maanantai 14. elokuuta 2017

Veroprosentti 2019

Veroprosenttilaskurin antama tulos on aina vain suuntaa antava. Mihin laskuria voi käyttää? Pääomatulon veroprosentti.


Jatkossa voit halutessasi hoitaa yhä useamman veroasian sähköisesti OmaVero-palvelussa, eikä verottaja enää lähetä sinulle paperipostia. Kansalaisuus sekä Suomen ja asuinvaltion välinen verosopimus saattavat kuitenkin vaikuttaa ennakonpidätyksesi määrään.

Päivitimme tiedot 13. Lopulliset tiedot julkaisimme tiistaina 20. Selaimesi evästeet on estetty. Sinun on sallittava evästeet, jos haluat käyttää tätä sivustoa. Keva saa uudet ennakonpidätystiedot käyttöönsä suoraan verottajalta, joten sinun ei tarvitse ilmoittaa veroprosenttiasi Kevaan.


Verokortteja on nyt vain yksi, ja palkkakausikohtaiset tulorajat ja sivutuloverokortti ovat poistuneet. Työnantajalle ei tarvitse enää antaa alkuperäistä verokorttia, vaan kopion esittäminen riittää.

Myös verokortin ulkonäkö on hieman muuttunut. Yritysten veroprosentti on 2. Osinkojen verovapaasta osasta johtuen v. Työttömyysetuuden verotus. Vaikka työttömyysetuus on pienempi kuin palkka, ennakonpidätysprosentti ei välttämättä pienene.


Osa Kelan etuuksista on veronalaista, osa verotonta tuloa. Lista veronalaisista ja verottomista etuuksista. Alkuvuodesta palkkatulonverokortti muuttui siten, että palkkakausikohtaisia tulorajoja (A-verokortti) ei enää ole, vaan verokortilla on vain yksi tuloraja. Tämä ei vaikuta ihmisten maksamien verojen määrään, mutta sillä voi olla vaikutusta säästämiseen, sillä veropalautus on monille odotettu ja ennalta suunniteltu tapahtuma.


Yleinen arvonlisäverokanta on Suomessa prosenttia. Lisäksi käytössä on kaksi alennettua verokantaa (ja ) ja nollaverokanta (myynti verotonta mutta myyjälle palautetaan tuotantopanosostoihin sisältynyt arvonlisävero). Ansiopäivärahalla on perusosa, ansio-osa ja korotukset. Tämä päivärahan osa ei riipu työttömyyttä edeltäneestä palkastasi ja täysi päiväraha on aina vähintään perusosan suuruinen. Uudessa verokortissa koko vuodelle on vain yksi tuloraja.


Palkkakausikohtainen tuloraja jää kokonaan pois.

Tutustu blogiimme ja pysyt ajan tasalla muutoksista. Tilaa tarvittaessa uusi verokortti. Jotta veroprosentti olisi ajantasainen, verokortissa ilmoitettujen tulojen on vastattava todellisuutta. Jos verokortissasi on tuloraja, kannattaa se tarkistaa viimeistään vuoden lopulla. Jos tuloraja ylittyy, joudumme käyttämään suurempaa prosenttia ennakonpidätyksessä.


Työllisyysrahasto tuo turvaa työelämän muutoksissa. Tuemme työllisyyden edistämistä rahoittamalla työttömyysturvaa, aikuiskoulutusetuuksia, työttömyysajalta kertyvää työeläkettä ja palkkaturvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Suositut tekstit