tiistai 31. joulukuuta 2019

Videon referointi

Referointi ja lähteiden käyttäminen Mari Honko. Voit käyttää tätä osoitetta linkittääksesi videon sen nykyiseen tilaan. Miten musiikkivideo referoidaan?


Laadi musiikkivideon ensimmäinen esittely ja lyhyt referointi , jonka perusteella lukija saa käsityksen videon keskeisestä annista. Aineiston kontekstualisointi ja tarkka lukeminen. Lue toisen kerranTutkimus selvitti, mitkä sanat suomalaiset kokivat sopimattomiksi. Kun kirjoitin merkintöjä, mieleeni tuli, että julkaisuaika kerrotaan usein videon lopputeksteissä. Mutta kun yritin mennä videota katsomaan, niin eikös se ollut juntturassa!


Ei tullut näkyviin, vaikka linkkiteksti kyllä näkyi normisti. Lähetin YLElle toiveen, että julkaisuaika näkyisi vähintäänkin videoihin vievien linkkien. Oletko koskaan toivonut, että voisit tehdä näkyväksi asiakkaasi elämään keskeisesti vaikuttavat asiat ja ihmissuhteet sellaisella tavalla, että syntyy vanhasta vapautumista, uutta selkeyttä ja elämänvoiman löytämistä? Klippi = Pieni videon kokonaisuus Aloita = Play nappi Lopeta = Stop nappi.


Kuvassa kaksi video klippiä, video tällähetkellä soittamassa toista klippä. Pysty viiva osoittaa missä kohtin video on toistamassa. Jos video klippi ei mahdu videon toisto tilaan, ilmestyy uloneva ja sisentyvä rajaus video klippiin. Videon voi katsoa ssa. ) Joitakin tuotenimiä käytetään myös niin, että niillä ei enää varsinaisesti viitatakaan kyseisen nimiseen tuotteeseen vaan laajemmin kyseisen tyyppiseen tuotteeseen.


Tällöin sana ei olekaan erisnimi vaan yleissana, joka kirjoitetaan pienellä alkukirjaimella. Tilannetta voisi verrata vaikkapa esimerkiksi kirjaan ja lyhyeen referointiin kirjasta. Jos sinulla on vain pelkkä kirjan referointi , et voi kirjoittaa kirjaa sen alkuperäiseen muotoon referoinnin perusteella. Kirjan avulla kyllä pystyt luomaan referoinnin.


Eli tarkemmasta voi tehdä epätarkempaa, mutta päinvastoin ei onnistu. Kuvio lähdemerkinnän rakenteesta. Lähdeluettelossa mainitaan jokainen lähde, jota raportin tekstissä on käytetty. Tutkimusmateriaalia ei lähdeluettelossa mainita, vaan se esitetään tekstissä siinä kohdassa, joka käsittelee tutkimuksen toteutusta, aineistoa ja menetelmiä (ks. lisää luku .4).


Voit myös lisätä osoitteen kirjanmerkkeihin ja jatkaa katsomista myöhemmin. Esseen kirjoittajan tulee kuvata, analysoida ja arvioida lähdeteosten teoriaa, käsitteitä ja mielipiteitä. Toi referointi oli vaan ainoa oikea tapa kuvata tätä asiaa).


Tuntuu siltä, että olen saanut niiden suhteen tuulta pienten siipieni alle — kuin Niisku riippuliitimeensä. Opiskelimme perinteisellä tavalla, eli kirjoitimme muistiinpanoja ja kuuntelimme. Lisäksi katsoimme muutaman videon opetuksen aiheeseen liittyen. Ja teimme referointi harjoituksia pienissä ryhmissä. Niin että yksi iso artikkeli oli jaettu koko luokan kesken ja jokainen ryhmä teki yhdestä kappaleesta referaatin.


Erityisesti alaa vaihtaessa tai hakiessa työhön, johon CV ei suoraan anna kiistattomia avainkortteja, on olennaista avata, mitä ainutlaatuista sinä tuot haettavaan paikkaan ja miten taitosi soveltuvat juuri tähän tehtävään. Rekrytoija osaa lukea CV:si itsekin, joten sen referointi ei ole ensisijaisen tärkeää. Teos lienee tuttu monille, joten sen pilkuntarkka referointi ei ole tarpeen.


Niille, jotka eivät ole teosta lukeneet kerrottakoon, että sen vuotta täyttänyt kertoja on kriisissä. Hän on jättänyt yliopisto-opinnot kesken ja linnoittautuu veljensä asuntoon leikkimään hakkalelulla sillä aikaa, kun veli on luomassa uraa New Yorkissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit