keskiviikko 18. joulukuuta 2019

Työtön yrittäjäksi 2018

Työtön yrittäjäksi 2018

Työttömyysetuuteesi vaikuttaa, jos toimit yrittäjänä tai työllistyt omassa työssä. TE-palvelujen työttömyysturvaneuvonta osaa neuvoa, miten sinun tilanteesi voi vaikuttaa työttömyysturvaasi. Kun aloitat työnhaun, TE-palvelut selvittää ensin yrittäjäaseman, eli oletko.


Työtön yrittäjäksi 2018

Sen voi uuden lain mukaan tehdä myös keikkaluonteisesti yrittäjänä. Silloinkin olisi ansaittava vähintään 2euroa maksupäivän aikana. Säilyttääkseen työttömyysetuuden ennallaan riittää, että työtön ansaitsee yritystoiminnassa tai kevytyrittäjänä 24euroa. Tiesithän, että olemme koonneet kevytyrittäjän sosiaaliturvan keskeisimmät tahot ja käsitteet yksiin kansiin? Lataa ilmainen opas itsellesi!


Jos TE-toimisto on suuressa viisaudessaan tulkinnut sinut työttömäksi yrittäjäksi , voit saada peruspäivärahaa tai ansiopäivärahaa, mikäli työssäoloehtosi täyttyy. Tämä asia on osaltasi kunnossa, jos edeltävän neljän vuoden aikana olet työskennellyt yrittäjänä vähintään kuukautta. TE-toimisto myöntää starttirahan vasta, kun on selvittänyt, että yrittäjyys on hakijalle sopiva vaihtoehto työllistyä. SYT-kassan sivuilla voit testata, katsotaanko sinut yrittäjäksi työttömyysturvan puolesta. Mitä tehdä jos jää työttömäksi.


Jos olet toiminut yrittäjänä ja työtön jakso häämöttää, kannattaa toimia nopeasti. Milloin yrittäjä, yrittäjän perheenjäsen, osakas on työtön ? Ansiopäivärahaa ei makseta päätoimisen yritystoiminnan ajalta, koska. Jos olet työtön , laskutuspalvelu voi soveltua sinulle pienimuotoisten keikkojen laskuttamiseen. Aina tosin kannattaa kysyä ensin työvoimatoimistosta lupa, voiko hankkia pieniä lisätuloja (ja paljonko), vaikka olisikin työtön. Kuten jo edellä kerroimme, yrittäjyydellä on omat vaikutuksensa työttömyysturvaasi.


Työtön työnhakija on myös velvollinen osallistumaan työnhakijan. Ennen kyseistä lakimuutosta TE-toimisto teki heti yrittäjyytesi alussa tulkinnan siitä, onko yritystoimintasi pää- vai sivutoimista. Mikäli työtön henkilö aloittaa yritystoiminnan, pää- ja sivutoimisuutta arvioidaan jatkossa vasta neljän kuukauden jälkeen. Starttirahaa on muistettava hakea ennen yritystoiminnan käynnistämistä, sillä yksi tuen saamisen ehdoista on se, että toiminta aloitetaan vasta tuen myöntämisen jälkeen. Jessica ­Pennanen ­törmäsi mallin ­sudenkuoppiin.


Vuoden alussa voimaan tulleen lakimuutoksen ­ansiosta työtön voi kokeilla neljä ­kuukautta yrittäjyyttä. Lukuaika noin min Vuoden alusta tuli voimaan lakimuutos, jonka ansiosta työtön voi kokeilla yrittäjyyttä neljän kuukauden ajan ilman pelkoa työttömyysturvan menetyksestä. Ansiotulojen ja sosiaalietuuksien vaikutus päivärahaan Sinulla on työttömänä ollessasi mahdollisuus ottaa vastaan lyhytaikaisia tai osa-aikaisia töitä menettämättä oikeuttasi työttömyyspäivärahaan. Yli kaksi viikkoa kestävän kokoaikatyön ajalta ei makseta ansiopäivärahaa. Maksujakson työttömyyspäiviltä maksetaan tällöin täyttä ansiopäivärahaa, ellei maksamiselle.


Tuen määrä on sitä korkeampi ja kesto sitä pidempi, mitä kauemmin henkilö on ollut työtön ennen palkkatuen myöntämistä. Palkkatuki voi määräytyä myös tuella palkattavan henkilön vamman tai sairauden perusteella, jos ne olennaisesti ja pysyväisluonteisesti alentavat tuottavuutta tarjolla olevassa tehtävässä. Anna maatalouden veroilmoitus viimeistään 2. Voit tehdä veroilmoituksen OmaVerossa jo nyt. Muista myös ilmoittaa ja maksaa arvonlisävero viimeistään 2.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit