tiistai 3. toukokuuta 2016

Opintotuen hakeminen uudelleen

Jos olet hakenut etuutta, joka estää opintotuen saamisen, odota ensin, että saat päätöksen siitä. Jos hakemuksesi hylätään, voit saada opintotukea sen kuukauden alusta alkaen, jonka aikana hait estävää etuutta. Voit saada tuen uudelleen myös heti tammikuusta alkaen, jos suoritat syyslukukauden aikana uusia opintoja niin, että koko opiskeluajan pistemääräsi on keskimäärin vähintään opintopistettä tukikuukautta kohti. Kun suoritusmäärä on kunnossa, sinun tulee hakea opintotukea opintotuen muutosilmoituksella.


Asumislisä myönnetään ja maksetaan tosiasiallisten asumisolosuhteiden perusteella. Kun asumisessasi tapahtuu muutoksia, tulee sinun hakea asumislisää uudelleen. Aion muuttaa uuteen asuntoon jo syyskuun alussa, mutta vuokrasopimus allekirjoitetaan vasta syyskuun lopussa.


Edessä siis uudelleen hakeminen ja jo suoritettujen opintojenhyväksilukeminen. Meillä tutkintosäännön mukaan opinnot vanhenevat kymmenessä vuodessa. Aika on amk-kohtainen, joten katso tutkintosäännöstä miten teidän amkissa toimitaan. Jos opintotuen saajalle on päätöksen antamisen jälkeen takautuvasti myönnetty §:ssä tarkoitettu opintotuen myöntämisen estävä etuus, Kansaneläkelaitos voi ilman päätöksen poistamista tai asianosaisen suostumusta ratkaista asian uudelleen.


Huomaa, että et voi saada opintotukea ja työttömyysetuutta samaan aikaan. Päätoimisena opiskelijana ensisijainen tukesi on opintotuki. Opintotuesta vastaa Kela.


Jos saat opintorahaa, sen määrä tarkistetaan hakemuksetta. Voit katsoa sinulle maksettavan opintotuen määrän asiointipalvelusta. Kela maksaa opintorahan pankkitilillesi kuukauden 1. Kaksi viimeksi mainittua eivät kuitenkaan oikeuta opintorahavähennykseen, koska ne ovat verovapaita etuja.


Tuen maksaminen jatkuu silloin automaattisesti seuraavana lukuvuonna. Katso tarkemmin opintotuen myöntämisestä koko opiskeluajalle Kelan internet-sivuilta. Koulutuksen järjestäjä sopii TE-toimiston kanssa työvoimakoulutuksen jaksotuksesta. Opiskelu työttömyysetuudella Jos olet työtön ja haluat aloittaa opiskelut, kannattaa sinun tutustua työvoimakoulutuksiin.


Työvoimakoulutusta ei siis päätetä ja aloiteta uudelleen , vaan se jaksotetaan samaan tapaan kuin esimerkiksi lomajaksojen aikana. Jaksotuksen ajalta koulutuksen järjestäjä ei voi ilmoittaa opiskelijaa työvoimakoulutuksen perusrahoituksen perusteeksi. Hakeminen on itseasiassa nykyisin todella helppoa, koska pankit saavat automaattisesti tiedon Kelan myöntämästä takauksesta. Voit täyttää hakemuksen helposti verkkopankin kautta ja pankki tietää automaattisesti onko laina taattu. Ilmoitus lainan myöntämisestä tulee sinulle todennäköisesti puheluna ja erillisenä kirjeenä.


Oletko päätoiminen opiskelija? Opiskelijana tarvitset verokortin vain silloin, kun saat palkkaa. Jos vain opiskelet ja Kelan opintoraha eli opintotuki on ainoa tulosi, et tarvitse verokorttia.


Lisäksi otetaan huomioon opiskelijan omat tulot. Alle 20-vuotiailla opiskelijoilla vanhempien tulot voivat vaikuttaa. Voit hakea opintotukea päätoimisiin korkeakouluopintoihin Kelasta. Aikuiskoulutuksen rahoitusvaihtoehdot.


Työllisyysrahasto tuo turvaa työelämän muutoksissa. Tuemme työllisyyden edistämistä rahoittamalla työttömyysturvaa, aikuiskoulutusetuuksia, työttömyysajalta kertyvää työeläkettä ja palkkaturvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit