keskiviikko 18. joulukuuta 2019

Muuttoilmoitus taloyhtiölle laki

Kun muutat - tilaa sähkö Suomen luotetuimmalta. Tutustu ja tee sähkösopimus! Sähköt edullisesti ja helposti uuteen kotiin. Tee Fortum sähkösopimus kätevästi netissä! Tee sähkösopimus helposti tästä!


Saat 6kk perusmaksut veloituksetta!

Opiskelijan vakiohintainen sopimus. Tee edullinen sähkösopimus muuttajalle. Helppo ja nopea sopimuksen tekeminen. Muuttoetuna 1tuntia ilmaista sähköä.


Voit myös voittaa 2€ arvoiset kotisiivoukset. Lakisääteinen muuttoilmoitus tulee tehdä maistraatille, kun muuttaa pysyvästi asunnosta toiseen. Lisäksi silloin, kun asuu tilapäisesti yli kuukautta toisessa osoitteessa.


Myös jos muuttaa asunnosta pois ja jää ilman vakituista.

Laki antaa ohjeistuksen muuttoilmoituksen tekemiseen. Vaikka virallinen muuttoilmoitus päivittyy valtakunnalliseen väestötietojärjestelmään se ei kuitenkaan välity taloyhtiölle , joten taloyhtiölle pitää tehdä erillinen muuttoilmoitus. Viranomaisille tai Postille tehtävä muuttoilmoitus ei valitettavasti välity millään tavalla taloyhtiölle. Tämän johdosta on erittäin tärkeää, että muuttoilmoitus tehdään myös taloyhtiön edustalle, kiinteistöhuollolle tai talonmiehelle.


Heidän yhteystiedot löytyvät taloyhtiön papereista, ilmoitustaululta tai AIMO-palvelusta. Lain mukaan maistraatille täytyy aina tehdä muuttoilmoitus. Huomioi kuitenkin, että mikäli tarvitse yhtiöltä joskus jotain palveluita (oven avaus, saunavuoro, autopaikka etc) niin et niitä välttämättä saa mikäli et talonkirjoilla ole. Vastaus Kuka tietää!


Täytyykö taloyhtiön hallituksen tietää kuka asuu vuokralla? Vesimaksut tai saunamaksut riippuvat usein. Miesytäväni asuu suurimman osan kuusta omistamassani osakeasunnossa. Maksamme hänestä reiluuden nimissä taloyhtiölle asukaskohtaista.


Tee muuttoilmoitus maistraatille ja Postille helpoimmin ja nopeimmin verkkopalvelussa. Yhdellä ilmoituksella voit tehdä muuton itsellesi ja samalla kertaa muuttaville perheenjäsenillesi. Tupakkalaki kieltää tupakoinnin taloyhtiön yhteisissä ja yleisissä sisätiloissa.


Lisäksi laki antaa taloyhtiölle mahdollisuuden kieltää tupakointi yhtiön piha-alueella, rakennuksen sisäänkäyntien ja ilmanottoaukkojen läheisyydessä, lasten leikkialueella sekä yhteisillä parvekkeilla. Pitääkö vuokralaisten nimet ilmoittaa taloyhtiölle ? Naapurini vuokraa asuntoaan lyhyiksi ajoiksi vuokranvälitysfirman kautta, ja pikkuasunnossa voi olla viisikin kovaäänistä miestä, jotka tupakoivat käytävässä.

Asetuksen §:n momentin mukaan muuttoilmoitus on tehtävä kirjallisesti, mutta maistraatti voi erityisestä syystä hyväksyä myös puhelimitse, sähköisen viestinnän avulla tai asiakaskäynnin yhteydessä suullisesti tehdyn ilmoituksen, jos henkilön oikeus ilmoituksen tekemiseen voidaan varmistaa ja ilmoitusta voidaan pitää. Oletko tekemässä huoneistossasi kunnossapito- tai muutostöitä? Huomioithan, että uuden asunto-osakeyhtiölain mukaan osakkaalla on ilmoitusvelvollisuus taloyhtiölle kaikista sellaisista huoneistonsa kunnossapito- ja muutostöistä (As. Oy laki 4. ja 5.luku), joilla voi olla vaikutusta talon muihin huoneistoihin, asukkaisiin tai muuhun kiinteistön osaan. Lisäksi sinun on tehtävä virallinen muuttoilmoitus maistraatille ja Postille.


Myös taloyhtiöiden yhteystiedot, kuten postiosoite ja sähköpostiosoite, haetaan kaupparekisteristä. Maanmittauslaitos käyttää näitä tietoja, kun se ilmoittaa taloyhtiölle omistuksen rekisteröinnistä huoneistotietojärjestelmään. Lue lisää yhteystietojen muuttamisesta. Uusi laki sisältää tiettyjä pakottavia määräyksiä, jotka menevät yhtiöjärjestysten edelle: – Yhtiökokous on pidettävä vuosittain kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä.


Säännös on pakottava eli yhtiöjärjestyksen määräyksellä ei voida pätevästi poiketa lain asettamasta määräajasta. Taloyhtiölle uuden asukkaan sen. Osakkeenomistaja vastaa siitä, että työ toteutetaan huolellisesti ja hyvää rakennustapaa noudattaen, riippumatta siitä käyttääkö taloyhtiö valvontaoikeuttaan.


Edelleen pätee: se maksaa, joka rikkoo. Laki ei mitätöi vahingonkorvausvastuuta. Jäljempänä oleva yleinen vastuunjakotaulukko pätee normaalista asumisesta, kulumisesta ja vanhenemisesta johtuviin vikaantumisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit