maanantai 3. huhtikuuta 2017

Kanariansaaret schengen

Kanariansaaret ovat syntyneet kahdessa eri päävaiheessa, joita erottaa pitkähkö lepotila. Vanhemmat saaret, jotka ovat ikäjärjestyksessä Fuerteventura, Lanzarote, Gran Canaria ja La Gomera, ovat syntyneet omassa vanhemmassa vanhan kilven vulkanismissaan ja nuoremmat Teneriffa, La Palma ja El Hierro omassa nuoremmassa vulkanismissaan. Parhaiten matkustaja saa tietoja kohdemaan rajoituksista kyseisen maan edustustosta tai lähetystöstä. Korvaushoitolaitoksia pyydetään ottamaan yhteyttä Fimean huumausainevalvontaan huumausainevalvonta(at)fimea.


Käytännössä se tarkoittaa, että rajatarkastukset yhteisillä rajoilla eli sisärajoilla on poistettu. Lennon lähtöselvityksessä henkilöllisyys tarkistetaan aina. Schengen -todistusten hakemiseksi.


Voit yleensä ottaa matkalle mukaan ne resepti- ja itsehoitolääkkeet, joita matkalla tarvitset. Lääkkeiden maahantuonnin rajoitukset riippuvat siitä, onko. Peruutettua henkilökorttia ei voi. Suomi tekee EU:ssa turvapaikkapolitiikkaa edellä mainittujen saavuttamiseksi yhdessä.


Joihinkin maailman maihin Suomen kansalaisilta vaaditaan passin lisäksi viisumi, jonka tarvetta voit kysyä kohdemaan viranomaisilta, esimerkiksi maan lähimmästä edustustosta. Tässä ketjussa näyttää olevan yksi oleellinen virhe. Sen sisällä EU-maiden ja monien muiden maiden kansalaiset voivat matkustaa vapaasti maasta toiseen niin työasioissa kuin lomamatkoillakin. Vaikka ne ovat osa Espanjan valtiota, niin ne ovat erillissopimuksella EU:n ulkopuolella kuten Ahvenanmaakin.


Siis tarvitaan passi. Osta sisäänpääsy Loungeen ennakkoon edullisemmin. Lue lisää Finnairin sivuilta. Matkailijan terveysopas käsittelee monipuolisesti matkailijan terveyteen liittyviä aiheita. Oppaasta löydät muun muassa maakohtaiset rokotussuositukset tai -vaatimukset sekä ohjeita matkailijan terveysriskien ehkäisyyn.


Jos olet omatoimimatkalla tai menossa riskialttiille alueelle, kannattaa tehdä matkustusilmoitus. Sen avulla ulkoministeriö voi saada sinuun yhteyden kriisin tai hätätilanteen sattuessa. Suosituin reitti on Helsinki - Las Palmas de Gran Canaria ja tällä reitillä viimeisen tunnin aikana löytynyt halvin lentolippu oli 1€. Matkustusasiakirjana kelpaa passin lisäksi kuvallinen henkilökortti (ajokortti ei käy matkustusasiakirjana).


Tavaroiden myynti 3. Lataa Helsinki Airport -mobiilisovellus ja mukanasi kulkevat reaaliaikaiset lentoaikataulut ja -ilmoitukset, lentoaseman kartta, pysäköinnin ennakkovaraus hintoineen ja paljon muuta. Lataa sovellus Varaa Lounge ennakkoon Nauti matkastasi jo ennen lentoa loungessa rentoutuen, työskennellen tai. Lenseän ilmaston, hienojen uimarantojen ja menevien lomakohteiden lisäksi saaret tarjoavat upeita maisemia, sykähdyttäviä luontoelämyksiä sekä historiallisia kyliä ja kaupunkeja kulttuurinnälkäisille. Matkustaessasi kohteeseen sinun on kuitenkin pyydettäessä esitettävä virallinen matkustusasiakirja, joten mukana on oltava joka tapauksessa voimassa oleva passi tai henkilökortti.


Suomesta tulevilta matkustajilta API (Advanced Passenger Information)- eli matkustajarekisteritietoja. Iso-Britannia kerää mm. Tiedot tulee antaa ennen matkaa lentoyhtiön verkkosivuille tai viimeistään lentokentän lähtöselvityksessä. Ilmoita tiedot mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään tuntia ennen kotimatkaa. Voit syöttää vaadittavat tiedot seuraavan linkin kautta: Airshoppen-kirjaudu.


Tulli tietopaketti sisältäen käytännön tietoa ja vinkkejä matkustajille. Ajan tasalla olevat tullimääräykset: alkoholi- ja tupakkatuotteet elintarvikkeet kasvit eläimet lääkkeet tuoteväärennökset käteinen raha. Passin hakeminen verkon kautta onnistuu hankkimalla passikuva valokuvaamosta, joka lähettää kuvan sähköisesti eteenpäin poliisille.


Kuvan lisäksi poliisille tulee lähettää sähköinen hakemus, mutta joissain tapauksissa hakijan on käytävä lisäksi tunnistautumassa poliisin lupapalvelupisteessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit