perjantai 27. joulukuuta 2019

Viisumi intiasta suomeen

Suomeen tai johonkin toiseen Schengen-valtioon tai sinun katsotaan vaarantavan jonkin jäsenvaltion yleistä järjestystä, kansallista turvallisuutta tai kansainvälisiä suhteita. Sinulle jo myönnetty viisumi mitätöidään, jos viisumin myöntämisen edellytykset eivät täyttyneet kun viisumi. Viisumin tarve ja Suomen hyväksymät matkustusasiakirjat. Schengen-valtiot ovat yhteisesti päättäneet ulkovaltojen kansalaisten liikkumisesta alueellaan ja minkä valtioiden kansalaisilta vaaditaan viisumi.


Intiaan vaaditaan viisumi. Lisätietoja viisumin hankkimisesta suurlähetystön sivuilta. Lähetystö on Helsingissä, puh. Jos matkasi kestää enintään päivää, voit hankkia myös sähköisen viisumin.


Hakemus tulee tehdä viimeistään päivää ennen matkaa. Kiinan lakien mukaan. Mikäli konsulaatti tarvitsee lisää asiakirjoja,. Elektroninen viisumi otettiin käyttöön kaikkien entisten viisumiluokkien lisäksi. Listan kärjessä olevat maat, ainakin Libyaan asti, ovat maita, joihin on vaikea päästä juuri siksi, että viisumin saaminen on vaikeaa.


Maabongarit, jotka haluavat käydä kaikissa maailman maissa, ovat useimmiten näiden osalta lähestyneet asiaa transit-viisumin muodossa. Tietyt maat edellyttävät viisumin hankkimista ennen matkaa. Matkustaja on itse vastuussa siitä, että viisumi sekä muut tarvittavat matkadokumentit ovat kunnossa ennen matkan alkua.


Puhelin-, fax- ja internet-palvelut ovat kattavat. Maahan mahtuu maisemia Päiväntasaajan viidakoista pohjoisen Himalajaan. Kun olet tehnyt tuon hakemuksen saat muutaman päivän kuluessa vahvistuksen viisumista, ja tämän printatun vahvistuksen kanssa menet sinne e- viisumi jonoon. Soittaminen Suomeen saattaa olla hinnakasta. Tarkemmat puhelu- ja tekstiviesti hinnat voit halutessasi tarkistaa puhelinoperaattoriltasi ennen matkaa.


Useimmissa kaupungeissa on suuri määrä internet-kahviloita mutta verkkoyhteys ei ole yhtä nopea kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Nepalin viisumin saa kentältä – muista ottaa mukaan valokuva ja dollareita. Silloin tällöin viisumin on onnistunut maksamaan myös kortilla. Viisumeita on eri hintaisia lyhyelle ja päivän oleskelulle. Lentokentältä Kathmanduun.


Viisumi tulee hankkia etukäteen, käsittelyaika paikan päällä 3-vrk, postitse 3-vko, v viisumi €. Viisumi hankittava etukäteen lähetystöstä tai matkatoimiston kautta, käsittelyaika keskimäärin 4. Viisumi Venäjälle matkustamista varten on helppoa hankkia, mutta asia on syytä hoitaa hyvissä ajoin etukäteen. Hinta on suomalaiselta usd. Se summa kannattaa varata sekä käteisenä että kortille, sillä viime aikoina maksutapa kentällä on muuttunut moneenkin kertaan. Periaatteessa viisumi pitäisi maksaa kortilla. Jos olet viisumin kanssa viime tipassa, eli aikaa ei ole enää useaa viikkoa, suosittelen ottamaan viisumin varmuuden vuoksi vasta.


Voimassa oleva oleskelulupa tai viisumi silloin, kun sellainen vaaditaan (tarve riippuu oleskelun kestosta ja kansalaisuudesta). Työsopimus tai kirjallinen selvitys työsuhteen keskeisistä ehdoista (Suomessa tehtävästä työstä). Yleensä työlupa, kun työskentelet Suomessa (työnteko-oikeus on yleensä merkitty oleskelulupapäätökseen).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit