keskiviikko 11. joulukuuta 2019

Malesia pukeutuminen

Varaa hotelli kätevästi netissä. Helppo ja turvallinen varaus. Lue oikeat arviot ja varaa nyt! Erinomaiset hinnat! Uusia tarjouksia joka päivä! Nopea ja helppo käyttää. Parhaan hinnan takuu!


Mukiinmenevän majapaikan saa eurolla, ja satasella on luvassa jo aitoa luksusta. Lyhyt taksimatka maksaa pari euroa, samoin erittäin herkullinen katuruoka. Eli olen naisihminen, joka on lähdössä miehen kanssa singapore- malesia akselille tammikuussa.


Nyt alkoi vaan huolestuttaamaan tuo malesia -osuuden pukeutuminen. Mutta mikä sitten on appropriate? Onneksi käytäntö on ihan muuta.


Olen asunut Borneolla Kota Kinapalussa ja emämaassa Penangin saarella Georgetownissa yhteensä pari vuotta, eikä punaviinin ja konjakin saannissa ole ollut mitään vaikeuksia. Pukeutuminen on kunnioittavaa. Hotelli- ja ranta-alueiden ulkopuolella liikutaan olkapäät ja polvet peittävissä, ei kovin tiukoissa vaatteissa. Tämä sopii yleissäännöksi, vaikka joka maassa onkin omat käytäntönsä. Paikallista islamilaista kulttuuria ja tapoja on syytä kunnioittaa erityisesti Kelantanin ja Kedahin osavaltioissa ja silloin kun vierailet uskonnollisissa paikoissa.


Noudata paikallisia lakeja. Jos rikot niitä, olet paikallisen rangaistuskäytännön alainen. Itselle se ei tuottanut ongelmia ja osasin varautua oikeilla vaatteilla.


Matkusti sitä ihan minne vain, aina kannattaa ottaa jotakin peittävää vaatetta mukaan, sitä voi tarvita monissa tilanteissa. Malesiassa on erittäin ankara huumelainsäädäntö. Vaikka matkustaisi rantalomalle Thaimaahan on hyvä varautua peittävällä. Forecan viralliset sääsivut.


Sivuilta löydät paikkakuntakohtaisen täsmäsään, tuoreimmat säähavainnot, sadetutkan, sade-ennusteet ja paljon muuta säätietoa Suomeen ja ulkomaille. Moskeijoihin tarvittavan kaavun ja huivin saa lainaksi. Myös kengät on tapana riisua sisälle mentäessä. Malesialaiset tykkäävät käyttää esimerkiksi flip flopeja lähes koko ajan.


Naisten kannattaa silti pukeutua säädyllisesti, sillä liian avonainen pukeutuminen vetää puoleensa ahdistelijoita. Kirjan sivun aukipitäjä. Lapset ja matkustus. Paljastava pukeutuminen saattaa kirvoittaa ikäviä katseita ja jopa huomautuksia ohikulkijoilta.


Moni muslimimaa on sen verran jo maallistunut, että turistin ei tarvitse pukeutumistaan miettiä. Ulkoministeriön matkustustiedotteessakin pukeutumisesta sanotaan näin: “Maassa on syytä käyttäytyä konservatiivisesti ja välttää liian paljastavia asuja ja julkisia hellyydenosoituksia. Qatarissa näin ei vielä ole.


Maassa keikkansa heittävät laulajat ovat muun muassa joutuneet pukeutumaan peittävämmin ja jättämään rivoimmat tanssiliikkeet pois showstaan protestien takia. Malesia tuo muutoksia tähtiartistien konsertteihin. Tieverkosto on hyvä, ja metro- ja bussiverkosto ovat erittäin toimivia.


Uudella viisumijärjestelmällä hakemukset pystytään käsittelemään tehokkaasti ja nopeasti sekä toimintavarmasti. Singaporessa on vasemmanpuoleinen liikenne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit