keskiviikko 4. lokakuuta 2017

Avioero 2 vaihe käsittelyaika

Lakipalvelut, neuvontaa, oikeudenkäyntiavustusta sekä asiakirjojen laatimisapua. Jos vaan toisen allekirjoitus, niiin haetaan yksin. Googlaamalla avioerohakemus näitä valmiita pohjia kyllä löytyy. Ja luonnollisesti sekä 1- vaihe että - vaihe tarvii oman kuponkinsa, vaikkakin yleensä pohja on sama. Raksitaan vain että haetaanko eroa harkinta-ajan jälkeen (1- vaihe ) vaiko pyydetäänkö avioerotuomiota.


Tallenna lomake napsauttamalla tiedoston linkkiä hiiren oikeanpuoleisella painikkeella ja valitsemalla Tallenna kohde nimellä. Avaa lomake tallennettuasi ja halutessasi täytä kentät. Katsotaan seuraavaksi kuinka toinen vaihe toteutetaan. Miten avioeroasian käsittely käräjäoikeudessa etenee?


Puolisoilla on oikeus saada avioero harkinta-ajan jälkeen. Puolisoilla on kuitenkin oikeus saada avioero ilman harkinta-aikaa, jos he ovat asuneet erillään keskeytyksettä viimeiset kaksi vuotta. Avioerohakemus vaihe.


Harkinta-aika alkaa siitä, kun avioliiton purkamista koskeva puolisoiden yhteinen hakemus on jätetty käräjäoikeuteen tai sen kansliaan. Juha Järä on Isät lasten asialla ry:n puheenjohtaja ja eroisä itsekin. Juha ei jaksa ymmärtää, miten on mahdollista, ettei kukaan auta etävanhempia, lapsia ja isovanhempia vieraannuttamistapauksissa - vaikka maassa on armeija lastensuojeluviranomaisia ja -järjestöjä. Ositusta voidaan katsoa myös kohtuusnäkökohtien perusteella esimerkiksi lyhytaikaisissa avioliitoissa. Tämän Palvelun tai sitä kautta saatavilla olevan materiaalin osittainenkin kopiointi, käyttäminen, jäljentäminen, lainaaminen, muunlainen edelleenvälittäminen sekä muu kaupallinen hyödyntäminen missä muodossa tahansa ilman Palvelun kirjallista suostumusta on kielletty.


Vierailija: Harkinta-aika pättyi 31. Sanoivat silloin että kolme viikkoa menee. Kolme viikkoa kului, ja menin kyselemään että mitäs. Mitä avioero harkinta-ajan jälkeen käytännössä tarkoittaa?


Kun avioeroa ensimmäisen kerran käsitellään tuomioistuimessa, asian käsittely lykätään toistaiseksi. Tämän jälkeen tuomioistuimen on tuomittava puolisot avioeroon, kun kuuden kuukauden harkinta-aika on kulunut umpeen ja puolisot yhdessä vaativat tai toinen heistä vaatii, että puolisot tuomitaan avioeroon. Vielä ei ole -vaiheen lappua tullut.


Pitäisikö jo soitella käräjäoikeuteen? En muista saaneeni, tai sitten menin heti ensimmäisenä mahdollisena päivänä täyttämään toisen vaiheen erohakemuksen, etteivät kerenneet mitään muistut. Suomessa tämänhetkinen tilanne on se, että noin puolet aviopareista eroaa jossain vaiheessa. Hakemuksen jättämisestä tuomioistuimeen alkaa kuuden kuukauden harkinta-aika. Harkinta ajan jälkeen puolisoiden tulee hakea lopullista avioeroa uudella käräjäoikeuteen tehtävällä hakemuksella.


Jos avioeroa ei haeta viimeistään vuoden kuluessa käräjäoikeuden määräämän harkinta-ajan alkamisesta, avioero raukeaa. Kun sinetöintihakemuksen pistää heti menemään puolen vuoden asumuseroajan jälkeen. Miten pitkä käsittelyaika ennenkuin virallisesti tuomitaan eronneiksi?


Mutta ilmoitus tuli postissa vasta viikko tuon 15. Byrokratian jauhaminen kestää. Kun eron -vaiheen hakemus on käräjäoikeudessa, niin muutamasta päivästä viikkoon-pariin on käsittelyaika. Ihan käräjäoikeuden kiireistä riippuu, kuinka nopeasti kakkosvaiheen paperit ehtii käsittelemään. Sen jälkeen hakemus raukeaa, jollei jatkohakemusta ole toimitettu.


Riittää, että kumpi tahansa puolisoista jättää 2. Suomen kansalainen, on jättänyt avioerohakemuksen, ja hänellä on tällä hetkellä määräaikainen oleskelulupa ”A”. Saapuneet, Ratkaistut, Vireillä olevat ja Käsittelyaika. Asiaratkaistujen rikosasioiden käsittelyajat käsittelytavoittain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit