maanantai 30. joulukuuta 2019

Työntekijän kannattavuuslaskelma

Toisaalta yritystoiminnan kehittyessä hyvin, laskelmasta voi nähdä milloin kassaan jää enemmän rahaa, jolla rahoittaa vaikkapa investointeja tai uuden työntekijän palkkaamisen. Hyvin tehty liiketoimintasuunnitelma , kannattavuuslaskelma ja rahoituslaskelma tukevat kokonaisvaltaista suunnittelua, kassavirtalaskelmalla pidät parhaiten todellisen rahatilanteen hyvässä hallussa. Kuinka paljon työntekijän palkkaaminen maksaa? Työnantajan osuus eläkemaksusta vaihtelee yrityksen koon (palkkasumma) ja työntekijän osuuden mukaan. TyEL-maksu yrityksissä, joiden palkkasumma v. Kuten jo edellä todettiin, työntekijän ryhmähenkivakuutus on pakollinen sellaisille työnantajille, joiden toimialaa koskevassa TES:ssä niin määrätään.


Vakuutusmaksun summassa ei ole eroja riippuen siitä, miltä vakuutusyhtiöltä ryhmähenkivakuutuksen ostaa. Työntekijän ja TyEL-yrittäjien bruttopalkasta luontaisetuineen maksetaan erilaisia pakollisia sivukuluja n. Näiden lisäksi joudutaan maksamaan erilaisia työehtosopimuksista johtuvia lisiä ja sairausajan palkkoja, joita KELA ei täysimääräisenä korvaa työnantajalle. Yritysvakuutusten vertailu kannattaa. Juuri sinun yrityksellesi sopivat vakuutukset oikeaan hintaan on tärkeä juttu. Kun vertaat yritysvakuutuksia, vertaa muutakin kuin vakuutusten hintoja.


Laskurien käyttö ei vaadi tunnistautumista. Veroprosenttilaskuri. Onko työntekijän palkkaaminen kannattavaa?


Yrittäjän harkitessa rekrytointia, tulisi hänen tehdä kannattavuuslaskelma. Työntekijän tulisi taloudellisesti tuoda yrityksellesi enemmän voittoa, kuin maksat palkkaa, jotta se olisi kannattavaa. Aikaisemmin yritys toimi muutaman työntekijän voimalla ja omistaja teki kaikki hallinnolliset työt. Yrityksessä ei ole ollut järjestelmällistä kustannusseurantaa, eikä asiakassuhteiden kannattavuutta ole seurattu aktiivisesti. Huolellisesti tehty kannattavuuslaskelma on kriittinen vaihe arvioitaessa yrityksen menestymismahdollisuuksia.


Yrittäjällä saa olla pää pilvissä aina silloin tällöin, mutta lukuja on rustattava nöyrin mielin ja jalat maassa. Kulut kannattaa arvioida ennemmin liian suuriksi kuin pieniksi. Kannattavuuslaskelman ytimessä on kaksi asiaa: mitkä ovat yritystoiminnan kustannukset ja miten.


Työnantaja vastaa työntekijän perehdyttämisestä, työturvallisuudesta, työterveyshuollon järjestämisestä ja monista muista työantajan velvoitteista. Nämä eivät jää työntekijän itsensä harteille, kuten yrittäjyydessä. Työnantajalla on velvoite järjestää työntekijälle työtä, kun taas yrittäjä hankkii työnsä itse. Perustamisopas alkavalle yrittäjälle on Uusyrityskeskuksen vuosittain julkaisema käsikirja, josta luet yritysmuodoista, verotuksesta, starttirahasta yms. Kevytyrittäjä on kuitenkin hankalassa asemassa, koska hän on yrittäjän ja työntekijän välimuoto, väliinputoaja.


Hän joutuu maksamaan palkan sivukulut, toisin kuin toiminimiyrittäjä. Hän ei pääse hyötymään arvonlisäveron alarajahuojennuksesta, eikä. Työntekijän eläkevakuutus (TyEL) on pakollinen silloin, kun yritykseen otetaan palkattu työntekijä. Tavoitetulos tarkoittaa yrittäjän oman yritystoiminnan nettotulotarvetta.


Rahoituslaskelma on tarkoitettu siis ennemminkin selventämään pääoman tarvetta ja kannattavuuslaskelma sitä, paljonko yrityksen täytyy tuottaa, jotta se pystyy rahoittamaan päivittäisen yritystoiminnan. Yrityksen perustaminen uuden lain varjolla kannattaisi jopa kahden työntekijän yrityksenä. Asiasanat (avainsanat) katsastus, katsastusasema, suunnittelu, kustannukset, katsastuslaki, katsastuslakiehdotus Sivumäärä Kieli URN Suomi Huomautus (huomautukset liitteistä) Liitteinä kustannuslaskelmat pankkilaina- ja leasing- rahoitteisina. Työnantajan kustantama työsuhdeauto kuulostaa työntekijän kannalta mukavalta, vaivattomalta ja taloudellisesti edulliselta ratkaisulta.


Sitä se useimmiten onkin, mutta tietyillä muuttujilla autoedusta tuleekin ”autohaitta” kuten irvileuat sitä kutsuvat. Tosin nykykäytännöillä näin tapahtuu aika harvoin. Laskuta työsi helposti Toimipisteen kautta ilman yrityksen perustamista.


Ei yrittäjän velvollisuuksia eikä paperisotaa. Rekisteröidy ilmaiseksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit