tiistai 16. toukokuuta 2017

Sopimuksen peruuttaminen

Käytännössä tämä tarkoittaa, että peruuttaminen on tehtävä ennen kuin vastapuoli ehtii tutustua sopimukseen tai tahdonilmaisuun. Jos peruuttaminen tehdään tämän jälkeen, voi vastapuoli saattaa sopimuksen voimaan hyväksymällä sen. Tuotteen ostaminen merkitsee sopimuksen tekemistä, eikä sopimusta voi kumpikaan osapuoli yksinään muuttaa.


Kauppaa ei siis voi yleensä perua, vaikka tulisikin katumapäälle. Alennuksella myytäviä tuotteita koskevat samat säännöt kuin normaalihintaisia tuotteita. Mikäli otat laitteen käyttöön peruutusaikana ja peruutat tekemäsi sopimuksen , vastaat laitteen arvon alentumisesta. Käyttöönotosta seuraava arvonalenema on laitteen myyntihinnasta.


Jos laite on käyttökelvoton, vastaat koko sen arvosta. Elisa tarkistaa laitteen kunnon, kun laite palautuu. Jos olet vastaanottanut tavaroita sopimuksen yhteydessä, sinun on lähetettävä tavarat ja niiden mukana lähetetty lasku (tai lähetyslista) takaisin meille Postin asiakaspalautuksena viivytyksettä, viimeistään päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen tekemisestä. Kirjallisen sopimuksen käyttö on kuitenkin suositeltavaa, jotta sopimuksen sisältö voidaan näyttää tarpeen vaatiessa toteen esimerkiksi oikeudessa.


Lisäksi etenkin liikesopimuksissa voidaan sopia siitä, että sitovan sopimuksen syntyedellytyksenä on kirjallinen muoto ja allekirjoitettu sopimusasiakirja (muotovarauma). Tilauksen peruuttaminen onnistuu näppärästi perumislomakkeella. Perumisoikeus palveluita ja laitteita koskien. Sinulla on oikeus perua sopimus päivän kuluessa syytä ilmoittamatta.


Osoitteenmuutos- ja muiden postinohjauspalvelujen osalta palvelujen keskeyttäminen voi viedä noin kolme arkipäivää, jona aikana posti voidaan jakaa sopimuksen mukaiseen paikkaan. Tältä ajalta ei peritä maksua. Peruutusilmoitus koskee aina kaikkia palvelussa mukana olevia postinsaajia.


Sopimuksen peruuttaminen

Jos irtisanottavalla sopimuksella on voimassa oleva määräaika, laskutamme kuukausimaksut sopimusehtojen mukaisesti määräaikaisen sopimuksen loppuun. Laajakaistaliittymään mahdollisesti kuuluvat lisäpalvelut, kuten sähköpostilaatikot, poistuvat liittymän irtisanoutuessa. Koti- ja etämyynti: kaupan peruuttaminen Kuluttajalla on yleensä oikeus peruuttaa kauppa vuorokauden kuluessa siitä, kun hän sai tilausvahvistuksen. Jos tavara luovutetaan hänelle myöhemmin, peruutusaika alkaa tavaran vastaanottamisesta.


Jos myyjä ei ole antanut kuluttajalle tietoa peruuttamisoikeudesta tai sen käyttämisestä, peruuttamisoikeus pitenee vuoteen. Tämän vuoksi esimerkiksi suullinenkin sopimus on sitova. Suullisen sopimuksen sisällön todistaminen jälkikäteen voi kuitenkin olla vaikeaa, jonka vuoksi sopimukset kannattaa yleensä pyrkiä tekemään kirjallisesti. Vuokrasuhde voidaan yleensä päättää kolmella tavalla. Sopimus joko irtisanotaan, puretaan tai tehdään yhteinen sopimus vuokrasopimuksen päättämisestä.


Lähtökohtaisesti vain toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus voidaan irtisanoa. Määräaikainen vuokrasopimus sen sijaan sitoo sopimuksessa mainitun määräajan. Toistaiseksi voimassa oleva työsopimus päättyy pääsääntöisesti siten, että toinen osapuoli irtisanoo työsopimuksen päättymään irtisanomisajan kuluttua. Sopimuksen irtisanominen ja purkaminen on erotettava toisistaan.


Vuokrasopimuksen sillä osapuolella, joka ei ole sopimusta irtisanonut, on oikeus saada kohtuullinen korvaus sopimuksen ennenaikaisesta päättymisestä hänelle aiheutuneesta vahingosta. Ruutu-tilauksen irtisanominen. Jos tämän lain mukaan sopimuksen tai muun oikeustoimen pätevyys riippuu siitä, ettei se, johon oikeustoimi on kohdistettu, ole tietänyt eikä hänen voida katsoa pitäneen tietää jostakin olosuhteesta, tahi että hän muuten on ollut vilpittömässä mielessä, on huomioon otettava se, mitä hän on tietänyt tai hänen olisi pitänyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit