tiistai 30. toukokuuta 2017

Ehdollinen tarjous kosteusmittaus

Koulutettu homekoira selvittää onko hometta, pintoja rikkomatta. Ostotarjous voidaan joko hyväksyä tai hylätä, ja tietyissä tilanteissa myös ehdollinen hyväksyntä on mahdollinen. Mikäli ostotarjous hyväksytään, mutta siihen on tehty jokin muutos, kyseessä on tarjouksen hylkääminen ja myyjän tekemä uusi tarjous eli vastatarjous.


Tällöin aiempi tarjous ei enää sido tarjouksen tekijää. Varallisuusoikeudellisista oikeustoimista annetun lain luvun §:n mukaan tarjous sopimuksen tekemisestä ja sellaiseen tarjoukseen annettu vastaus sitovat tarjouksen tekijää ja vastauksen antajaa siten kuin sanotussa luvussa säädetään. Ostajat ovat tehneet 5.

Kosteusmittaus - ja kuntotarkastusehtoja voi olla enemmänkin. Samassa tarjouksessa voi olla sekä myynti- että rahoitusehtoa. Ehdollinen tarjous on voimassa kohtuullisen ajan, laki ei määrää aikaa.


Pyydä tarjous - ja Kysy lakimieheltä-palveluiden yhteydessä käyttäjä useimmiten kirjoittaa myös tarjouksen kuvaukseen tai kysymykseen liittyviä tietoja, jolloin hän saattaa Minilexin varoituksista huolimatta oma-aloitteisesti jättää kyseisiin kohtiin myös omia tai jonkin toisen henkilön (kuten vastapuolen) henkilötietoja. Kuntotarkastuksesta saa hyödyllistä tietoa asunnon kunnosta myyntihetkellä ja suojaa mahdollisilta ostajan korvausvaatimuksilta. Kaikki asunnon virheet eivät aina näy päällepäin tai tule ilmi kuntotarkastuksessa. Ostotarjous on ehdollinen (esimerkiksi ostaja asettanut ehdon oman asuntonsa myynnistä) ja kyseinen ehto ei täyty.


Asunnon ostotarjous tai kiinteistön esisopimus ei täytä lain asettamia vaatimuksia.

Tarjouksen peruuttaminen ( ehdollinen tarjous ) Tarjouksen jättäjä voi tehdä tarjouksessa ns. Tällainen ehto voi kohdistua esimerkiksi rahoituksen saamiseen tai oman asunnon myymiseen. Tämä on tietysti hyvä , mutta samalla tarjous ei houkuta myyjää tinkimään niin paljoa hinnasta.


Kyllä ehdoton tarjous menee muutaman tonnin halvemmalla läpi. Ostotarjouksen voi perua, mikäli siinä on kaupan purkamiseen johtava ehto. Tällaista tarjousta kutsutaan ehdolliseksi tarjoukseksi. Asuntokaupan purkavia ehtoja.


Oman asunnon myynti: Mikäli ostotarjouksen tekijä ei saa asuntoa myydyksi, kauppa purkautuu. Tavanomainen kuntoarvio tehdään aistinvaraisesti, rakenteita rikkomatta. Esimerkiksi kosteusmittaus tehdään pintamittarilla, eikä silloin havaita rakenteiden sisällä mahdollisesti piileviä kosteusvaurioita. Kun tilaat kuntotarkastuksen, sinun kannattaa. Laitettiin kaupan ehdoksi kosteusmittaus ennen kauppakirjojen kirjoittamista, mikäli kosteusvaurioita löytyy, tarjous ei ole voimassa.


Laitettiin myös ehdoksi, että emme vastaa maksamattomista yhtiövatikkeista jos sellaisia on. Tämä tarkoittaa, että käytännössä ei ole hyväksyttävää käyttää ehdollista hyväksymismenettelyä tilanteessa, jossa ostotarjous on muulla tavoin ehdollinen (esim. kosteusmittaus tai lainansaanti). Mikä on ehdollinen ostotarjous? Ehto voi olla esimerkiksi oman asunnon myynti, lainansaanti, kuntokartoitus tai kosteusmittaus.


Jos ehto ei ole täyttynyt tarjoukseen kirjatun ajan puitteissa, ostotarjous raukeaa. Tehkää siis ehdollinen tarjous , että jos tehdyssä kuntotutkimuksessa ei rakennuksen ikä huomioiden huomautettavaa ilmene Valitkaa tunnettu ja huolellinen kuntotutkimuksen tekijä!

Olette itse paikalla tutkimuksen aikana. Vastaus MaaHei ja kiitos etukäteen neuvoista. Löysimme talon, jonka halusimme ostaa.


Saatua tarjousta kannattaa tutkia rauhassa, mutta muista hyväksyä tai hylätä se voimassaoloaikana. Mikäli hyväksyt ostotarjouksen, mutta teet siihen muutoksia, kyseessä on tarjouksen hylkääminen ja uuden tarjouksen tekeminen eli vastatarjous. Kuntotarkastusraportista selviää tulevat korjaus- ja huoltotarpeet, varsinkin jos asunto on vanha.


Pintatarkastuksessa selviää myös asunnon riskipaikat ja rakennusvirheet. Asunnon kunto arvioidaan rikkomatta rakenteita ja kosteusmittaus tehdään yleensä vain pinnoilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit