maanantai 14. elokuuta 2017

Intrum perintäkulut

Maksusopimuksella tarkoitetaan sopimusta velan maksamisesta erissä. Maksusuunnitelman kesto vaihtelee velan suuruudesta, velkojasta ja asian tilasta riippuen. Ota yhteyttä joko kirjeessäsi mainittavaan puhelinnumeroon tai Oma Intrum -verkkopalvelussa, niin mietitään yhdessä juuri sinun tilanteeseesi parhaiten sopiva ratkaisu.


Jos maksat laskun eräpäivän jälkeen, mutta ennen kuin saat perintäkirjeen, perintäkulut pitää maksaa, jos velkoja on ehtinyt tehdä kulujen perusteena olevat perintätoimet ennen kuin olet maksanut laskun. Lainsäädäntö asettaa enimmäismäärät perintäkuluille ja viivästyskorolle. Askarruttavatko maksu- ja velka-asiat? Tarvitsetko tukea oman taloutesi hallintaan? Täältä voit lukea asiantuntijoidemme kirjoittamia artikkeleita ja vinkkejä taloudellisten ongelmien ehkäisyyn.


Intrum Justitian mukaan maksupäivällä ja perintäkirjeen päiväyksellä ei ole mitään merkitystä perimiskuluja määriteltäessä. Intrumin mukaan perintäkulut voi veloittaa, jos perintätoimet (mitä sitten ikinä ovatkaan) on aloitettu ennen maksua. Toisessa laskussa Intrum Justitia vaatii sentin viivästyskorosta jopa euron perimismaksua. Tahallisia väärinkäytöksiä ei ole pystytty todentamaan.


Vinkin antaja laskeskelee, että lain mukaan esimerkiksi Intrum saisi periä ensin viiden euron muistutusmaksun ja perimiskuluina euroa. Rahat tietenkin realisoituvat vain siinä tapauksessa, jos koko summa joskus saadaan perittyä velalliselta, muistuttaa perintätoimisto Intrum Justitian osastopäällikkö Jyrki Lindström. Jos päivää ensimmäisen perintäkirjeen lähettämisestä lasku on edelleen maksamatta, siitä voidaan lähettää toinen maksuvaatimus eli toinen perintäkirje.


Jos et pysty maksamaan koko velkaa kerralla, ota yhteyttä perintätoimistoon. Itse sain viimeviikolla intrum justitialta kirjeen jossa komeilee 141€ summa ja toimeksiantajana ulosottokelpoiset perintäkulut sekä toinen paikkakunnan kaupunki talous keskus ja alla lukee liikelaitos, No olen maksanut kaikki jo melkein laskut 16vuoden ajalta ja vielä on sovittuja velkoja maksamatta enää 900€ ja maksan siis tietyn. Siitä selviää myös miten Intrum kertoo noudattavansa kuluttaja-asiamiehen hyvää perintätapaa koskevaa ohjeistusta perimällä perintäkuluna euroa, mutta samalla toimii sitä vastaan, koska kyseisessä ohjeistuksessa painotetaan, ettei kohtuulliset perintäkulut tarkoita sitä, että ne olisivat kaavamaisesti samat kuin lain asettamat.


Tulipa postiluukusta mielenkiintoinen lasku. Jostain fucking intrum justitiasta. Erittelyssä luki jtn. Maksuvaatimus on siis perintäkirje, kirjallinen maksuvaatimus, jonka laatii perintätoiminnan ammattilainen eli perintätoimisto.


Määrämuotoisessa kirjeessä on mainittava velkojan nimi ja osoite, saatavan peruste, saatavan pääoma, korko, viivästyskorko ja perintäkulut ja vaadittu kokonaissumma eräpäivineen. Maksuvaatimuksesta pitää aina käydä ilmi velkojan ja perintäyhtiön nimi ja yhteystiedot, velan peruste, velan pääoma, korko, viivästyskorko ja perintäkulut eriteltyinä, maksutiedot sekä mahdollisuus esittää huomautuksia velan määrästä tai perusteista. Näistä toimenpiteistä muodostuvat perintäkulut , joiden lisäksi velallinen joutuu maksamaan korot, oikeudenkäyntikulut ja ulosottomaksut. Jokinen tajusi, että hänen velkataakkansa ei kuukausittaisella lyhentämisellä kevene, vaan pikemminkin kasvaa. Jokinen: Sitten tuli ihan semmonen mieleen, että mitä mä maksan yhtään mitään.


Julkiset maksut, kuten terveydenhoitomaksut, verot, vakuutukset ja niille kertyvät viivästyskorot ja mahdolliset perintäkulut ovat suoraan ulosottokelpoisia, eivätkä ne tarvitse oikeuden päätöstä siirtyäkseen ulosottoperintään. Ylen läpikäymistä valvontapäätöksistä 37:ssa todettiin, että perintätoimisto oli jatkanut velanperintää, vaikka velallinen oli riitauttanut perinnän, eli kyseenalaistanut perintäkulut tai itse velan perusteet. Perinnän keskeytyksellä hallitus haluaa vähentää velallisen maksettavaksi tulevia kuluja.


Mikäli velallisella on jo ennestään erääntyneitä saatavia, hänellä on mahdollisuus pyytää keskeytystä ja tällöin saatavat voidaan siirtää oikeudelliseen perintään. Perintäkulut on kuulemma maksettava. Saa aika tiukaan vääntää fakstoja puhelimessa ja etsiä kuitteja todistaakeen maksun.


Intrum karhuaa sekä heidän omilta asiakkailtaa palvelumakssuja sekä asiakkailta toimeksiantaneeen laskuja, vai jotain tiedostojako he kaivelee, jos jotai epävarmaa löytyisi ja saisi karhuttua perusteettomasti. Yritysperinnässä lain mukaan kulujen tulee olla kohtuulliset eli euromääräisiä kulurajoja ei ole säädetty. Velan perintään liittyvät kirjalliset toimeksiannot tai sopimukset ovat useissa tapauksissa olleet suppeita tai niitä ei ole lainkaan tehty.


Lisäksi perintäkulut ja palkkiot ovat olleet korkeita, jopa - prosenttia perittäväksi annetusta summasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit