torstai 26. joulukuuta 2019

Suomalainen ajokortti virossa

Myös Sinä voit voittaa matkan minne haluat. Jos sinulla on EU- ajokortti , joka on myönnetty nykyisessä asuinmaassasi EU:n ulkopuolella myönnettyä ajokorttia vastaan, ja muutat vaihdetun ajokorttisi kanssa toiseen EU-maahan, ajokorttiasi ei välttämättä tunnusteta siellä. Kukin EU-maa saa itsenäisesti päättää, tunnustaako se tällaisen ajokortin. Ajokorttiturismi ei kuitenkaan onnistu noin vain. Vastaan hankaavat sekä Suomen että Viron lainsäädäntö.


Virossa ajokortin voi suorittaa vain, jos on saanut oleskeluoikeuden.

Arnholdin mukaan viranomaisten tietojärjestelmät linkittyvät toisiinsa, eikä autokouluun voi edes rekisteröityä ilman oleskeluoikeutta. Suomalainen ajokortti kelpaa. Ensiapulaukku, heijastinliivit ja palosammutin. Pakollisia Virossa , Latviassa ja Liettuassa, myös turisteille henkilöautoissakin. Sammutin on Puolassa pakollinen vain Puolassa rekisteröidyille ajoneuvoille.


Auton käyttötarkoituksesta riippuen liikennevakuutus ja kaskovakuutus voidaan ottaa Suomesta tai Virosta. SOITTAMINEN JA INTERNET. Soittaaksesi Virosta ulkomaille on valittava ulkomaantunnus ja maan numero.


Esimerkiksi ajokortti tai väliaikainen henkilökortti ei kelpaa.

Tässä asiassa on kirjoitettu sakkoja, ja Viroon matkustaessa henkilöllä tulee olla mukana passi tai muu hyväksytty matkustusasiakirja. Ilman sitä matkustaminen voidaan katsoa rangaistavaksi Suomessa ja mahdollisesti myös Virossa , sanoo Jari Nyström Rajavartiolaitokselta. Yhä useampi Viroon muuttanut suomalainen on hankkinut itselle virolaisen ID-kortin, eli henkilökortin.


EU-kansalaisena suomalainen saa virolaisen ID-kortin sangen helposti, kun hänellä on osoittaa Virossa vakituiseksi katsottava osoite. Alla olevalla lomakkeella voit antaa palautetta ja kehitysehdotuksia liityen ajokortti -info sivustoon sen beta-vaiheen aikana. Virossa ja Suomessa ajamisessa on melko paljon samoja piirteitä, kuten esimerkiksi melko hyväkuntoiset tiet, joten siltä osin matkalla ei tule suuria yllätyksiä.


Ajosäännöissä on kuitenkin joitain eroja. Autoilijan ei esimerkiksi kannata nauttia Virossa edes pientä lasillista alkoholijuomaa. Vai onko se ihan rahankerruuta valtiolta ja myös ajokortin hinnassa taitaa olla kovasti ylimääräistä ilmaa.


Lisätietoja matkustusasiakirjaksi soveltuvasta henkilökortista saat poliisin internetsivuilta. Passivapaus Pohjoismaissa. Asiakkaamme arvostavat meidän nopeaa toimintaamme.


Tarjoamme mahdollisuutta yrityksen perustamiseen ajanvarauksineen notariaatissa Ma – Pe 9. Siirtolupa on auton, moottoripyörän, mopon tai muun ajoneuvon väliaikaista siirtoa tai käyttöä varten myönnetty lupa, johon kuuluu ajoneuvoon kiinnitettävät siirtomerkit ja liikennevakuutus. Tallinnassa, Pärnussa, Tartossa ja Raplassa. Syomalainen ajokortti ei kelpaa henkilöllisyystodistuksena ulkomailla. Ei edes EU maassa eikä edes Shengen alueella.


Tullille ja rajaviranomaisille tarvitaan passi tai virallinen henkilöllisyystodistus. Mutta hyvin usein suomalainen ajokortti kuitenkin riittää henkilöllisyyden todistamiseen myös ulkomailla.

EU päivittää viisumisäännöstöä helpottaakseen matkailijoiden tilannetta ja ottaakseen käyttöön lisäkeinoja vastata laittoman muuttoliikkeen asettamiin haasteisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit