maanantai 23. joulukuuta 2019

Yel työtulo 2019

Kumpikin muuttuu vuosittain. Vuositulo lasketaan niiltä kalenterikuukaudelta, jotka ovat edeltäneet etuusoikeuden alkamista edeltävää kalenterikuukautta. Naisten työtulo on lähempänä ansiotuloa kuin miehillä.


Samalla pystyt vertailemaan eri maksuvaihtoehtojen vaikutusta vakuutusmaksun määrään. Vuosituloon ei lasketa mukaan palkkatuloa omasta yrityksestä eikä elinkeinotoiminnan ansiotuloa. Kuukausikohtaisesti tämä tarkoittaa 6euron työtuloa.

Myös yrittäjän työttömyysturvan alaraja muuttui. Jos työtulo on minimissä, myös Kelan etuuksista saamasi turva on pieni. Eläkeyhtiö vahvistaa sen. YEL - ja MYEL- työtulo.


Jäsenmaksu on vähennyskelpoinen henkilökohtaisessa verotuksessa. Niitä ovat esimerkiksi Kelan maksamat sairauspäiväraha, äitiys-, isyys- ja vanhempainraha, kuntoutusraha sekä työttömyyspäiväraha. Tämä sisältö on tarkoitettu vain eläkelaitosten käyttöön.


Kirjaudu sisään Sulje. Heille kertyy samalta ajalta eläkettä prosenttia prosentin sijaan.

Voit kohentaa tulevaa eläkettäsi joustomallin avulla. Pienemmän vakuutusmaksun maksamisen ajalta eläkettä karttuu vastaavasti vähemmän. Yrittäjän työtulo joustaa.


Siinä on myös toimialakohtaisia tietoja, joita yrittäjä voi hyödyntää miettiessään oman työnsä arvoa. Toisaalta laissa on säädetty siitä, että lakia ei sovelleta yrittäjään, jonka työtulo jää alle laissa säädetyn alarajan. Itse kullekin termit ansiotarkoitus, yrittäjätoiminta ja työtulo luovat oman mielikuvan siitä, mitä niillä tarkoitetaan. Usein koko yrittäjän omaisuus on kiinni yrityksessä Turvaako yrityksen myynti eläkepäivät?


Kumpaankin tehdään vuosittain indeksikorotus. Työtulolla on alaraja ja yläraja. Laskelman pohjalta eläkelaitos ilmoittaisi yrittäjälle vaihteluvälin, johon työtulo tulisi vahvistaa. Tämän tulee olla realistinen summa.


Käytännön etu tässä on esimerkiksi se, että vaikka joustaisit maksujasi alaspäin, Kelan etuudet säilyvät vahvistetun työtulon mukaisella tasolla. Työeläkkeen lisäksi vahvistettu työtulo määrää yrittäjän sosiaalietuuksien tason. Markus Palomurto 23. Tietyillä venetyypeillä voi olla poikkeuksia, jotka on.


Tule kokeilemaan Nyt laskuri näyttää meille loppusumman, joka on ensimmäinen negatiivinen lukuarvo. Jos et ole vielä ottanut YELiä ja näin ollen määritellyt vuosityötuloasi, palaa tämän sivun alun valikkoon ja lue lyhyt tietoisku yrittäjän eläkevakuutuksesta. Ennakonpidätyslaskelmaan tulostuva tieto on ainoastaan informatiivinen.

Sillä ei ole vaikutusta mihinkään tilitettäviin summiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit