maanantai 16. joulukuuta 2019

Määräaikaisen vuokrasopimuksen jatkaminen

Jos vuokralainen vähintään kolme kuukautta ennen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättymisajankohtaa ilmoittaa vuokranantajalle haluavansa edelleen jatkaa vuokrasuhdetta, mutta vuokranantaja kieltäytyy siitä ilman huoneenvuokrasuhteessa hyväksyttävänä pidettävää syytä, vuokralaisella on oikeus saada korvaus suorittamistaan. Liikehuoneiston vuokraoikeuden siirto ja jatkaminen. Lumo-verkkokaupassa tehty vuokrasopimus. Mitkä ovat sitten käytännön erot määräaikaisen ja toistaiseksi voimassa olevan vuokrasopimuksen välillä? Yhtiöllä on NN:n kanssa vuokrasopimus 31.


Siinä tapauksessa, että poikkeuksellisesti käytetään määräaikaisen vuokrakauden. Määräaikaisen vuokrasopimuksen tiukkuuden vuoksi, sitä ei kannata tehdä kevyin perustein. Et voi purkaa määräaikaista vuokrasopimusta, vaikka tarvitsisit isomman asunnon lapsen syntymisen vuoksi tai asunto osoittautuisi muuttuneen elämäntilanteen vuoksi liian kalliiksi.


Luottohäiriömerkintöjen takia määräaikaisen sopimuksen jatkaminen. Sopimuksen jatkamisesta huolehtiminen on vuokralaisen. Tuomioistuin voi oikeuttaa vuokralaisen tai vuokranantajan irtisanomaan määräaikaisen vuokrasopimuksen tai momentissa mainitulla erityisellä perusteella.


Vastaus Onni asuu Olen tehnyt määräaikaisen vuokrasopimuksen vuodeksi. Nyt kysynkin koska jatko kuuluu;sen jälkeen jatkuen joko määräaikaisena vuoden kerrallaan,ellei muuta sovita. Olen ollut siinä uskossa,ettei näin voi tehdä. Esimerkiksi määräaikaisen vuokrasopimuksen irtisanominen on mahdollista kun on kyse terveyssyistä, opinnoista, työstä tai puolison työstä toisella paikkakunnalla tai muusta näihin verrattavasta syystä silloin, kun sopimuksessa pysyminen olisi kohtuutonta. Kumpikaan osapuoli ei voi tavallisesti irtisanoa sitä, ennen kuin määräaika on loppunut.


Vuokrasopimus voi olla myös aluksi määräaikainen ja vaihtua tietyn ajan jälkeen sopimukseksi, joka on toistaiseksi voimassa. Vuokrasopimuksen osapuolista, vuokranantajasta ja vuokralaisesta, on sopimukseen syytä merkitä riittävät tunniste- ja yhteystiedot. Vuokranantajaa koskevat tiedot ovat tarpeellisia mm. Vuokralaista koskevat tiedot ovat tarpeen samoista syistä. Peruste määräaikaisen maanvuokrasopimuksen irtisanomiselle voi olla esimerkiksi vuokrasopimusehtojen rikkominen.


Irtisanomisilmoituksesta käy myös sellainen haaste, jossa vuokrasuhde vaaditaan päättymään. Kun teet Suomessa vuokrasopimuksen , sinun täytyy melkein aina maksaa vuokratakuu. Tämä tarkoittaa sitä, että maksat vuokranantajalle etukäteen rahasumman, joka vastaa muutaman kuukauden vuokraa.


Yleensä takuu on yhtä suuri kuin kuukauden vuokra. Korkeintaan se voi olla yhtä suuri kuin kuukauden vuokra. Samaan tapaan myös vuokralainen voi katkaista määräaikaisen vuokrasopimuksen ennen aikojaan jos sopimuksen jatkaminen määräajan loppuun saakka olisi hänen kannaltaan. Eli onnistuukohan sellainen? Jos rikkomuksilla on vähäinen merkitys, niin ei oikeutta vuokrasopimuksen purkuun kuitenkaan ole.


Asukas voi itse irtisanoa myös määräaikaisen vuokrasopimuksen kalenterikuukauden irtisanomisajalla. Jos haluat sopimuksen päättyvän 30. Poikkeuksena ovat määräaikaiset vuokrasopimukset kevät- ja kesäasuntoihin, sekä vaihto-opiskelijoiden vuokrasopimukset kalustettuihin asuntoihin, jotka päättyvät automaattisesti määräajan umpeutuessa. Vuokrasopimuksen kohtuullistamissäännökseen voivat vedota molemmat vuok-rasuhteen osapuolet, senmukaan kumpi on heikommassa asemassa.


Esimerk-kinä vuokranantajan heikompi asema toteutuu, kun vuokranantaja on pieni asunto-osakeyhtiö ja vuokralainen kauppaketju. Lähtökohtaisesti haetaan aina kuitenkin tasavertaista liikesuhdetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit