keskiviikko 11. joulukuuta 2019

Vuokranmaksuvelvollisuus häätö

Suomen Oikeudellinen Perintä. Häätö maksamattomien vuokrien takia onnistuu yleensä viimeistään sen jälkeen, kun vuokralaisella on vähintään kahden kuukauden vuokrat maksamatta. Tuossa ti­lan­teessa uu­den vuokra­lai­sen saami­nen heti ei useinkaan ole mahdol­lis­ta.


Häätö ­tuomi­on saami­seen ja tuomi­on täy­tän­töönpanoon ku­lu­van ajan pi­tuutta ei voi­da täsmäl­li­sesti ar­vi­oi­da. KO:n tuomiossa todettiin mm. Edellytyksiä oikeudenkäyntikulujen kohtuullistamiselle ei ollut. Vailla lainvoimaa 30. Toinen tapa on tietysti hakea käräjäoikeudesta häätö , jos itse haluat ko.


Jos itse lähdet, pitää vuokranantajan kanssa sopia mihin asti sinulla on vuokranmaksuvelvollisuus (normaalistihan se on molemiilla asunnossa kirjoilla olevilla), samoin lopputarkastus, ettei tule lisää ongelmia. Vuokranmaksuvelvollisuus tulee kysymykseen vasta kun asunto on myyty ja sen omistaa joku muu. Vouti ei pysty sinua sinua häätämään omasta asunnostasi. Parhaassa tapauksessa asunto ei mene kaupaksi tarpeeksi hyvään hintaan ja vouti luopuu asunnon myynnistä. Vuokralaisemme ei ole maksanut vuokriaan, joten haettiin ulosotto ja häätö , vuokralainen maksoi 2kk vuokrat tässä välillä, 2kk on menossa ulosottoon.


Ei ole ottanut meihin yhteyttä millään tavalla tuo vuokralainen. Nyt sitten isännöitsijä soitti, että vuokralainen on tuonut avaimet sinne eli kämppä lienee tyhjä. Naapurini on nyt soittanut musiikkia joka yö viiden viikon ajan. Vakavan unenpuutteen vuoksi en ole pystynyt tekemään tänä aikana töitä.


Laki asuinhuoneiston vuokrauksesta 31. Huolimatta siitä, mistä syystä häätö toteute-taan, on joka tapauksessa kyse pakkotoimenpiteestä. Uuden asunnon saanti ei ole helppoa tietoisena siitä että luottotiedoissa saattaa näkyä merkintöjä vanhemmista häiriöistä. Tämän oppaan luettuasi tiedät, miten saat unelmiesi vuokra-asunnon.


Onkin tavallista, että seurustelukumppani muuttaa asumaan kumppaninsa vuokra-asuntoon. Häädettävälle häätö on raskas toimitus. Avopuoliso on kuitenkin velvollinen vastaamaan vuokrauskuluista kuten päävuokralainen, niin kauan kuin hän on kirjoilla asunnossa. Huomioitavaa on, että poismuutosta on ilmoitettava vuokranantajalle, tai vuokranmaksuvelvollisuus ei automaattisesti katkea. Häädöstä syntyneet kulut kuuluvat häädettävän maksettavaksi.


No tuossa oli mutuilua parhaimmillaan. Todellakaan määräaikaista vuokrasopimusta ei voi irtisanoa sillä verukkeella, että on muuttamassa toiselle puolelle maata. Tai tietenkin voi irtisanoa, mutta vuokranmaksuvelvollisuus säilyy.


Kirjeeseen saa vedota mutta sopimusoikeudellisesti tarjouksen tai muun vastaavan ehdotuksen tai ilmoituksen voi laillisesti perua jos sen peruu ennenkuin vastaanottaja on ottanut viestistä selkoa. Vuokranantaja hakee tuomioistuimelta häätöperusteen. Häädön jälkeen lähetetään häädetylle, mikäli osoite on tiedossa, tieto siitä miten hänen omaisuutensa suhteen on menetelty (UK 7:7). Häätö uhkasakon avulla Häätö uhkasakon avulla tarkoittaa ulosottomiehen toimittamaa häätöä, jolloin painostetaan häädettävää itse muuttamaan. Päätös toimitetaan edelleen ulosottoviranomaisille häätöä ja perintää varten.


Seurauksena tästä on asunnon menetys sekä velvollisuus korvata Oulaisten Amiraali Oy:n perintäkulut ja maksaa viivästyneet vuokrat. Lisäksi saat häiriömerkinnän luottotietoihisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit