tiistai 23. toukokuuta 2017

Oleskelulupa käsittelyaika kokemuksia

Pitkään oleskelleen kolmannen maan kansalaisen EU- oleskelulupa on myös pysyväisluonteinen lupa, joka on voimassa toistaiseksi. Voit saada EU-oleskeluluvan viiden vuoden yhtäjaksoisen oleskelun jälkeen. Toimeentulosi pitää olla turvattu riippumatta siitä, millä perusteella haet EU-oleskelulupaa.


Onko teillä kokemuksia oleskeluluvan saamisesta Suomeen? Mieheni ei ole EU:sta, eikä Euroopasta ollenkaan. Hän on tosin saanut toisesta EU-maasta maahantulokortin, niin hän on voinut liikkua EU:ssa.


Hän on nyt asunut kanssani kuukauden ja käsittelyaika on 6kk. Emme ole naimisissa, kihloissa ollaan ja ollaan oltu yhdessä 6kk. Määräaikainen tai pysyvä oleskelulupa taikka pitkään oleskelleen kolmannen maan kansalaisen EU- oleskelulupa voidaan peruuttaa, jos oleskelulupaa haettaessa on tietoisesti annettu hakijan henkilöllisyyttä koskevia tai muita päätökseen vaikuttaneita vääriä tietoja taikka salattu sellainen seikka, joka olisi saattanut estää. Perhesiteiden käsittelyaika saa olla korkeintaan yhdeksän kuukautta, eikä päätöstä usein ehditä antaa yhtään aiemmin.


Nämä eivät ole mitään helpoimpia hakemuksia, kun oleskeluluvan hylkäämiselle ei välttämättä ole esittää mitään selkeää, yksittäistä faktaa. Sen sijaan oleskelulupa toissijaisen tai humanitaarisen suojelun perusteella voidaan jättää myöntämättä rikokseen syyllistyneelle. Vakavaankaan rikokseen syyllistynyttä ei kuitenkaan voida poistaa maasta, jos häntä uhkaisi kotimaassaan kuolemanrangaistus, kidutus, vaino tai muu epäinhimillinen tai ihmisarvoa loukkaava kohtelu. Yhdessä asumisesta tulee esittää todisteena esimerkiksi vuokrasopimus. Puolisoilla on yhteisessä huollossa lapsi, jolloin.


Aikaisemmat oleskelulupat ovat olleet työnteon perusteella. Sinulle tehdään karkottamispäätös, jos sinulla on jo ollut oleskelulupa Suomeen, mutta sinulle ei myönnetä jatko-oleskelulupaa. Sinut voidaan karkottaa myös silloin, jos olet syyllistynyt Suomessa rikoksiin. Jos sinut karkotetaan, mahdollinen voimassaoleva oleskelulupasi raukeaa. Asiointipalvelun etusivusta on nyt käytössä kokeiluversio vanhan rinnalla.


Uudelta etusivulta voit helposti tarkistaa, puuttuuko hakemuksestasi vielä jotain. Oleskelulupaa perhesiteen perusteella voi hakea Maahanmuuttoviraston sähköisessä asiointipalvelussa (EnterFinland.fi). Perhesidehakemukset avattiin sähköiseen asiointipalveluun 11. Hakijan täytyy edelleen käydä henkilökohtaisesti Suomen.


Tästä johtuen valitusasian käsittely voi kestää kuukausia. Se on pitkä aika opiskelijalle. Ulkomaalaisten opiskelijoiden tulo tyssää kuukausien lupabyrokratiaan – korkeakoulut umpitympääntyneitä.


Suomen maine kiinnostavana opiskelumaana on uhattuna, koska oleskelulupien hakemiseen kuluu liian paljon aikaa. Toisen asteen opiskelija Opintotuki Voit saada opintotukea peruskoulun jälkeisiin päätoimisiin opintoihin. Venajan viisumit Viisumi- tai oleskelulupa -ajan voi varata enintään kuuden viikon päähän varaushetkestä. Mikäli VFS:n ajanvarauskalenteri on täynnä kuuden viikon ajalta, järjestelmä ilmoittaa, ettei vapaita aikoja ole. Olen unohtanut kokonaan kertoa siitä että oleskelulupa -asiat Turkissa yli 3kk oleskelevien osalta muuttuvat oleellisesti.


Turkin ulkomaalaisviraston sivuille, tai mikä sen viraston nimi nyt virallisesti onkaan. Nykyään on mahdollista ostaa oma edullinen firma Floridasta ja saada E-työ- ja oleskelulupa. E-viisumilla voi asua Amerikassa niin kauan, kun firmanne toimii ja pystyy elättämään teidät. Meillä on useita yhteistyö asianajajia, jotka ovat erikoistuneet anomaan ulkolaisille E-työ- ja oleskelupia. EU:n viisumisääntöjen mukaani Schengen-viisumin myöntämisen edellytyksenä on muun muassa se, että henkilö poistuu Schengen-alueelta ennen viisumin voimassaolon päättymistä.


Siksi viisumia ei voida myöntää henkilölle, joka tulisi Suomeen hakemaan oleskelulupaa tai odottamaan päästöstä vireillä olevassa oleskelulupa -asiassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit