perjantai 13. joulukuuta 2019

Miten saan b lausunnon

Miten saan psykiatrin B - lausunnon ? Saat psykiatrin B - lausunnon käymällä psykiatrin (ts. psykiatrian erikoislääkärin) vastaanotolla. Vastaanotto voi olla tavallinen vastaanotto tai etävastaanotto. Heti vastaanoton alussa kannattaa mainita, että tarvitset B - lausunnon.


Nyrkkisääntö sairauslomissa on, että B -lausuntoa tarvitaan silloin, kun työkyvyttömyys kestää yhtäjaksoisesti yli kk.

Ja mikä parasta, edes eläkevakuutusyhtiön lääkärillä ei ole mitään käsitystä siitä mitä työtä tietyn ammattinimikkeen omaavat ihan niinku käytännössä tekevät. Onko B -lausunto aina maksullinen? Eli jos käyn lääkärin vastaanotolla ja saan sieltä mukaani B - lausunnon , veloitetaanko lausunnosta silloin mitään?


Vai maksaako lausunto vain siinä tapauksessa, että en ole käynyt vastaanotolla, vaan B - lausunnon tekemisestä on sovittu esim. Voiko sen postittaa? Tuntuu turhalta ruuhkauttaa jo ruuhkaisia toimistoja jos lausunnon voi toimittaa muutoin kuin jonottamalla. Kela edellyttää vähintään kuukautta kestävää arviointi- ja hoitojaksoa, ennen kuin terapiatuen hakeminen on mahdollista.


Kelan tukea varten psykiatri laatii B - lausunnon.

Asiakas itse täyttää oman hakemuksensa, jossa kuvaa omin sanoin ongelmiaan ja tavoitteitaan sekä etsii itselleen sopivan psykoterapeutin. Sivustoa ylläpitää ja sen sisällön tuottaa Eläketurvakeskus. Lääkärinlausunnot ja -todistukset. Kela korvaa sairaudesta tai sairaan lapsen hoidosta aiheutuvaa ansionmenetystä, järjestää kuntoutusta ja tukee kuntoutuksen aikaista toimeentuloa.


Uudelta etusivulta voit helposti tarkistaa, puuttuuko hakemuksestasi vielä jotain. Todistuksen terminologian tulee noudattaa virallista käytäntöä. Huomaathan, että ammatillisen kuntoutuksen hakemuksen käsittely edellyttää B -lausuntoa. Onko jollain kokemusta laittoman irtisanomisen riitauttamisesta,sen kestoajasta, mahdollisuuksista voittaa asia ja korvauksista. Masennuin asiasta niin, että menin uudelleen lääkäriin ja viisas lääkäri kirjoitti uuden B - lausunnon ja saan kai täyden työkyvyttömyyseläkkeen.


Kelasta on oltu yhteydessä minuun lisäselvitysten saamiseksi. Työkyvyttömyyseläke ja kuntoutustuki. Tavoitteet ovat yksilöllisiä ja riippuvat muun muassa siitä, miten herkästi verensokeri laskee liian matalaksi ja mikä hoito on käytössä. Huomioon otetaan myös henkilön ikä ja toimintakyky. Mitä ovat työkyvyttömyyseläke ja kuntoutustuki?


Tästä kirjoituksesta löydät ajokortin näkövaatimukset ja lisäksi kerron kuinka usein ja miten näkökyky pitää todistaa. Kirjoitus on julkaistu alun perin 15. Alle on koottu usein esitettyjä kysymyksiä sekä niiden vastaukset.

Kysymykset on lajiteltu sen mukaan, koskevatko ne Omakantaa, reseptejä, terveystietoja vai tietojen luovuttamiseen liittyviä suostumuksia ja kieltoja. Asiointipalvelun etusivusta on nyt käytössä kokeiluversio vanhan rinnalla. Siitä huolimatta, että lääkärisi on todennut sinut työkyvyttömäksi, niin eläkeyhtiösi lääkärit viime kädessä päättävät työkyvyttömyytesi todeksi eli työkyvyttömyyseläkkeen saamisen ehdoksi.


Tilauksen hallinnointi. Käytän organisaatiossani Edilexiä ip-tunnistuksella. Miksi en pääse lukemaan kaikkia artikkeleita? Palvelun kautta voit toimittaa hakemuksen liitteeksi tarvittavan työterveyshuollon antaman B -lääkärinlausunnon sekä työnantajan lausunnon. Astmalääkkeet kuuluvat Kelan erityiskorvattaviin lääkkeisiin eli niiden hinnasta korvataan.


Edellytyksenä on, lääkäri on todennut astman, arvioinut lääkkeen hyödylliseksi ja lääkitys on ollut käytössä vähintään kuukautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit