keskiviikko 25. joulukuuta 2019

Potilasvahinkolaki lyhyesti

Jos vakuutusyhtiön selvitystilan tai konkurssin johdosta tämän lain mukainen korvaus jää joko osittain tai kokonaan turvaamatta vakuutusyhtiölain luvun §:n mukaisen vakuutuksenottajalle mahdollisesti määrätyn lisämaksuvelvollisuuden toteuttamisen jälkeen, voidaan vakuutuksenottaja velvoittaa maksamaan potilasvakuutuksen lisävakuutusmaksu siten kuin tässä pykälässä. Tähän osioon on koottu lyhyesti tietoa potilaan muusta oikeusturvasta ja joidenkin viranomaisten tehtävistä, joista voit lukea alta lisää. Tarkempaa tietoa ja hyödyllisiä esitteitä viranomaisten tehtävistä saat kultakin viranomaiselta. Autamme vankalla kokemuksella myös liikennevahingoissa, lääkevahingoissa, tapaturma-asioissa sekä muissa vakuutusyhtiöitä vastaan ajettavissa asioissa.


Lain tavoitteena on puolueeton, avoin ja johdonmukainen korvausjärjestelmä, jossa korvauksen saamiseksi ei tarvitse osoittaa tuottamusta eikä laiminlyöntiä. Järjestelmä toimii melko samantyyppisenä kaikissa Pohjoismaissa. Potilasvahinkolaki tuli voimaan 1. Tällä julkaisulla emme pyri korvaa-maan edellä mainittua esitettä, vaan tuomaan sen rinnalle täydentävän oppaan, jota voi hyödyntää päivittäisessä potilastyössä.


Korvauksen hakeminen potilasvahingon sattuessa. Kodinhoitajan antama päivittäinen huolenpito Vanhukselle oli järjestetty kotiin erilaisia palveluita kotona asumisen tueksi. Kodinhoitaja kävi säännöllisesti vanhuksen luona avustamassa aamu- ja iltatoimissa, siivoamassa, pesemässä pyykkejä, avustamassa ruokailussa ja ulkoiluttamassa vanhusta. Pirkanmaan sairaanhoitopiiri tekee tilinpäätöstietojen perusteella miljoonan euron ylijäämän, joka vastaa sairaanhoitopiirin valtuuston asettamia tavoitteita.


Lääkärilehteä julkaisee Lääkäriliitto. Valkeakosken Sanomat 2. Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista. Posts about potilasvahinkolaki written by Lotta Heiskanen. Väestöliiton bloggaajat lukevat mielellään lukijoiden kommentteja.


Emme kuitenkaan julkaise kommentteja, jotka ovat asiattomia tai sisältävät arkaluontoista tietoa. Lastenkirurgiaa lyhyesti dos. Antti Koivusalo HYKS TaukoIhotuumorit ja patit - tutkiminen ja poisto dos.


Joni Siikavirta on työskennellyt potilasvahinkojen parissa rapiat vuotta. Ensin hän toimi reilut neljä vuotta potilasvahinkolautakunnan lakimiehenä, nykyään Siikavirta pyörittää omaa toimistoa, jonka asiakkaita ovat potilas- tai lääkevahingosta korvausta hakevat asiakkaat. Kymmenen vuotta pyörineessä toimistossa on viisi työntekijää, potilas- ja lääkevahinkojuttuja on. Sairausajan tuet korvaavat sairaudesta aiheutuvia kuluja ja ansionmenetystä. Pikaoppaasta saat selkeän kuvan, mitä tukea Kela tarjoaa työkyvyttömyyden eri vaiheissa.


Haastattelu sekä lyhyesti henkilökuva Lue artikkeli tästä. YLE Radio Suomi, Ajantasa suora linja, Riittävä terveydenhoito ja asumismenot. PotVahL = potilasvahinkolaki STM = sosiaali- ja terveysministeriö TAmmhL = laki terveydenhuollon ammattihenkilöistä THL = Terveyden ja hyvinvoinnin laitos Valvira = Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto HOIDON JÄRJESTÄMINEN 2. Korvausoikeuden todellisuudesta huolimatta nämä korvausjärjestelmät eivät ole herättäneet suurta kiinnostusta. Tutkielmani rakenteen muodostaa pääsääntöisesti liikennevakuutuslain §:n eri myötä-vaikutustilanteiden käsittely.


TULOKSET LYHYESTI LÄÄKEHOITO, HYGIENIA JA INFORMAATIOPROSESSIT TÄRKEIMMÄT KEHITTÄMISKOHTEET 6. Eniten puhutaan henkilöstöstä ja tiedonkulusta. Merkittävintä potilasturvallisuuden kannalta katsotaan olevan lääkehoitoon, hygieniaan ja tietojärjestelmiin sekä tiedonkulkuun liittyvien asioiden. Pohdin€laajemmin€etiikan€suh­ detta€tieteelliseen€tutkimukseen€–€myös€sitä,€missä€mielessä€etiikka€itse€voi€olla€tiede. Lyhyesti Poliisipäällikkö Varviala Matti Norri Heikki Halila Susanna Reinboth Urakoulutus kari.


Mökit Nimitykset Lakimiesliiton tapahtumat Lue lisää verkossa! Uudistettu verkkolehti on avattu ja artikkelit pääsee lukemaan helposti myös ilman jäsentunnuksia. Merkittävä seikka on myös se, että potilasvahinkolaki ja sen mukainen lakisääteinen vakuutusjärjestelmä eivät sovellu vaihtoehtoisiin hoitomuotoihin.


Tämä johtuu siitä, että potilasvahinkolain soveltamisala on kytketty potilaan asemasta ja oikeuksista annetun lain mukaiseen terveyden- ja sairaanhoidon määritelmään. Hammashoidon potilasvahinkojen korvattavuuden analyysi kaksiarvoisella ja järjestysasteikollisella logistisella regressiolla. Tilastotieteen pro gradu -tutkielma.


Johdantona palvelusetelin hinnoittelun vaihtoehdoille selvityksessä käsitellään lyhyesti myös palvelusetelitoiminnan yleisiä periaatteita sekä muissa kunnissa käytettävien tehostetun palveluasumisen palvelusetelien hinnoittelun perusteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit