perjantai 27. joulukuuta 2019

Puhelin eskarilaiselle

Aina kk takuulla ja päivän palautusoikeudella. Kannattiko ostaa oma puhelin eskarilaiselle ? Olen iloinen siitä, että varattiin tarpeeksi aikaa puhelimen käytön harjoittelulle. Pikkuhiljaa se puhelimeen vastaaminen on alkanut luonnistumaan paremmin, ja soittaminen ei enää jännitä.


Arvasin ehdottomasti etukäteen, että puhelimen ostaminen eskarilaiselle jakaa mielipiteitä, ja joillakin nousee karvat pystyyn. Mulla on varmasti erilainen lähestymistapa teknologiahankintoihin lapsille, kuin heillä jotka niitä kauhistelevat. Mun mielestä teknologiaa ei kannata pelätä tai kauhistella, vaan ottaa siitä ne parhaat puolet käyttöön ja yhteisesti sovituilla. Ennen oli puhelin aina kotona, nykyään kännykät kulkevat ihmisten mukana. Hankkikaa nyt herran tähden ainakin kännykkä kotiin lankapuhelimeksi =kännykkä joka on aina kotona esim.


Nyt syksyllä lapsi menee jo kouluun, ja mielestäni on perusteltua, että lapsen puhelin on aina vanhempien jäljitettävissä (jos vaikka kotimatka venyy, eikä lapsi kuule puhelintaan). Eskarilaiselle puhelin - miksi ja millä säännöillä? Ostettiin meidän eskari-ikäiselle esikoiselle nyt syksyllä puhelin ja sain paljon toiveita siitä, että kirjoittaisin hieman aiheesta. Miksi, millainen puhelin , millaisilla säännöillä ja miten on mennyt. Monelle pikku koululaiselle tai jopa eskarilaiselle ostetaan nykyään oma kännykkä.


Samalla vanhemmille voi tulla. Parhaimmillaan mobiililaite voi olla oivallinen lisäapu oppimiseen, mutta helppoon netin. Tarkoitus siis olisi, että puhelin toimisi ainakin tämän eskariajan ns. Puhelimessa ei tarvitsisi olla muita ominaisuuksia kuin puhelut, tekstarit ja tietty helppokäyttöinen pitäisi olla.


Vierailija: Pitäisi esikoiselle alkaa puhelinta valitsemaan. Osaatteko suositella joitakin? Helppokäyttöinen eikä mitään ylimääräisiä hienouksia tarvitse olla. Ekaluokkalaisen oma puhelin voi toimia tukena monen uuden asian oppimisessa.


Ekapeli on viihdyttävä peli lukutaidon opetteluun. Eihän eskari-ikäinen ole missään yksin ilman aikuista valvontaa. Ainakaan meidän eskari-ikäinen. Oma puhelin eskarilaiselle , miksi?


Meillä hankittiin puhelin jo eskarilaiselle , koska kulki linja-autossa. Nyt menee tokalle ja puhelimen käyttö ollut oikein fiksua. Jonkin verran katsoo lastenohjelmia tai pelailee, mutta suurimmaksi osaksi muut touhut voittaa puhelimen käytön. Moni varmaan miettii tällä hetkellä mikä liittymä kannattaa hankkia pienelle koululaiselle tai eskarilaiselle. Itsellä on tähän ainoastaan yksi vaihtoehto: latausliittymä.


Puhelin eskarilaiselle – oliko päätös oikea? Me ostettiin viime heinäkuussa meidän silloiselle tulevalle eskarilaiselle , nykyiselle eskarin vikoja viikkoja käyvälle kuusivuotiaalle oma. Eräänäkin viikonloppuna perhe lähti vaellusretkelle ja puhelin laitettiin kokonaan kiinni, eikä Inari hetkeäkään kaivannut kännykkää tai somemaailman kuulumisia. Näin se vaan on ihan luonnostaan mennyt. Vaikka työni kertoo elämästämme, pystyn silti helpommin ottamaan täällä työn työnä, vapaan vapaana, Inari toteaa.


Iso-AACista on tehty sanastoversio päiväkoti-ikäiselle, eskarilaiselle , kouluikäiselle ja aikuiselle käyttäjälle. Lisäksi Iso-AACi on käännetty usealle eri kielelle. Iso-AACista löytyy myös bliss-versio, joka voidaan tarvittaessa yksilöllistää asiakkaalle sopivaksi. Koulurepuista ei voi puhua, ellei mainitse Fjällräven Kånkenia.


Sen suosio on lyönyt ällikällä välillä myös valmistajan, kun suosituimmat värit loppuvat säännöllisesti varastoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit