torstai 5. lokakuuta 2017

Kiinan laivasto

Näistä Beiyangin laivasto oli. Kiinan laivasto kehittyy paremmaksi ja suuremmaksi, joten Yhdysvaltain laivaston on vastattava. Tämä ei tee Kiinasta vihollista, mutta Kiinan toimintaa pitää seurata, Schuster totesi. Qingdaon satamakaupungin edustalla Itä-Kiinassa, kertoo The Japan Times.


Laivastoparaati järjestetään tiistaina 23. Kiinalainen laivasto -osasto on matkalla Itämerellä pidettäviin yhteisiin sotaharjoituksiin Venäjän kanssa, kertoo kiinalainen uutistoimisto Xinhua.

Palveluskäyttöön alus vihitään ehkä vuosien päästä, mutta alus nostattaa jo kansallisylpeyttä. Kiina on varoittanut mahdollisista sotilaallisista vastatoimista, jos Britannian laivasto lähettää aluksiaan kiisteltyjen saarten läheisyyteen Etelä- Kiinan merellä. Kiinan Britannian-suurlähettiläs Liu Xiaoming torjui näkemyksen, jonka mukaan kuninkaallinen laivasto voisi purjehtia alueella vapaasti kansainvälisten sopimusten nojalla. Kiinalla on nyt maailman suurin laivasto ja kunnianhimoinen ohjelma vahvistaa sitä vielä nykyisestä. Kiinan kansanarmeijan ilmavoimat (engl. lyhenne PLAAF) on käytössään hävittäjien osalta pääosin neljännen sukupolven kalustoa noin 6kpl.


Uusien taistelualuksien hankkiminen on kriittinen osa merivoimien ja siten koko puolustusvoimien suorituskykyä, jotta merellinen puolustus ja meriliikenne voidaan turvata jatkossakin. Katajanokan Risteilyalusten laiturissa Mastokatu 1:ssä. Kiinan alus-osaston vierailu on tavanomainen kohteliaisuuskäynti.

Aluksiin tutustuvaa yleisöä pyydetään huomioimaan, ettei alusten sisälle saa viedä laukkuja. Kaikki nämä taidot olivat tarpeen, kun keisari Zhu Di nimitti Zheng Hen suuren laivaston amiraaliksi. Tämä oli tiettävästi ensimmäinen kerta Kiinan historiassa, kun eunukki pääsi näin korkeaan virka-asemaan. Taustalla oli keisarin halu levittää Kiinan vaikutusvaltaa ja kulttuuria ympäri maailmaa.


Alusosaston vierailu on tavanomainen kohteliaisuuskäynti. Osaston komentajana toimii kontra-amiraali Yu Manjiang. Helsingistä alukset jatkavat Riikaan. Meduusoista on tullut merkittävä haitta muun muassa lentotukialuksille. Areena on Suomen suurin netti-tv ja radio.


Yleisölle alukset ovat avoinna huomenna keskiviikkona. Osallistuvat voitonpäivän juhlaan. Jonka jälkeen yhteinen harjoitus Venäläisten kanssa välimerellä. Se uhkasi jo Britannian taloutta, ja täyttääkseen tyhjenevät raha-arkkunsa Britannia alkoi salakuljettaa oopiumia Kiinaan. Kun Kiinan keisari yritti pelastaa kansansa, britit vastasivat tykkitulella.


Vierailun isäntänä toimii Merisotakoulu. Australian laivasto on ollut mukana Etelä- Kiinan merellä järjestetyissä sotaharjoituksissa Yhdysvaltojen kanssa. Merialue on strategisesti tärkeä, ja Kiina on viime aikoina pyrkinyt yhä voimallisemmin kiristämään otettaan siitä.


Kiina käyttää asiantuntijoiden mukaan merellä paljon epävirallisia sota-aluksia, kuten kalastusaluksia.

Antamalla avokätisesti lainaa korruptoituneelle hallinnolle, oli lopputulos selkeä. Sen julistama niin sanottu yhdeksän viivan linja hipoo kaikkien naapurivaltioiden rantaviivoja. Kiinan kaukaisimmat aluevaatimukset ovat jopa parintuhannen kilometrin päässä sen maaperästä ja se pitää omanaan lähes prosenttia Etelä- Kiinan merestä. Kiinan kansantasavallan uusinta ilmavoimien kalustoa edustaa Chengdu J-20-hävittäjä, jonka kiinalainen media uutisoi helmikuussa saavuttaneen taistelukelpoisuuden. Kansan vapautusarmeijan juuret ulottuvat Kiinan sisällissotaan sekä kommunistien voittoa edeltäneeseen sotaan Japanin kanssa.


Aasian mantereen valtioilla on kuitenkin historiassa ollut todella paljon vaikutusvaltaa omilla alueillaan, vaikka ne eivät koskaan halunneetkaan lähteä niin vahvasti esimerkiksi valloittamaan Eurooppaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit