maanantai 15. toukokuuta 2017

Ammattipätevyys koe

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on liikenteen ja viestinnän lupa-, rekisteröinti- ja hyväksyntä- sekä turvallisuusviranomainen. Jos taas tarkoitat perustason ammattipätevyyttä, niin siihen ei ole olemassa mitään vakiomallista koetta. Laki sanoo vain, että on järjestettävä koe ja kokeen tulee sisältää vähintään yksi kysymys jokaisesta koulutuksen aihealueesta.


Se on sitten kouluttajan asia miettiä mitä kyselee. Koe suoritetaan Ajovarman toimipisteissä. Varaa aika kokeeseen (Ulkoinen linkki).


Ajolupa on määräaikainen ja voimassa viisi vuotta kerrallaan. Yli 68-vuotiaille lupa myönnetään kahdeksi vuodeksi. Taksinkuljettajan ajoluvan saamiseksi sinulla tulee olla Suomessa. Hänen on oltava muutenkin tehtävään sopiva.


Ammattitaidon saavuttamiseksi ja ylläpitämiseksi kuljettajan on suoritettava taksinkuljettajan koulutus ja koe sekä tässä laissa tarkoitettu jatkokoulutus. Kokeen voi uusia niin monta kertaa kuin haluaa. Jokainen suoritettu koe tosin maksaa aina 1euroa per koe.


Aikaa kokeen tekemiseen on minuuttia. Jos et syystä tai toisesta saa suoritettua, tai halua suorittaa, koulutuspäivääsi loppuun saakka, koulutusta ei laskuteta. Kun koulutus on suoritettu, lähetämme osallistumisilmoituksen Traficomille, jolloin ammattipätevyyskoulutus on rekisteröity. Kysymykset ovat monivalintakysymyksiä kuten oikeassakin kokeessa. Myös tämä koeharjoittelu toimii kuten oikea koe , on toiminnoiltaan sitä vastaava, mutta harjoittelun tulokset on nähtävissä palautteineen heti kokeen tekemisen jälkeen.


Uuden taksilain astuttua voimaan taksinkuljettajaksi mielivän ei enää tarvitse käydä erillistä taksikurssia. Ajokortin, puhtaan rikostaustan ja hyvän terveyden lisäksi on käytävä suorittamassa kaksiosainen taksinkuljettajan koe. Ensimmäinen osa mittaa ammattipätevyyttä ja toinen. Kursseja arkisin ja viikonloppuisin. Meillä on alalta jo vuoden kokemus.


Lue tästä Traficomin ohjeistus kuorma- ja linja-auton kuljettajan ammattipätevyyteen. Jatkokoulutusta saa antaa koulutettavalle ainoastaan yhden koulutuspäivän kalenterivuorokauden aikana. Ammattipätevyys on vaadittu henkilöliikenteessä 10. Tässä laissa säädetty ammattipätevyys vaaditaan myös muun Euroopan talousalueen valtion (ETA-valtio) kansalaiselta ja sellaisen muun maan kansalaiselta, joka on työsuhteessa ETA-valtioon sijoittautuneeseen yritykseen tai jota ETA-valtioon sijoittautunut yritys käyttää kuljettajana.


Kuinka kauan koe kestää? LKV- koe kestää tuntia. LVV- koe kestää tuntia. Tarkemman koeaikataulun löydät täältä. Miten kokeeseen ilmoittaudutaan?


Kokeeseen ilmoittaudutaan ilmoittautumisaikana. Syksyisin tämä aika on noin syyskuun toiselta viikolta noin lokakuun puoleenväliin ja keväisin helmikuun puolivälistä noin huhtikuun. Samassa taloudessa asuvia saa kuljettaa linja-autolla ilman ammattipätevyyttä, kun linja-auto on jonkun heistä omistuksessa. Kuljetusturva tarjoaa laadukkaita ja käytännönläheisiä opetusmateriaaleja raskaan kaluston kuljettajakoulutuksiin.


ADR, C1E, ammattipätevyys , ym. ViisiPäivää löytyy nyt myös suositusta iFind-sovelluksesta. Lataa älypuhelimeesi ilmaiseksi iFind saadaksesi ajantasaiset tiedot koulutuksista ja tarjouksista myös autossa – laita meidät vain suosikkeihin. Olemme valtakunnallinen logistiikan osaamiskeskus.


Kuorma-auto ja rekkakortit (C C ja CE), perustason ammattipätevyyskoulutukset ja jatkopäivät. Koulutukset yrityksille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit