tiistai 24. joulukuuta 2019

Saako isyysloman pitää milloin haluaa

Saako isyysloman pitää milloin haluaa

Tämä tarkoittaa noin viikon vapaata. Arkipäiviksi lasketaan kaikki päivät, myös lauantait, pois lukien pyhäpäivät. Loman pituuden päätät kuitenkin sinä itse, sillä sitä ei ole pakko pitää lainkaan ja siitä voi käyttää vain sen verran kuin haluaa. Kun tosiaan mun mies haluais pitää vasta loppukesästä oman isyysvapaansa ja mulla ei ole mitään asiaa vastaan.


Saa siis mun puolesta pitää milloin haluaa. Mutta toki jos työnantaja vaatii heti pidettäväksi, niin tyhmää on asiasta alkaa tappelemaan. Hae Kelasta isyysrahaa vasta kun lapsi on syntynyt ja tiedät, milloin aiot pitää isyysvapaata.


Hae isyysrahaa joko yhtäjaksoiselle ajalle tai useammalle lyhyemmälle jaksolle, jos jaat isyysvapaasi eri ajankohtiin. Kelalta haetaan takautuvasti korvausta vasta kun lomat on pidetty, etukäteen Kela ei tarvitse tietoja. Loput on työpaikan ja isän välinen asia. Tavallaan isyysloman voi pitää juuri niin kuin itse haluaa. Jos pomo on mukava, voi sopia asiasta hyvinkin joustavasti.


Vapaasta - vai kuukaudesta, vai molemmista? Milloin Isä on oikeutettu pitää vapaita JA saada palkkaa? Kun raskaus on kestänyt viikkoa, odottava äiti saa neuvolasta raskaustodistuksen äitiysavustuksen, milloin haluaa isyysvapaansa pitää ,. Isyysraha: mistä maksetaan?


Nyt ei enään saa kunnolla ja silloin saa sen raskaustodistuksen neuvolasta ja samalla Onko se muuten tarkka aika milloin pitää mennä sinne rakenne. Työnantajalle ilmoitus kaksi kk ennen kuin haluaa pitää loman. Isä voi pitää äidin vanhempainvapaan aikana 1-arkipäivää (lauantait lasketaan mukaan), vaikka useammassa pätkässäkin. Jos isä haluaa itselleen isyysloman pidennyksen (yli päivää), niin silloin on isän pidettävä vähintään viimeistä vanhempainvapaan arkipäivää, jonka jälkeen heti perään extra-isyysvapaa. Vanhempainvapaalla tarkoitetaan vapaata, joka alkaa heti äitiysvapaan jälkeen ja kestää 1päivää.


Saako isyysloman pitää milloin haluaa

Alustavasti olen nimittäin ajatellut jatkavani hoitovapaalla. Ja haluaisi pitää muutkin isyyslomat vasta kesällä, koska a) ei halua pitää niitä koeajalla, b)kesälomapäivät jäävät tynkävuoden vuoksi vajaiksi, joten isyyslomapäivät sopivasti paikkaisivat sitä ja c) haluaa odottaa että on ollut yli puoli vuotta uudessa työssään että saa isommat rahat isyysvapaisiin. Näin ekan lapsen kanssa en tosin osaa kunnolla arvioida, kuinka hyvin viihdyn kotona. Mies haluaa pitää ainakin sen parin kuukauden isyysloman kanssa, ja sen ajoitus pitää toki myös miettiä. Eli vauvan saa siis pukea omiin vaatteisiin, mutta saako äiti pukeutua miten haluaa ? Esim onko pakko laittaa sen sairaalakaapu päälle kun synnyttää ja sitten ne pyjamat?


No niin Tuolla alempana oli ehdotus aitiysloma vakuutuksesta. Minusta tämä on vallan loistava oivallus muuten, mutta se ei saisi olla pakollinen, vaan jokaisen tulisi saada valita maksaako lapsen syntymän aiheuttamat kustannukset omasta pussista, vai onko kaukonäköisesti ottanut vakuutuksen asiaa varten. Kun perheeseen syntyy vauva, heräävät vanhemmilla myös suojeluvaistot. Maailma tuntuu paikoin kovin pelottavalta ja syntymän ihmeestä tajuaa myös oman kuolevaisuutensa. Lapsen haluaa pitää turvassa ulkopuolisilta uhilta, mutta tarkasteleva silmä kannattaa ensin suunnata omaan kotiin.


Minulla on näistä Kelan tuista mennyt veroa n. Vielä ekoina viikkoina vauvat rauhoittuivat 20. Mahallaan nukutus veisi kipuja, ja niin päivällä tehdäänkin kun vauvojen unta voi itse valveilla valvoa. Fundiksethan ovat juuri niitä aitoja oikeita uskovia, jotka pitäytyvät tiukasti herran herran pelossa ja herran sanassa.


Eivätkä saastuta ikuisia pyhiä Totuuksia liberaaleilla ja syntisillä tulkinnoilla, jotka turmelevat kaiken ja johtavat aina sanoinkuvaamattomaan tapainturmelukseen ja synneissä rypevään moraalittomuuteen. Show notifications. Oikeusministeri suhmuroi seksinostokiellon kanssa Italian aikamiespojat pysyvät mamman helmoissa – tämä on syy Syntyvyys vähenee, mutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit