tiistai 24. joulukuuta 2019

Nelostien nopeusvalvonta

Logistiikka Heinolan ja Hartolan väliselle tieosuudelle on kaavailtu kameratolppia jo vuosia ajan, mutta nyt hankkeesta on viimein tulossa totta. Poliisin käytössä on tällä hetkellä seitsemän uutta nopeusvalvonta - ja punavalovalvontakameraa, joiden automatiikkaa testataan. Tarkistamme tiedonsiirron ja reitittimien toimivuuden sekä tietoturvaan liittyvät tekniset asiat ennen kuin kamerat asennetaan teiden varsille, Ihalainen sanoo. Hanne Muurinen Uutiset Nelostielle Heinolan Lusista Jyväskylän Vaajakoskelle sekä Valtatie 6:lle Koskenkylän ja Kouvolan välille asennetuissa hoikissa ruotsalaismallisissa kameratolpissa ei ole vielä kameroita.


Nelostien uudet peltipoliisit käyttöön huhtikuussa 22. Kameravalvonta-auton kanssa sääntöä kierretään siten, että Isoniemi tai joku muu vuorossa oleva poliisi istuu autossa ja seuraa, miten kamera räpsii kuvia ylinopeutta paahtavista tienkäyttäjistä. Hanne Muurinen Nelostielle Heinolan Lusista Jyväskylän Vaajakoskelle sekä Valtatie 6:lle Koskenkylän ja Kouvolan välille asennetuissa hoikissa ruotsalaismallisissa kameratolpissa ei ole vielä kameroita. Kameratolppien telematiikka on maastoon asennettu valmiiksi, tolppia on aiottu asentaa erityisesti risteysalueille.


Liikenneviraston projektipäällikkö Ari Mäkelä huomauttaa, että kameratolppien asentamisen siirtyminen on puute liikenneturvallisuuden kannalta. Poliisi on saamassa syksyn aikana käyttöönsä uusia nopeusvalvontakameroita, kertoo Lännen Media Helsingin Sanomissa. Uusien valvontakameroiden teknologia perustuu tracking radar -tutkateknologiaan ja ne pystyvät mittaamaan nopeuden jopa 1metrin matkalta. Luulin kuvan otetuksi valvonta-auton ja jostain oman autoni välissä olevalla kaistalla ajaneista autosta.


Poliisi ja Liikennevirasto ovat julkaisseet kartan, johon päivitetään toiminnassa olevien automaattivalvontakameroiden paikkoja. Viisi tänään paljastetusta kamerasta on pääkaupunkiseudulla, kuten Kehä I:n varrella. Loput noin kamerasta ovat eri puolilla Suomea.


Kuutostieltä valvonta laajenee lähiaikoi­na Nelostielle Lusin ja Vaajakosken välille, jossa uudet valvontatolpat jo odottavat kameroita. Lain mukaan automaattisesta kameravalvonnasta tulee ilmoittaa kylteillä, kuten nelostien varrella Pulkkilan ja Limingan välillä tehdään. Automaattinen nopeusvalvonta on laajentunut, sillä tolppia ja kameroita on käytössä yhä enemmän. Kamerat tekevät sitä työtä, mihin ei käsipareja tarvita. Lausunnossa huomautetaan, että maanteiden ja katujen nopeusvalvonta perustuu nykyisin yhä enemmän automaattivalvontaan.


Valvonta edellyttää sekä rekisteritunnuksen lukemista että henkilön tunnistamista, minkä vuoksi käytännössä kaksipyöräiset moottoriajoneuvot jäävät valvonnan ulkopuolelle, tutkimuspäällikkö Juha Valtonen ja koulutusohjaaja Toni Vuoristo toteavat. Tosiasahan on että jos asia suomessakin keksitään niin tiedänhän minä kaikki ysitien ja nelostien. Varmaankin se Garminin muuttuva nopeusvalvonta -alue. Lauantain nelostien liikenneonnettomudessa kuoli kolme ihmistä 30.


Oulu Poliisi tiedotti eilen, että Oulun pohjoispuolella tiellä tapahtuneessa henkilöauton ja kuorma-auton kolarissa menehtyi kaksi henkilöä. Tehostettu nopeusvalvonta kesti vain muutaman tunnin, joten poliisi pitää saavutettuja tuloksia merkittävinä. Poliisi jatkaa teeman mukaista valvontaa ja toivoo autoilijoilta malttia nopeuksien suhteen, vaikka ajo-olosuhteet kelin myötä paranevatkin. Hesarin nettisivuilta bongattua: Liikenteen nopeusvalvontakamerat aiotaan valjastaa mittaamaan autojen keskinopeuksia. Ylinopeussakoilta ei siis voi tulevaisuudessa välttyä painamalla jarrua kameran kohdalla, kertoo Etelä-Suomen Sanomat.


Osa nelostien uusista pöntöistä välillä Lusi – Vaajakoski on sijoitettu niin, että kun rajoitus muuttuu satasesta kahdeksankymppiin niin sallittua nopeutta ajettuani minun on pakko jarruttaa voimakkaasti jotta nopeus putoaisi sallituksi ennen tolppaa. Normaalisti pitäisi riittää kaasun löysäys ja rullaus alempaan rajoitukseen. Vaikka niin, että nopeusvalvonta siirretään kameroille ja muu valvonta liikenteessä oleville poliiseille. Sinä yrität nyt jotenkin maalata glooriaa LP:lle selvästi.


Se ei ehtinyt joka paikkaan, eikä ollut yhtään sen paremmin Tervon asialla silloin kun se vielä oli olemassa, kuin poliisi nytkään. Ympäristön pehmentämiseen kiinnitetään huomiota parannustoimenpiteiden yhteydessä. Liikenteen hallinnan avulla (vaihtuvat nopeusrajoitukset, automaattinen nopeusvalvonta ) pyritään ehkäisemään ylinopeuksista aiheutuvia vaaratilanteita ja sovittamaan nopeusrajoitus vallitseviin keli- ja tieoloihin. Autoliiton liittovaltuusto otti tänään pidetyssä kokouksessaan kantaa nopeusvalvontakameroiden sijoitteluun ja merkitsemiseen. Valtuutetut olivat yhtä mieltä siitä, että kameroiden sijoittelussa pitäisi painottaa liikenneturvallisuutta.


Oulun Hintantien ylittävän nelostien moottoritien sillan purkutöiden vuoksi Hintantie joudutaan pitämään suljettuna huomisesta iltapäivästä klo 16:sta maanantaiaamuun klo kuuteen saakka. Kiertotieyhteytenä moottoriajoneuvoliikenteelle toimii valtatie 20. Kävelijöille ja pyöräilijöille on opastettu kiertoreitti Oulujoen siltojen.


Asfalteringsarbeten på sträckan Forsby-Pockar fortsätter till den 10.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit