maanantai 9. joulukuuta 2019

Miten yksityishenkilö voi periä saataviaan

Miten yksityishenkilö voi periä saataviaan toiselta yksityishenkilöltä? Jos vaikka teen kaupan tavarasta oikein paperille allekirjoitetun kauppasopimusken kera, ja paperilla on sovittu maksuehdot ja ostaja on sen allekirjoittanut ja hetu on katsottu ostajan ajokortista. Mikä on se tapa, jolla yksityinen voi hakea saataviaan yksityiseltä? Ilmeisesti nämä Sveat ja Lindorffit eivät lähde liikenteeseen muuta kuin yritysten toimeksiannosta?


Kyseessä on jokseenkin pieni summa, jonka hölmöyttäni lainasin hyvässä uskossa rehellisyydestä, mutta ei mennyt kuin strömsöössä. Joulukuuta seuraava kuukausi on tammikuu ja sen te maksatte. Vastaus Niinhän te sovitte. Voi viedä asian oikeuteen.


Velan oikeudellinen perintä Jos velkoja ei saa perittyä velkaa velalliselta vapaaehtoisesti, velka voidaan periä oikeudellisesti. Oikeuden tuomiolla velasta tulee ulosottokelpoinen, jonka jälkeen ulosottomies voi ulosmitata velkasumman velallisen palkasta tai omaisuudesta. Oikeudellinen perintä on usein kallista, sillä sen kustannuksia nostavat oikeudenkäynti- ja ulosottokulut. Miten eroatte muista perintätoimistoista? Laskun voi toimittaa perintään esimerkiksi sähköpostitse tai toimeksiantolomakkeellamme.


Vanhentumista koskevia uusia säännöksiä sovelletaan rajoitetusti taannehtivasti. Lain voimaan tullessa vanhentumisajasta katsotaan kuluneen enintään vuotta. Tämä merkitsee sitä, että velkoja voi periä saataviaan lain voimaantulon jälkeen vielä tai vuotta.


Otamme vastaan yritysten ja yksityisten toimeksiantoja ja velallinen voi olla yritys tai yksityinen. Meiltä saat luotettavaa ja nopeaa palvelua. Jos Teillä on jo käräjäoikeuden päätös, niin ota yhteyttä, voimme viedä sen ulosottoon.


Takaajan oikeus saada velalliselta tai muilta takaajilta maksu takautumissaatavastaan alkaa, kun takaaja sai oikeuden periä takautumissaatavansa velalliselta Oikeus periä toisen puolesta maksettuja velkoja. Sinulla vuorostaan on oikeus periä. Valitset vain sopivan formaatin ja avaat asiakirjamallin suoraan päätteellesi muokattavaksi. Ja ei, ei tiet-, kyll ne aika harvat perintäfirmat on, jotka niin kun koittaa silleen asiakkaan kannalta mahdollisimman sosiaalisella tavalla niitä saataviaan periä vaan, että, et kyll siit on niin kun, se se on yritystoimintaa, jonka tavoitteena on tuottaa myöskin niin kun jonkin näköisiä tuottoja.


Palvelun käyttö on ilmaista. Korkeampaa korkoa ei myöskään voi periä sen jälkeen, kun velkaa koskeva tuomioistuimen tuomio on annettu. Mistään tapahtumasta ei siis voida sanoa etukäteen kyseessä olevan rikos, ennen kuin asiasta on tuomio. Kukaan yksityishenkilö , eikä edes poliisi itse, ei siis voi todeta rikoksen tapahtuneen.


Sen voi todeta ainoastaan. Tulonsaajalta nettopalkasta perityille erille on oma tulolaji: Nettopalkasta vähennettävä muu erä (koodiarvo 408). Kyseisellä tulolajilla voidaan ilmoittaa erät, jotka suorituksen maksaja vähentää nettopalkasta ennen suorituksen maksamista tulonsaajalle. Työnantaja voi kuitata omia saataviaan työntekijän palkasta.


Lisäksi on huomattava, että takaaja voi edelleen periä velalliselta niitä maksusuorituksia, jotka hän on tehnyt ennen päävelan vanhentumista. Yksityistakaajan perintäaika, joka lasketaan hänen hankkimastaan maksutuomiosta, on ulosottokaaren luvun §:n mukaan vuotta. Jos velallinen laiminlyö maksuohjelman mukaiset suorituksensa, velkojalla on oikeus vaatia koko maksuohjelman mukaisen maksukertymän täytäntöönpanoa koko jäljellä olevan, maksuohjelman vahvistamisesta laskettavan vuoden määräajan. Ellei velkojan itsensä tai velkojan puolesta ja velkojan lukuun toimivan asiamiehen velkojan nimissä lähettämä maksukehotus johda velallisen maksusuoritukseen, voi velkoja jatkaa perintää itse tai ulkoistaa sen perintätoimistolle.


Saatavia voidaan periä vapaaehtoisessa tai oikeudellisessa perinnässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit