tiistai 10. joulukuuta 2019

Schengen maat lääkkeet

Tilaa kirjat kätevästi netistä! Parhaiten matkustaja saa tietoja kohdemaan rajoituksista kyseisen maan edustustosta tai lähetystöstä. Korvaushoitolaitoksia pyydetään ottamaan yhteyttä Fimean huumausainevalvontaan huumausainevalvonta(at)fimea. Lääkkeet mukaan ulkomaille.


Schengen -todistusten hakemiseksi. Todistuksen antaa apteekki Suomessa vakituisesti asuvalle henkilölle enintään vuorokauden käyttöä vastaavan määrän. Silmään pisti vain tuo ota parille ylimääräisellekin päivälle lääkkeet mukaan. Se on huono juttu, koska ikinä ei voi tietää mitä tapahtuu ja se parin päivän ekstra ei todellakaan haittaisi. Tosin joissakin matkakohteissa lääkkeet ovat halvempia kuin Suomessa, eikä lainsäädäntö aina edes edellytä reseptiä lääkkeen hankkimiseksi.


Tällöin kannattaa kuitenkin tiedostaa, että lääkkeiden harmaatuonnin ja laittoman valmistuksen takia vastaan voi tulla ikäviä yllätyksiä. Jotkin maat eivät salli tiettyjen lääkeaineiden maahantuontia. Lisätietoja kohdemaasi säännöistä voit lukea Ulkoministeriön sivuilta.


Sillä osoitat sen, että huumausaineeksi luokiteltava lääke on laillisesti mukanasi. Vaivattomimmin todistuksen saat samasta apteekista, josta myös lääkkeet olet hankkinut. Kysy lisää apteekista, josta olet ostanut kyseistä lääkettä. Eli kaksi lääkettä ennen matkustelun alkamista Suomessa, ylläpitävät lääkkeet missä tahansa EU-maassa, Norjassa, Sveitsissä tai Islannissa ja yksi lääke Suomessa kun matkustelu on päättynyt.


Kaikissa lääkkeissä antoväli on aina 1–vuorokautta ja eläinlääkäri merkitsee ne kaikki koiran passiin. Lentoasemilla alueen sisäisten lentojen tarkastukset jatkuvat ensi maaliskuuhun saakka. Asiaa valmisteleva stm:n hallitusneuvos Pekka Järvinen toteaakin, että matkustajan kannalta helpoin tapa on edelleen olla - hyvin epäsuomalaisesti - välittämättä koko pykälästä. Todistus on voimassa vuorokautta matkan alkamispäivästä.


Ulkomaalaiset, jotka haluavat matkustaa Suomeen lyhyeksi ajaksi, esimerkiksi lomamatkalle, liikematkalle tai vierailulle sukulaisten luokse, tarvitsevat viisumin, jos he eivät ole viisumivapaan maan kansalaisia. Lennon lähtöselvityksessä henkilöllisyys tarkistetaan aina. Nämä ehdot pätevät myös Pohjoismaiden välisiin lentoihin. Matkustajilla pitää olla voimassa oleva henkilöllisyystodistus.


Lapsilla pitää olla oma passi. Reseptilääkkeet kannattaa kuljettaa alkuperäisissä pakkauksissaan käsimatkatavaroissa. Kylmäsäilytystä vaativat lääkkeet tulee pakata niin, että ne säilyvät käyttökelpoisina. Ennen matkalle lähtöä on hyvä varmistaa kohdemaan maahantuontikäytännöt henkilökohtaisten lääkkeiden osalta.


Istuinsyvyyden säätö yksilöllistä istuinsyvyyden säätelyä varten. Painosäätely mukauttaa selkänojan kovuuden kehosi painon mukaan. Niskatukea voi nostaa ja laskea sekä kääntää, jotta saat parhaan mahdollisen tuen.


Suomeen palatessa voi lääkkeitä tuoda mukanaan omaan käyttöön tietyin rajoituksin. Muut maat ovatkin sitten ihan eri sirkus, varsinkin jos käytössä on ADHD-lääkkeitä tai mitään muuta, jotka tulkitaan psykotrooppisiksi tai narkoottisiksi aineiksi. Kun valitset alueen, näet linkin tämän alueen InfoFinland-sivuille.


Valitse ensin alue. Kun liikut sivustolla eri aiheissa, saat tähän valikkoon linkin vastaavaan aiheeseen valitsemasi alueen sivuille. Postin omistajaohjauksessa ei koskaan irtauduttu Sipilän hallituksen politiikasta.


Varaa lennot ja hotellit sinisten kumppanuuslinkkien kautta. Me saamme pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet Kerran elämässä -sivuston toimintaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit