Vakuutuksesi alkaa aina ehtojen täyttymishetkestä. Kuitenkin yrittäjä on aina itse itsensä työnantaja, joten sinä olet aina vastuussa henkilökohtaisesti vakuutusturvasta, eläkkeestä ja toimeentulostasi. Yrittäjän pakolliset vakuutukset. Joissain erikoistilanteissa yrityksen tai yrittäjän voi olla myös pakko ottaa muita vakuutuksia.
Jos palkkaat yritykseesi työntekijöitä, olet pääsääntöisesti velvollinen ottamaan työntekijöillesi työntekijän eläkevakuutuksen (TyEL), työtapaturmavakuutuksen, työntekijäin ryhmähenkivakuutuksen sekä maksamaan työttömyysvakuutusmaksuja. Se on pakollinen vakuutus 18–67-vuotiaalle yrittäjälle, jonka. Työpanoksen arviointiin saa hyvää tukea laskutuksen suuruudesta. Toki eläketurvan täydentäminen myös vapaaehtoisella eläkevakuutuksella sekä muilla säästämisen ja sijoittamisen keinoilla on mahdollista ja yleensä järkevää. Työtulo ei siis ole sama asia kuin yrittäjän tulot.
Vapaaehtoiset vakuutukset, kuten vastuu-, oikeusturva-, tapaturma- ja omaisuusvakuutukset sinun kannattaa valita oman toimialasi riskien mukaan. Lisäksi jos yrittäjä kuolee, se tuo turvaa yrittäjän. Pienyrittäjällä ei aina välttämättä ole erillistä toimistoa, vaan yrityksen toimintaa harjoitetaan kotoa käsin. Tällöin on mahdollista tehdä työhuonevähennys. Tutustu uudistukseen ja turvaa elämäsi.
Varsinkin työeläkevakuutuksesta huolehtiminen on tärkeää, sillä se on laissa säädetty, ainoa pakollinen vakuutus jokaiselle yrittäjälle. Sitä ei voi korvata esimerkiksi vapaaehtoisilla eläkevakuutuksilla. Eläketurvakeskus valvoo yrittäjien eläkelain mukaista vakuuttamista. Laiminlyönneistä voi joutua maksamaan korotettua vakuutusmaksua.
Niillä turvaat yritystäsi ja työntekijöitäsi. YEL -eläkevakuutus. Pyydä yhteydenottoa! Omaisilla on perhe-eläketurva yrittäjän kuoleman jälkeen.
Vahvistetun työtulon mukaan lasketaan sairausvakuutuksen päivärahat ja vapaaehtoisen työtapaturmavakuutuksesi korvaukset. Laskutuspalveluiden käyttäjät eli kevytyrittäjät luokitellaan eläkevakuuttamisessa yrittäjiksi. Huomaa, että se myös vaikuttaa sosiaalietuuksiisi, kuten äitiys- tai sairauspäivärahaan. Yel on yrittäjän ainut lakisääteinen vakuutus joka on otettava (siis jos ei ole palkattua työvoimaa).
Jos et maksa, maksut menee ulosottoon. Tai jos et ole edes ottanut vakuutusta, se voidaan määrätä takautuvasti ja viivästyskorot yms. Se on vakuutus , joka takaa minulle jonkinlaisen toimeentulon, jos työkykyni menee. Tai jos maksavat, on niiden turva todennäköisesti hieman eri luokkaa. Vakuutus on otettava kuuden kuukauden kuluessa yritystoiminnan alkamisesta.
TyEL- vakuutus eli työntekijän eläkevakuutus on lakisääteinen pakollinen vakuutus työntekijän eläke- ja sosiaaliturvan saamiseksi. Sosiaali- ja terveysministeriö vahvistaa vuosittaisen TyEL-maksun suuruuden. Työnantajan kuten yrittäjän, yhteisön tai kotitalouden.
Kevytyrittäminen laskutuspalvelun kautta on toistuvaa eli lähetät useamman kuin yhden laskun tai toimintasi kauttamme jatkuu vähintään neljä kuukautta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.