maanantai 2. lokakuuta 2017

Avioero hinta 2018

Avioero hinta 2018

Luotettava asianajotoimisto Uudellamaalla. Avioero ilman harkinta-aikaa. Puolisot voidaan tuomita avioeroon ilman harkinta-aikaa, jos he ovat keskeytyksettä asuneet erillään viimeiset kaksi vuotta. Erillään asuminen tulee osoittaa esimerkiksi väestörekisteriotteella.


Ensimmäisen vaiheen hinta on 2euroa ja toisen vaiheen hinta on 1euroa. Maksu peritään hakijalta. Jos molemmat puolisot hakevat avioeroa yhdessä, eivätkä mainitse hakemuksessa maksajaa, voidaan maksu periä kummalta puolisolta tahansa. Perutetaan ensin hieman taaksepäin, vaikka luultavasti etsitkin juuri avioerohakemuksesta tietoa. Nykyisin tämä voidaan tehdä kirjeelllä, sähköpostilla tai faksilla.


Jos harkinta-aika alkaa esimerkiksi 5. Poikkeuksellisesti avioero voidaan myöntää ilman kuuden kuukauden harkinta-aikaa. Mikäli puolisot ovat asuneet erillään vähintään kaksi vuotta, heidät tuomitaan vaadittaessa välittömästi avioeroon. Muutto erilleen ja avioero.


Kela saa tiedon avioerosta suoraan väestötietojärjestelmästä. Hakemus toimitetaan jommankumman puolison kotipaikan käräjäoikeuteen. Jos vain toinen puolisoista hakee eroa, annetaan hakemus viran puolesta tiedoksi toiselle puolisolle.


Eikä yksin taapertaminen ole myöskään kivaa. Minullakin oli joskus tilanne, jolloin harkitsin eroa. Tein sellaisen päätöksen, että hyväksyn mieheni sellaisena kuin hän on. Meillä ei ole alkoholiongelmaa eikä mieheni ole väkivaltainen. Toista ei voi muuttaa, itseään voi.


Molemmat puolisot voivat jättää yhdessä avioerohakemuksen. Yhtä lailla kuitenkin riittää, että ainoastaan toinen puolisoista jättää. Edistämme lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointia, seksuaaliterveyttä, moninaisuutta ja ihmisoikeuksia Suomessa ja maailmalla. Osituksen ajankohta vaikuttaa siihen, kenen pitää maksaa kiinteistövero.


Verohallinto perii veron aina siltä, joka on ollut kiinteistön omistaja kalenterivuoden alkaessa. Mitä avioero maksaa? Tässä kirjoituksessa ja videolla käyn läpi vain mitä varsinaisia kustannuksia avioerosta aiheutuu.


Käräjäoikeuden hakemukset. Jos puolisoilla on kaiken avio-oikeuden poissulkeva avioehtosopimus, tehdään ainoastaan omaisuuden erottelu. Jos puolisot eivät pääse sovintoon osituksesta tai omaisuuden erottelusta, oikeus määrää hakemuksesta pesänjakajan. Lataa ilmainen juristin laatima opas. Lakimies Anne Liakka Suomen Juristit Oy:stä on laatinut oppaan kuinka avioerossa kannattaa toimia jos Teillä on yhteisiä lapsia.


Tämä kävi ilmi Nordean vuosi sitten tekemästä tutkimuksesta. Puolisot, joilla oli asuntovelkaa, mainitsivat avioeron todennäköisimmäksi syyksi, jolloin he joutuisivat luopumaan nykyisestä asunnostaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit