntoihin. Lisäksi tulee muistaa vastata oman joukko-osaston lähettämään alokaskyselyyn sekä ilmoittaa aluetoimistoon, jos terveydentilassa tapahtuu muutoksia tai on tarve esittää muutosta palveluksen aloituspaikkaan tai -aikaan. Suurin osa kutsunnanalaisista on suomalaismiehiä, jotka täyttävät tänä vuonna 18. Valtaosa aloittaa palveluksen ensi vuoden tammikuussa. Voit suorittaa palveluksen aseettomana tai siviilipalveluna.


Molempiin voi hakea kutsunnoissa lomakkeella. Aseeton palvelus vastaa muuten normaalia varusmiespalvelusta, mutta ei sisällä aseellista koulutusta. Siviilipalvelukseen sisältyy koulutusjakso siviilipalveluskeskuksessa ja työpalvelua keskuksen hyväksymissä siviilipalveluspaikoissa. Tiistaiaamuna kunnantalolla pidetään kutsunnat – mitä niissä tapahtuu ? Jani Oksanen Tekijät.


Pirkanmaan aluetoimisto järjestää Pirkanmaan kutsunnat, ja Pälkäne on vuorossa tiistaina 8. Mistä kutsunnoissa on kyse, asevelvollisuussektorin johtaja, kapteeni Henrik Ahvenainen Pirkanmaan. Varusmiesoppaasta saa hyvän kuvan siitä, mitä palveluksessa on edessä. Pitääkö kutsunnoissa käydä? Voiko kuka tahansa tehdä siviilipalveluksen?


Onko armeijassa kuri oikeasti niin kovaa kuin väitetään? Jo kutsunnoissa voi ilmaista mielipiteensä palveluspaikkansa ja -aikansa suhteen. Halukkuudet otetaan huomioon, jotta asepalveluksesta tulisi mahdollisimman mieluinen.


Esimerkiksi ennen palveluksen alkua on mahdollista hakea erikoisjoukkoihin, ja vielä palveluksen alettuakin voi hakea mitä erilaisimpiin tehtäviin. Loimaan Lehti on seudun Arjen käsikirja – se kertoo, mitä tapahtuu , kuka tekee ja minne mennä. Oma tilattava paikallislehti saa alueensa ihmiset liikkeelle niin ostoksille kuin tapahtumiinkin ja ottamaan kantaa asioihin lehden palstoilla.


Hakeminen tapahtuu täyttämällä erityinen hakemuslomake ja toimittamalla se kutsunnoissa kutsuntalautakunnalle, varusmiespalveluksen aikana joukko-osaston komentajalle ja aina muulloin joko oman asuinpaikkansa mukaisen sotilasläänin esikuntaan tai Lapinjärven siviilipalveluskeskukseen. Kesällä vai talvella palvelukseen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit