perjantai 19. toukokuuta 2017

Rakennusalan tes päiväraha

Rakennusalojen uudet kulukorvaukset tulivat voimaan vuodenvaihteessa. Niiden mukaisesti esimerkiksi verovapaan kilometrikorvauksen yläraja tipahti sentistä senttiin. Samalla päiväraha nousi eurolla eli eurosta euroon. Ateriakorvaus nousi euroon.


Ohessa uudet rakennusalojen kulukorvaukset. Ansiopäiväraha on työttömyyden aikainen etuus, jota maksetaan työttömyyskassan jäsenille. Tietoa ansiopäivärahasta saat oikealta löytyvästä valikosta. Ensimmäisen hakemuksen voit lähettää työttömyyskassaan, kun olet ollut vähintään kaksi kokonaista kalenteriviikkoa työttömänä. Täytä hakemus sunnuntaihin saakka.


Tervetuloa Rakennuskassan sivuille Rakennusalan kausityöttömyys näkyy kassassa hakemusten käsittelyajan kasvuna ja puhelinpalvelun ruuhkautumisena talvisin. Teemme parhaamme, jotta tästä ei aiheutuisi jäsenillemme kohtuutonta haittaa. Nopeutat hakemuksesi käsittelyä, kun asioit eAsioinnin kautta, toimitat kaikki pyydetyt lisätiedot kerralla sekä seuraat hakemuksen. RAKENNUSALAN TOIMIHENKILÖIDEN TYÖEHTOSOPIMUS 1. Myös työmaalle palkattavan sekalaisia avustavia töitä tekevän työntekijän työehdoissa noudatetaan rakennusalan työehtosopimusta.


Päivitä selaimestasi uudempi versio, jotta voit käyttää eAsiointia. Huomattavin kustannuserä on ruokailu. Päiväraha on korvausta tavallista suuremmista ruokailukuluista. Jos tätä kustannusta ei synny, koska työnantaja on järjestänyt ilmainen ruoan, päiväraha on puolitettava.


Tällainen ilmainen ateria on esim. Työpäivittäinen matkakustannusten korvaus. Työehtosopimuksen mukaiset matkakorvaukset ovat 1. Erikoisammattitutkinnon suorittaneet rakennusalan ammattimiehet kuuluvat palkkaryhmään VI. Muiden alaikäisten kuin rakennusalan opiskelijoiden kohdalla edellä :ssä määritellyistä palkkaryhmistä ja ryhmiin perustuvista vähimmäispalkoista voidaan sopia toisin.


Päivittäisten matkojen kustannuksista voidaan mm talon- ja maanrakennusalalla sekä metsäalalla korvata verovapaasti vain joko julkisia kulkuneuvoja tai omaa autoa käytettäessä syntyneet matkustamiskustannukset ja ateriakorvaus. TES Alaikäiset 1. Mikäli työmatkaan käytetty kokonaisaika jää alle tunnin, suoritetaan päiväraha kotimaan matkojen säännösten ja määrien mukaisesti. Jos palkansaaja jonakin matkavuorokautena on saanut ilmaisen tai matkalipun taikka hotellihuoneen hintaan sisältyneen ruoan, päiväraha maksetaan prosentilla alennettuna.


Onko kukaan tehnyt jälkikäteen verottajalle ateriankorvaus hakemusta? Teen rakennusalan töitä, ei makseta päiv. Kilometrikorvaus ja päiväraha - Verohallint. On oikeassa ja kilometrit laitetaan verotuksessa halvimman taksan mukaan, mut jos ei ole bussiaikataulua työmatkojen aikana, niin sitten voi laittaa oman auton.


RAHOITUSALAN TYÖEHTOSOPIMUS 1. Työntekijälle tietyin edellytyksin ( tes :n pe-rusteella) maksettavat kulukorvaukset eivät ole palkkaa, vaan (tietyiltä osin veroton) korvaus työntekijälle työnteosta syntyneistä kuluista. Sopimus sitoo sopijapuolten jäseniä. Siksi on tärkeää, että kuulut juuri siihen järjestöön, joka ajaa sinunkin asiaasi. Yksityisellä sosiaali- ja terveyspalvelualalla ja sosiaalialan järjestöissä työskenteleville oikea järjestö on YSTEA.


Etusivu - Rahoitus: Rahoitus Työnantajan saama rahoitus Koulutuskorvaus. Yleensä työnantajalle maksetaan koulutuskorvausta työssä oppimisen ohjauksesta aiheutuneisiin kustannuksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit