torstai 26. joulukuuta 2019

Määräaikainen työsopimus teollisuusliitto

Määräaikainen työsopimus. Työn-antajan aloitteesta ilman perusteltua syytä tehtyä määräaikaista työsopimusta on pidettävä toistai-seksi voimassa olevana. Työaikalaki on työaikaa koskettava yleislaki. Poikkeuksia tietysti on ja säännöksiä aiheesta löytyy esimerkiksi EU:n tieliikenteen ajo- ja lepoaikoja koskevassa asetuksessa, nuorista työntekijöistä annetussa laissa, kotitaloustyöntekijän työsuhteesta annetussa laissa, merityöaikalaissa ja työajasta kotimaanliikenteen aluksissa annetussa laissa. Sekä toistaiseksi voimassa oleviin että määräaikaisiin työsopimuksiin voi sisältyä koeaika.


Kumpikaan ei voi peruuttaa sopimusta ilman toisen lupaa. Koeajasta täytyy sopia. Muuten työsopimuksen saa purkaa vain erittäin painavan syyn takia. Työsopimuksen purkaminen. Tältä sivulta löydät perustietoa työoikeudesta.


Voit myös ottaa yhteyttä työoikeuteen erikoistuneeseen lakimieheen, jos sinulla on työoikeuteen liittyvä toimeksianto. TEOLLISUUSLIITTO RY:n välinen TYÖEHTOSOPIMUS 8. Irtisanomisajan kuluminen ja määräaikainen työsopimus. Teknologiateollisuus ry:n ja Teollisuusliitto ry:n välinen Työehtosopimus 8. KVTES:n V luvun § mom.


Tämän vuoksi vuosilomalaissa on säädetty, että työntekijä ja työnantaja voivat sopia uutta määräaikaista työsopimusta solmiessaan, että kertyneet vuosilomaetuudet siirtyvät annettavaksi seuraavan työsuhteen ( määräaikainen tai vakituinen) aikana. Laske ansiopäivärahasi määrä ja katso päivärahan hakuohjeet. Heti työttömyyden alkaessa ilmoittaudu työnhakijaksi TE-toimiston verkkopalvelussa. Kahden viikon kuluttua täytä päivärahahakemus oman työttömyyskassasi verkkopalvelussa.


Sinulla on oikeus esittää oma toiveesi vuosiloman ajankohdasta, ja työnantajan tulisi mahdollisuuksien mukaan huomioida tämä. Tarvittaessa työhön kutsuttavia ovat niin sanotut ekstraajat. Tällöin työnantajalla on samanaikaisesti useampia henkilöitä, joiden kanssa se on tehnyt keikka- eli puitesopimuksen.


Puitesopimus puolestaan ei ole työsopimus , vaan sopimus työsuhteessa ehdoista sitten, kun määräaikainen keikkatyösuhde sovitaan. Palkankorotusta tulee aina itse pyytää, vaikka työehtosopimus tai työsopimus sen määrittelisikin. On sinun vastuullasi muistaa asia. Myös ikälisiä yms kannattaa hakea tai ainakin palkanlaskijaa muistuttaa asiasta, jos virallisempaa käytäntöä ei vaadita.


Pyyntöön kannattaa varautua hyvissä ajoin. Viittä vuotta pidemmäksi ajaksi tehty määräaikainen työsopimus on viiden vuoden kuluttua sopimuksen tekemisestä irtisanottavissa samoin perustein ja menettelytavoin kuin toistaiseksi voimassa oleva työsopimus. Vuosiloman ansaitseminen. Työntekijälle kertyy vuosilomaa lomanmääräytymisvuodelta, joka on aina 1. Ilmoittautuminen on voimassa saman tien, mutta sitä ei voi tehdä takautuvasti esimerkiksi eiliselle päivälle. Jos työsuhde on kestänyt 31.


JHL:n ja sen yhteistyökumppaneiden lomapaikat ovat jäsenten ja yhdistysten käytettävissä, samoin Holiday Clubin lomaosakkeet. Tutustu, varaa, nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit