tiistai 10. joulukuuta 2019

Milloin ensimmäinen äitiysraha maksetaan

Saat itse valita, milloin aloitat äitiysvapaasi. Ensimmäinen erä maksetaan arkipäivän ja seuraava päivän jälkeen. Kelan asiointipalvelusta näet sairauspäivärahan seuraavan maksupäivän. Milloin äitiysraha maksetaan ensimmäisen kerran? Otsikossa tuleekin jo kysymykseni esille.


JOS ensimmäinen maksuerä tosiaan on tuon päivää,. Koska äitiysraha on suurempi kuin palkka, maksetaan osa. Jos äiti saa palkkaa äitiysloman ajalta, äitiysraha maksetaan hänen työnantajalleen. Raskauden ensimmäinen kolmannes:. Eli mikäli aloitan äitiysloman 22.


Viimeinen palkka tulee 16. Jos en nyt ihan väärin muista, niin ensimmäinen äitiyspäiväraha on maksussa päivää ennen laskettua aikaa. Näin on ainakin omalla kohdallani, laskettu aika on 28.


Pitkä odotus tulee tuon rahan suhteen, kun äitiyslomani alkaa kuitenkin jo 20. Isäkuukauden tuet maksetaan samalla perusteella kuin ensimmäinen vanhempainpäiväraha (esim. isyysraha) vaikka tulot olisivat tällä välin muuttuneet. Isyysraha voi myös olla korotettua, jos et ole pitänyt vanhempainvapaata ja saanut vanhempainrahan korotusta (päivää). Omien isäkuukausien tukien suuruuden voit arvioida laskurilla. Sun päätöksessä lukee ne maksupäivät.


Lyhykäisesti, ensimmäinen erä maksetaan päivää ennen laskettua-aikaa. Jos aloittaa äitiysloman päivää aikaisemmin, tulee ensimmäinen erä päivän jälkeen. Kaikki Kelan maksupäivät eli kuukausittaisten maksujen päivämäärät, eläkkeiden maksupäivät ja muut rahapäivät yhdessä paikassa! Tarkista päivittyvästä maksukalenterista milloin asumistuki maksetaan , mikä on eläkkeen maksupäivä tässä kuussa, milloin Kela maksaa lapsilisän sekä muut maksut. Olen suunnitellut jääväni äitiyslomalle 1. Ja haluan että äitiysraha lasketaan edelliseltä 6kk niin eikö nämä kuukaudet ole silloin elo-tammi?


Eli päätös äitiysrahasta tehdään siis helmikuun puolella? Oma äitiysraha kauteni on alkanut. Jos et ole varma, miten ja milloin se pitää tehdä, kurkkaa aiheesta aiemmin kirjoittamamme artikkeli. Kelan sivuilta selviää, että raskauden kestettyä vähintään 1päivää, saat neuvolasta raskaustodistuksen. Vanhempainrahaa maksetaan , kunnes äitiysrahakauden alkamisesta on ensimmäinen maksupäivä mukaan lukien kulunut 2arkipäivää.


Jos äitiys- tai vanhempainrahakaudella alkaa oikeus uuteen äitiys- tai vanhempainrahaan, edellisen äitiys- tai vanhempainrahan maksaminen päättyy uuden äitiys- tai vanhempainrahakauden alkaessa. Voit tulostaa verokortin itse tai valita, että se postitetaan sinulle kotiin tai esimerkiksi työnantajallesi. Kelasta äitiysrahaa, jota maksetaan 1arkipäivää eli noin neljä kuukautta.


OmaVerossa tehty verokortti säilyy pdf-tiedostona OmaVerossa, josta voit ottaa sen käyttöön milloin tahansa. Työnantajasi tai muu suorituksen maksaja tarvitsee verokorttisi noin viikkoa ennen seuraavaa maksupäivää. Vuorottelukorvaus maksetaan aina jälkikäteen kalenterikuukauden jaksoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit