maanantai 30. joulukuuta 2019

Toiminimi ja opiskelu

Olisin kysynyt että voiko yrittäjä saada opintotukea ja opintolainaa? Olen kuitenkin ajatellut opiskella viellä (en yrittäjän oppisopimuksella koska teen sivutoimisesti). Jos olet työtön ja haluat aloittaa opiskelut, kannattaa sinun tutustua työvoimakoulutuksiin, lyhytkestoisten tai sivutoimisten opintojen mahdollisuuteen sekä omaehtoiseen opiskeluun työttömyysetuudella. Opiskelu työttömyysetuudella. Ne ovat tapoja, joilla voi olla mahdollista opiskella työttömyysetuutta saaden.


Opintotuen tulovalvonta ja tulorajat ovat yrittäjillä samat kuin palkansaajillakin. Mikäli harjoitat yritys- tai elinkeinotoimintaa, niin sillä on tulovalvonnassa vaikutusta, jos saat toiminnan perusteella veronalaista tuloa esimerkiksi elinkeinotoiminnan tuloksena, osinkona tai palkkana. Olen ensimmäistä vuotta korkeakouluopiskelijana, (liiketaloutta) ja minua kiinnostaa yrittäjyys ja on aina kiinnostanut. Millaisia kokemuksia teillä on opiskelijana toiminimellä työskentelystä?


Kurssi koostuu lyhyistä videoista, joissa käydään läpi tärkeimmät toiminimen perustamiseen liittyvät aihealueet. Mielestäni paras tapa yhdistää keikkailu ja opiskelu on se, että hommaat itsellesi laskuttajan joka makssa sinulle sitten palkkaa. Yksityinen elinkeinonharjoittaja, josta käytetään puhekielessä nimitystä toiminimiyrittäjä, tekee kaikki sitoumuksensa ja solmii sopimukset omalla nimellään.


Vaikka liiketoiminnasta tehdään erikseen kirjanpito ja sille on saatettu rekisteröidä erillinen nimikin, ei toiminimi ole yrittäjästä erillinen ”oma” oikeushenkilönsä. Näissä olosuhteissa ja ottaen huomioon A:n pitkä työkokemus saman työnantajan palveluksessa opiskelusta aiheutuneet kustannukset olivat A:n verotuksissa vähennyskelpoisia tulon hankkimisesta ja säilyttämisestä johtuneita menoja. Asiat ovat oikeastaan melko yksinkertaisia ja riippuvat paljon siitä, kuinka esität ne.


Omaa kyvykkyyttä voi helposti perustella hakemuksen eri osissa ja laskelmissa. Mikäli ideasi on oikeasti hyvä, niin ei ole pelkoa siitä, ettetkö saisi tukea. Perusta toiminimi ja ala tekemään keikkahommaa kultasepän liikkeisiin?


Toiminimi ja opiskelu

Niiden ei tarvii palkata sua ja sä voit laskuttaa niitä, koska olet yrittäjä. Saat alan työkokemusta ja koska toiminimi voit tehdä muita hommia ihan huoletta siinä sivussa. Voit ryhtyä joko suoraan päätoimiseksi yrittäjäksi tai toimia ensin sivutoimisena yrittäjänä palkkatyön tai opiskelun ohessa. Sinänsä nämä eivät eroa toisistaan ja yrityksen perustaminen ja muut velvollisuudet ovat aivan samat.


Juuri omalle liikeidealle sopivan yritysmuodon valitsemisella voi varmistaa, että toiminta pysyy halutulla skaalalla ja riskejä on vain sen verran, kun niitä haluaa ottaa. Viralliselta nimeltään ’yksityinen elinkeinonharjoittaja’, toiminimi on se perinteinen käsitys pienyrittäjyydestä. Jos haluat hyvää ja nopeaa palvelua olet oikeassa paikassa. Laadun voit tarkastaa kuvagalleriasta. Paljon ilvesten kuvia!


Toimitusajat 2-kk. Kotipaikka on Janakkala. Sopimusta täydentää laissa avoimista ja kommandiittiyhtiöistä olevat säännökset. Yhtiösopimus laaditaan yleensä useana kappaleena, yksi jokaiselle yhtiömiehelle ja yksi kaupparekisteriä varten. Kaikki yhtiömiehet allekirjoittavat sopimuksen.


Mikrokokoluokkaan kuuluva liikkeen- ja ammatinharjoittaja voi soveltaa laskutusmyyntiin maksuperustetta, mutta siltä ei edellytetä symmetristä käsittelyä ostojen verojen osalta. Liikkeen- ja ammatinharjoittaja voi siis valita, haluaako hän laskutusmyynnin rinnalla kohdentaa myös ostolaskujen veron maksuperustetta käyttäen vai ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit